«Η κόρη μου έχει σύνδρομο Down και είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί»

«Η κόρη μου έχει σύνδρομο Down και είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί»

Όταν γίνεσαι πρώτη φορά γονιός, λαχταράς να γνωρίσει στο παιδί σου τον κόσμο και να το διδάξεις πολύτιμα μαθήματα. Πολύ γρήγορα, όμως, συνειδητοποιείς ότι τα περισσότερα μαθήματα ζωής δεν τα παραδίδεις εσύ στο παιδί σου, αλλά το παιδί σου σε σένα. Όπως ακριβώς και η παρακάτω μαμά που διδάχθηκε ένα πολύτιμο μάθημα από την κόρη της με σύνδρομο Down:

«Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down. Έχω το προνόμιο να γνωρίζω έναν άνθρωπο με σύνδρομο Down, και συγκεκριμένα την κόρη μου, και η αγάπη και το δέος που νιώθω γι' αυτήν μου κόβει την ανάσα. 

Αν δεν είχα την τύχη να είμαι η μαμά της Pippa, η ζωή μου θα ήταν μια ξεθωριασμένη εκδοχή σέπια αυτού που είναι τώρα. Υπάρχουν δύσκολες μέρες, αλλά οι δύσκολες μέρες δεν οφείλονται ποτέ στο σύνδρομο Down: είναι δύσκολες μόνο επειδή η κουλτούρα και η κοινωνία μας δεν είναι φιλική με τέτοια άτομα.

Η κόρη μου είναι ιδιαίτερη, όπως ιδιαίτεροι είμαστε όλοι μας. Η κοινωνία μας, δυστυχώς, δεν έχει μάθει να αγαπά τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων, οι οποίες όμως τους κάνουν μοναδικούς και αξιαγάπητους. 

Η Pippa ξέρει να αγαπά τον εαυτό της και ασχολείται με ό,τι την κάνει ευτυχισμένη. Η Pippa ξέρει να αγαπά και τους άλλους και να αγκαλιάζει τις ιδιαιτερότητές της. Έτσι κι εμείς, πρέπει να επιλέξουμε αν θα την αγαπήσουμε ή όχι. Είναι η στιγμή να αποφασίσουμε πόσο από αυτό το φάσμα της αγάπης θέλουμε να βιώσουμε.

Προσωπικά, η κόρη μου με έμαθε να αγαπώ και να θαυμάζω τις ιδιαιτερότητες όλων των ανθρώπων και είμαι βαθιά ευγνώμων που μπήκε στη ζωή μου». 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Caterina Scorsone (@caterinascorsone)

v