«Αγάπη μου πρέπει να μεγαλώσουμε....»: ένα κείμενο που αφορά όλα τα ζευγάρια

«Αγάπη μου πρέπει να μεγαλώσουμε....»: ένα κείμενο που αφορά όλα τα ζευγάρια

Η αληθινή αγάπη και οι μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν δουλειά και φροντίδα για να αντέξουν στον χρόνο. Θέλουν ωριμότητα, αφοσίωση και σεβασμό. Η ψυχολόγος Άννα Μαρία Παπαδοπούλου σε μια ανάρτησή της στο Facebook, αγγίζει το θέμα με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

«Αγάπη μου πρέπει να μεγαλώσουμε...
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε αυτό το παιδικό παιχνίδι της εκδίκησης.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε αυτή τη σιωπηλή συμπεριφορά που διαρκεί για εβδομάδες. Οι ενήλικες δεν συμπεριφέρονται έτσι.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε να μιλάμε συνέχεια για τα προβλήματά μας και να αρχίσουμε να εστιάζουμε στις λύσεις. Οι ενήλικες δρουν.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε να εκθέτουμε τα παιδιά μας στο δράμα και στα θέματα μας. Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε παιδικά στην παρουσία τους με διχόνοια και θυμωμένη στάση, είναι υπό τη φροντίδα μας.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να μάθουμε ότι το να διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Οι ενήλικες μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τις διαφορές.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να γίνουμε υπεύθυνοι και σταθεροί, ώστε να μην υπάρχει λόγος να υποπτευόμαστε ο ένας τον άλλον. Δεν χρειάζεται να με αστυνομεύεις, δεν χρειάζεται να σε αστυνομεύω.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε να επιτρέπουμε στους γονείς και τους φίλους μας να μπαίνουν ανάμεσά μας. Αυτή είναι η σχέση μας, όχι η δική τους.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε να φωνάζουμε και να προκαλούμε ο ένας τον άλλον σαν παιδιά. Οι ενήλικες επικοινωνούν με πιο ειρηνικό τρόπο.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε να ζούμε μόνο για το σήμερα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μελλοντικές επενδύσεις για ασφάλεια. Οι ενήλικες σχεδιάζουν μπροστά.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε να περιορίζουμε την σχέση μας μόνο στην σεξουαλική επαφή. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε μαζί.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να βάλουμε κάτω την περηφάνια μας και να δεχτούμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Δεν είναι ντροπή να προσευχόμαστε στον Θεό ή να ζητάμε συμβουλές από ειδικούς όταν είμαστε κολλημένοι σε κάποιο ζήτημα.
 
Πρέπει να μεγαλώσουμε και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας.
 
Πώς μπορούμε εσύ και εγώ να ενωθούμε για να προσθέσουμε αξία στην κοινωνία ως ζευγάρι;»

v