Σκύλος έσωσε έφηβο - ειδοποίησε τους γονείς του πως έπαθε εγκεφαλικό στον ύπνο του

Σκύλος έσωσε έφηβο - ειδοποίησε τους γονείς του πως έπαθε εγκεφαλικό στον ύπνο του

Mια oικογένεια μοιράστηκε τη συγκινητική ιστορία για το πώς ο σκύλος τους έσωσε τη ζωή του έφηβου γιου τους. Χάρη στον τετράποδο φίλο τους οι γονείς του παιδιού πρόλαβαν τα χειρότερα και τώρα, ο γιος τους είναι μια χαρά στην υγεία του.

Oι γονείς του 17χρονου Gabriel Tanner ξύπνησαν ένα βράδυ από το επίμονο γάβγισμα του σκύλου τους Axel, o oποίος χοροπηδούσε γύρω από το κρεβάτι τους σαν να ήθελε να τους προειδοποιήσει για κάτι.

Όταν σηκώθηκαν απ' το κρεβάτι τούς οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα του 17χρονου γαβγίζοντας όλο και πιο δυνατά. Ο πατέρας του Gabriel άνοιξε την πόρτα και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο έφηβος μιλούσε συγκεχυμένα και δεν μπορούσε να αισθανθεί τη δεξιά πλευρά του σώματός του.

Οι γονείς του τον πήγαν αμέσως στα επείγοντα, όπου εκεί οι γιατροί τούς είπαν ότι το παιδί τους είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Sabih Effendi, M.D., νευροχειρουργός και ειδικός στα εγκεφαλικά επεισόδια που περιέθαλψε τον Gabriel, δήλωσε στο TODAY ότι ο σκύλος έσωσε τον νεαρό.

«Αν περνούσε λίγη ώρα ακόμα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τον Gabriel. Μπορούσε να παραλύσει από τη δεξιά μεριά για πάντα ή να μην μπορεί να μιλήσει.»

Ο Gabriel δεν είχε ιστορικό εγκεφαλικών επεισοδίων ή άλλων ιατρικών προβλημάτων, παρά μόνο έναν πονοκέφαλο νωρίτερα το βράδυ. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο προκλήθηκε από ρήξη σε μια αρτηρία που τροφοδοτούσε με αίμα τον εγκέφαλό του, προκαλώντας την αδυναμία και τη συγκεχυμένη ομιλία.

Πηγή: themessenger.com

v