O 6χρονος Λίνος παλεύει για τη ζωή του από νεογέννητο και δεν το βάζει κάτω!

O 6χρονος Λίνος παλεύει για τη ζωή του από νεογέννητο και δεν το βάζει κάτω!

Ο μικρός Λίνος παλεύει με νύχια και με δόντια για τη ζωή του από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο. Σήμερα, στα 6 του χρόνια, έχει κάνει ήδη 36 χειρουργεία, αλλά το χαμόγελο δεν έχει φύγει από τα χείλη του.

Η συγκινητική ιστορία του Λίνου

Ο Λίνος ήρθε στον κόσμο κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, αφού γεννήθηκε υπερβολικά πρόωρα. Όταν ήταν μόλις 2 ημερών, εμφάνισε αιμορραγία στον εγκέφαλο που σύντομα εξελίχθηκε σε υδροκέφαλο. Ο μικρούλης χρειάστηκε να περάσει τους πρώτους μήνες της ζωής του στην εντατική, ενώ ο δίδυμος αδελφός του έφυγε απ’ τη ζωή μόλις λίγες ημέρες μετά τη γέννησή τους.

Παρόλο που οι γιατροί πίστευαν ότι δε θα καταφέρει να περπατήσει ή να μιλήσει ποτέ, ο μικρός αυτός μαχητής κατάφερε να διαψεύσει τους πάντες. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε να υποβάλλεται σε ασκήσεις φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και νευροκινητικής θεραπείας, και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας είναι θεαματικά, αφού ο μικρός πρόσφατα κατάφερε να κάνει τα πρώτα του βήματα και να πει τις πρώτες του λεξούλες!

Ωστόσο, ταλαιπωρείται ακόμη από επιληπτικές κρίσεις, ενώ φέρει μόνιμη βαλβίδα παροχέτευσης εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Τον τελευταίο χρόνο, παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές όσον αφορά την βαλβίδα παροχέτευσης και ο μικρούλης χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις λόγω αποφρακτικού υδροκέφαλου, καθώς και σε χειρουργική επιμήκυνση των αχίλλειων τενόντων.

Το παιδί έχει χειρουργηθεί συνολικά 36 φορές μέχρι και σήμερα όλα αυτά που έχει καταφέρει αποτελούν ένα θαύμα. Οι γονείς του μικρού μας φίλου βρίσκονται σε απόγνωση, αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των εξειδικευμένων θεραπειών που χρειάζεται ο μικρούλης, καθώς και στο κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί. Τα κόστη είναι υπέρογκα και έχοντας πουλήσει τα πάντα, έχουν δαπανήσει ήδη πάνω από 100.000 ευρώ.

Η μητέρα του Λίνου επικοινώνησε πρόσφατα με τον Οργανισμό «Πράξη Αγάπης, Act of Kindness», που έχει ξεκινήσει μια καμπάνια στήριξης για το 6χρονο αγόρι.

«Αν ήθελα να περιγράψω τον Λίνο, θα έπρεπε να πω ότι είναι ο πιο γλυκός, δυνατός, σοφός και υπέροχος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ. Και δεν το λέω μόνο επειδή είναι παιδί μου, αλλά επειδή μου δόθηκε η τιμή να σταθώ δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και να παρακολουθήσω από πρώτο χέρι την ασύλληπτης δύναμης που έχουν τα μικρά παιδιά.

Οι μάχες του Λίνου μας είναι πολλές και ξεκίνησαν νωρίς. Μας έμαθε να κάνουμε το ίδιο και συνεχίζει να μας υπενθυμίζει με τον τρόπο του καθημερινά τη μεγαλύτερη αλήθεια: η αγάπη δεν έχει όρια.

Με την αγάπη νικάς το φόβο. Γιατί το παραδέχομαι. Ως μαμά του, φοβάμαι πάρα πολύ. Έχουν έρθει στιγμές που τρέμει από φόβο κάθε μου κύτταρο. Όμως ο Λίνος μου με ένα του χαμόγελο διώχνει τις άσχημες σκέψεις, με την αγνή και παιδική του ψυχή, εξαφανίζει τις αμφιβολίες. Θα τα καταφέρουμε».

v