Να είσαι μαμά σημαίνει...

Να είσαι μαμά σημαίνει...

Θα μπορούσαν να γεμίσουν σελίδες βιβλίων, τόμων, εγκυκλοπαιδειών για το τι σημαίνει να είσαι μαμά... Με λίγα λόγια, όμως, το να είσαι μαμά σημαίνει να ζεις και να αναπνέεις για το παιδί σου και να αγαπάς όπως δεν έχεις αγαπήσει ποτέ ξανά στη ζωή σου. Ή αλλιώς, όπως διαβάσαμε σε ανάρτηση του ψυχολόγου Δημήτρη Πετρούνια, να είσαι μαμά σημαίνει 

«Να είσαι μαμά. 

Μια μαμά θα ραγίσει την καρδιά της σε κομμάτια και θα κολλήσει αυτά τα κομμάτια στην καρδιά σου που είναι ραγισμένη.

Θα σου δέσει υπομονετικά τα μαλλιά και θα τρέξει πίσω να σου φέρει το αγαπημένο σου παιχνίδι, ακόμα κι αν αργήσει.

Θα τραβήξει τα φτερά από τα φτερά της και θα τα προσθέσει με αγάπη στα δικά σου απλά για να σιγουρευτεί ότι μπορείς να πετάξεις ψηλότερα.

Θα χρησιμοποιήσει την τελευταία της ενέργεια στο τέλος μιας κουραστικής μέρας για να σκουπίσει τα δάκρυα από το θλιμμένο πρόσωπό σου.

Μαμά είναι το μοναδικό άτομο που θα βλέπει πάντα την ομορφιά μέσα σου.
Είναι το μοναδικό άτομο που θα πιστέψει ότι αξίζεις μόνο το καλύτερο και θα σκύψει προς τα πίσω για να διασφαλίσει ότι θα το πάρεις.

Για να είσαι μαμά σημαίνει να καταλαβαίνεις ότι μερικές φορές, θα πρέπει να σταθείς μόνη απέναντι στον κόσμο.

Το τίμημα του να είσαι μαμά μπορείς να βρεις στο να ακούς το πιο πολύτιμο γέλιο του παιδιού σου, ακούγεται σαν νερό που γουργουρίζει απαλά πάνω από λείες πέτρες του ποταμού.

Είναι προνόμιο να ακούς έναν μικρό άνθρωπο που βοήθησες να έρθει στον κόσμο, να λέει: "Μαμά, σ' αγαπώ.. ” και ξέρεις ότι βγαίνει από τη μικρή τους καρδιά.
Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι μόνο την πραγματική αξία μιας μαμάς, τη μέρα που θα γίνεις εσύ μαμά.

Μόνο τότε καταλαβαίνεις τη δύναμη στις προσευχές μιας μαμάς.

Μερικές φορές ο τίτλος μαμά φέρνει και τον πιο βαθύ πόνο και πόνο.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς – το να έχεις μαμά και να είσαι μαμά, είναι το υψηλότερο προνόμιο που μπορεί κανείς να ευλογήσει...».

v