Η κοτόσουπα αλλιώς: 3 παραλλαγές για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας

Η κοτόσουπα αλλιώς: 3 παραλλαγές για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστή κοτόσουπα τις κρύες μέρες του χειμώνα; Κανείς είναι η απάντηση! Γι' αυτό, λοιπόν, βρήκαμε 3 μοναδικές παραλλαγές για να απολαύσετε την αγαπημένη σας σούπα με ιδιαίτερες πινελιές που θα απογειώσουν τη γεύση της.

Κοτόσουπα με ρύζι

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 2 μεσαία καρότα, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλυτζάνι γεμάτο ρύζι καρολίνα ή κριθαράκι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • Λίγο αλάτι
  • 2-3 φλιτζανάκια ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1ο

Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα για 30-40 λεπτά τα στήθη κοτόπουλου μόνα τους σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν βράσουν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2ο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα λαχανικά, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε λίγο νερό. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, το ρύζι ή το κριθαράκι και στο τέλος το κοτόπουλο. Προσθέτουμε νερό, ώσπου να καλυφθεί η σούπα.

Βήμα 3ο

Αφήνουμε να βράσει για περίπου 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφού γίνει, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: coopad.com

Koτόσουπα με τορτελίνια

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι καρότα σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι σέλινο
  • Ζωμός κοτόπουλου
  • 600 γραμμάρια τορτελίνια με τυρί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1ο

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια μεγάλη κατσαρόλα (εκτός από τα τορτελίνια και το κοτόπουλο) και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τορτελίνια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το ζουμί του. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, αφαιρώντας τον αφρό που βγάζει.

Βήμα 3ο

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε περιστασιακά η σούπα να γίνει πιο πηχτή. Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: twosleevers.com

Κοτόσουπα με noodles

Τι θα χρειαστούμε:

  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 μέτριο ή μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 1/2 κιλό μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 1 πακέτο noodles
  • 1 λεμόνι
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους 

Τι πρέπει να κάνουμε:

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τα μπούτια κοτόπουλου. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.

Βήμα 3ο

Βράζουμε τα noodles και τα προσθέτουμε στη σούπα μαζί με τον χυμό λεμονιού και τα μανιτάρια.

Πηγή: ahintofrosemary.com

v