8 λόγοι που αξίζει να γιορτάσεις τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

8 λόγοι που αξίζει να γιορτάσεις τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο γάμος, λένε, σκοτώνει τον έρωτα και είναι κάτι που το έχουμε ζήσει όλοι, αφού η σκληρή καθημερινότητα μπορεί να καπελώσει την αισθηματική σου ζωή χωρίς να το καταλάβεις.

Παρ’ ολ’ αυτά, εάν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Και πότε είναι η καλύτερη ευκαιρία να ανατρέψουμε αυτή τη σκοτεινή πραγματικότητα, παρά την γιορτή των ερωτευμένων, ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου;

Γι΄αυτό αφήστε στην άκρη όλους τους λόγους που αντιπαθείτε αυτή την κατά τ' άλλα εμπορική γιορτή, και δείτε την σαν μια αφορμή να ανανεώσετε τον έρωτά σας, να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας και, κυρίως, να θυμηθείτε πως δεν είστε μόνο γονείς αλλά και εραστές!

Και για τους πιο δύσπιστους, παρακάτω θα βρείτε 6 καλούς λόγους για να γιορτάσετε τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου:

Ευκαιρία για μια ρομαντική βραδιά: η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ευκαιρία να περάσουμε ένα ρομαντικό βράδυ, μακριά από τις υποχρεώσεις της βαριάς καθημερινότητας. Φυσικά θα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, αλλά μας επειδή μας παίρνει μπάλα η ρουτίνα και δεν το κάνουμε, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια καλή αφορμή.  

Ευκαιρία για ταξιδάκι: κι αν μια ρομαντική έξοδος δεν σας αρκεί, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι ιδανική δικαιολογία για να σας κρατήσουν οι παππούδες τα παιδιά, να πάρετε μια άδεια από τη δουλειά αι να πάτε ένα ταξίδι. Ποιος θα σας το αρνηθεί;

Χτίζουμε κοινές αναμνήσεις: μια ρομαντική εξόρμηση, είτε λίγων ωρών είτε λίγων ημερών, θα σας φέρουν πιο κοντά και θα εμπλουτίσουν τις κοινές σας αναμνήσεις. Αργότερα, όταν η κούραση και το άγχος θα σας απομακρύνουν, θα φέρνετε στην μνήμη σας τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θα... ερωτεύεστε από την αρχή! 

Ανανεώνουμε τη σχέση μας: η δημιουργία ειδικών στιγμών με τον σύντροφό σας μπορεί να ενισχύσει το δέσιμο και την οικειότητα που υπάρχει μεταξύ σας. Μερικές φορές, χρειαζόμαστε κάτι που μας βγάζει από τη ρουτίνα για να θυμηθούμε τους λόγους που κάποτε ερωτευτήκαμε με πάθος τον σημερινό μας σύντροφο. 

Ευκαιρία για... δώρα έκπληξη: Τα δώρα είναι μια έκφραση αγάπης και εκτίμησης και μπορούν να κάνουν τους άλλους να νιώσουν χαρά. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να δείξεις στον σύντροφό σου πως «ακούς» τις ανάγκες και τις κρυφές του επιθυμίες και να τον ξαφνιάσεις με... το καλύτερο δώρο του κόσμου (και τούμπαλιν).

Βγαίνουμε από τη ρουτίνα: όταν η καθημερινότητα κυλάει με πολλές και συγκεκριμένες υποχρεώσεις, είναι δύσκολο να την αγνοήσεις και να βγεις εκτός προγράμματος. Γι΄αυτό υπάρχουν γιορτές όπως τα γενέθλια, τα Χριστούγεννα ή η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου - για να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να γεμίζουμε μπαταρίες! 

Αφορμή να εκφράσουν την αγάπη μας: συμφωνώ με όσους λένε πως πρέπει να εκφράζουμε καθημερινά την αγάπη μας προς τον σύντροφό μας, αλλά ας μην γελιόμαστε. Κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο όταν πρέπει να πας στη δουλειά, μετά να τρέξεις σε δεκάδες εξωσχολικές δραστηριότητες και τέλος να μαγειρέψεις, να πλύνεις τα πιάτα και να βάλεις τα παιδιά για ύπνο. Στο τέλος της ημέρας είσαι τόσο κουρασμένος/κουρασμένη που, το τελευταίο που θες, είναι να... εκφράσεις ην αγάπη σου στον/στην σύντροφό σου! 

Ευκαιρία να γίνεις δημιουργικός: η διαδικασία του να βρεις το τέλειο δώρο, το καλύτερο εστιατόριο ή τον ιδανικό προορισμό για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι άκρως δημιουργική. Και, κακά τα ψέματα, η δημιουργικότητα λείπει από την επαναλαμβανόμενη καθημερινότητά μας! 

v