Σ. Μπαλάσκας: «η οικογένεια παλαιοχριστιανών θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αν δεν είχε παιδιά»

Σ. Μπαλάσκας: «η οικογένεια παλαιοχριστιανών θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αν δεν είχε παιδιά»

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία μίλησε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

Πληροφορίες ότι βρέθηκαν τα παιδιά της οικογένειας - θα γίνει εξέταση DNA

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA, τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών βρέθηκαν σε ένα συγγενικό πρόσωπο. Παράλληλα, θα γίνει εξέταση DNA για να διαπιστωθεί η πατρότητά τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για αιμομιξία, ενώ υπάρχει και έγκυος γυναίκα η οποία αρνείται να αποκαλύψει ποιος είναι ο πατέρας.

«Η υπόθεση δεν έχει αστυνομικό ενδιαφέρον, αλλά κοινωνικό. Ο πατέρας αρρώστησε ξαφνικά. Έχει παιδάκια που εμπλέκονται. Η οικογένεια θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αλλά όχι με παιδάκια. Γι΄αυτό υπήρξε και οξεία παρέμβαση ο εισαγγελέας. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, θα πρέπει να εντοπισθούν και οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής. Βρέθηκαν τα παιδιά ήταν σε ένα συγγενικό πρόσωπο», ανέφερε αρχικά ο Σταύρος Μπαλάσκας. 

«Για το αν είναι δικά του τα παιδιά θα γίνει εξέταση DNA, γιατί ένα μωρό κυοφορείται και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας. Δεν απαντάει η γυναίκα για την πατρότητα του παιδιού», συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως έχει πληροφορίες ότι όντως βρέθηκαν τα παιδιά, αλλά δεν το επιβεβαίωσε. 

Με τηλεργασία εργάζεται ο πατέρας της οικογένειας

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πως ο 46χρονος πατέρας της οικογένειας, εργάζεται στον δήμο Ερέτριας, στον τομέα της καθαριότητας, με τηλεργασία, με μισθό που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Παρασκευή Αμερικάνου, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1, σε μία προσπάθεια της νέας διοίκησης να «νοικοκυρέψουν» τον δήμο τους, είχαν αποφασίσει να γνωρίσουν όλους τους υπαλλήλους.

«Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, ψάξαμε για τον συγκεκριμένο υπάλληλο επειδή δεν παρουσιαζόταν στον χώρο της εργασίας του, και καταλάβαμε πως κάτι δεν πάει καλά. Από ερωτήσεις που έχουμε κάνει και εμείς, είναι ότι δούλευε εξ’ αποστάσεως. Επειδή είχε κάποια προβλήματα υγείας, όπως μας είπαν, του είχαν δώσει να κάνει κάποιες εργασίες με αυτόν τον τρόπο. Αυτές τις απαντήσεις μας έδωσαν». 

Μάλιστα, όταν επικοινώνησε η ίδια η κυρία Αμερικάνου, έπειτα από εντολή του δημάρχου της περιοχής, με τον πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, του ζήτησε την φυσική του παρουσία στον χώρο εργασίας του: «Μου έλεγε “είναι δύσκολο για εμένα, δεν μπορώ”, και του απάντησα πως αυτή είναι η απόφαση της νέας διοίκησης. Δεν έχει έρθει μέχρι και σήμερα. Από τον Ιανουάριο τον καλέσαμε σε απολογία και προχωρήσαμε σε ό,τι προβλέπει ο νόμος. Μέχρι και σήμερα, πληρώνεται κανονικά, γιατί πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία».

Πηγή: lifo.gr

v