12 σπάνια ονόματα για… ξεχωριστά κορίτσια!

12 σπάνια ονόματα για… ξεχωριστά κορίτσια!

Ετοιμάζεστε να βαφτίσετε το κοριτσάκι σας και ακόμα δεν έχετε καταλήξει στο όνομα; Παρακάτω θα δείτε 12 υπέροχα και όχι και τόσο... συνηθισμένα ονόματα (και τη σημασία τους) για να πάρετε ιδέες: 

Διώνη

Διώνη η... θεϊκή. Στην ελληνική μυθολογία ήταν θεότητα που ανήκει στην πρώτη γενιά των θεών και μητέρα του θεού Έρωτα, του αναγκαίου στοιχείου κάθε δημιουργίας! Συμβολίζει την μοναδικότητα της κόρης σας.

Φοίβη

Η Φοίβη (σημαίνει Φωτίζουσα στα αρχαία ελληνικά) ήταν Τιτανίδα, κόρη του Ουρανού και της Γαίας, μητέρα της Αστερίας και της Λητούς, μετά τη Θέμιδα και τον Απόλλωνα, μαντική θεότητα των Δελφών και αυτή.[1][2] Οι Ρωμαίοι ποιητές την ονόμαζαν Θεά της Σελήνης. Αφού ζευγάρωσε με τον Τιτάνα Κοίο, γέννησε την Αστερία και τη Λητώ.

Κύνθια

Προέρχεται ετυμολογικά από τον λόφο Κύνθο της Δήλου, όπου βρίσκονταν ναοί αφιερωμένοι σε αυτούς. Το όνομα χαρακτήριζε την Άρτεμη και την Αθηνά. Για την τελευταία υπάρχει επίσης μαρτυρία με αυτή την ονομασία σε επιγραφή πάνω σε ανάθημα που βρέθηκε στον ναό του Δήλιου Απόλλωνα στην Πάρο. 

Διδώ

Βασίλισσα της Καρχηδόνας, μία από τις πιο «διάσημες» γυναίκες της αρχαίας μυθολογίας, λόγω του έρωτά της με τον Αινεία. Ένα από τα πιο όμορφα και λιτά αρχαιοελληνικά ονόματα, που παραπέμπει και στην τεράστια συγγραφέα Διδώ Σωτηρίου. 

Φιλομήλα

Κόρη του Πανδίωνος, του βασιλιά της Αθήνας, η Φιλομήλα φημιζόταν για την απίστευτη ομορφιά της. Το Φιλομήλα (φιλώ + μέλος), ετυμολογικά σημαίνει η φιλόμουσος, η φίλη της αρμονίας.

Αμέλια

Όνομα που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και ετυμολογικά σημαίνει η δυνατή και θαρραλέα γυναίκα που αντιστέκεται με σθένος. Θεωρείται και σαν συνώνυμο της Αμαλίας και είναι για κορίτσια με... χαρακτήρα!

Θαλασσινή

Ένα σπάνιο όνομα που μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι! Προέρχεται από τον Όσιο Θαλάσσιο που γιορτάζει στις 22 Φεβρουαρίου και κάθε φορά που θα το προφέρετε, θα σας ταξιδεύει σε όμορφα νησιά! 

Αναΐς

Προέρχεται από τον Κέλτη Θεό Άνα που αργότερα μετεξελίχθηκε στη σημερινή Άννα. Το Αναΐς είναι σίγουρα πιο ασυνήθιστο και πιο ρομαντικό από το κλασικό Άννα. Πάντως μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση αν τη γιαγιά τη λένε Άννα αλλά εσείς θέλετε κάτι πιο πρωτότυπο.   

Ρόζα

Ρόζα σημαίνει στα λατινικά «τριαντάφυλλο». Και είναι ένα τριαντάφυλλο, που συχνά αργεί ν’ ανθίσει, γιατί η τύχη δεν της είναι πολύ ευνοϊκή στα νεανικά της χρόνια. Έχει πολλά ενδιαφέροντα, κυκλοθυμικό χαρακτήρα κι είναι πολύ συνδεδεμένη με τα παιδιά της.

Σωζία

Όνομα που εκπέμπει ελπίδα! Αν δεν έχετε καταγωγή από την Αίγινα, δύσκολα θα έχετε ακούσει το συγκεκριμένο όνομα. Ωστόσο, η σημασία του είναι συμβολική και γι’ αυτό σας το προτείνουμε.

Φαίδρα

Η Φαίδρα ήταν κόρη του Μίνωα, βασιλιά της αρχαίας Κρήτης, και της Πασιφάης. Ήταν η δεύτερη γυναίκα του ήρωα και βασιλιά της Αθήνας Θησέα. Η ελληνική μυθολογία δεν της επιφύλαξε αίσιο τέλος, αλλά το όνομα είναι υπέροχο! 

Αμαρυλλίς

Ένα υπέροχο αρχαιοελληνικό όνομα αλλά και ένα πανέμορφο φυτό που μοιάζει με κόκκινο κρίνο. Στο όνομα αυτό θα αφιερώσουμε λίγες παραπάνω γραμμές, καθώς μας άρεσε πολύ η ιστορία της: σύμφωνα με τον θρύλο, λοιπόν, η Αμαρυλλίς ήταν μια παρθένα νύμφη όπου ερωτεύτηκε βαθιά τον Ατλαίοντα, ένα βοσκό με παγωμένη καρδιά και με εκπληκτική ομορφιά και δύναμη, όμοιος με Θεό. Αποφασισμένη να του δοθεί ολόψυχα και να κάνει ότι χρειαστεί για να την αγαπήσει, συμβουλεύτηκε το μαντείο των Δελφών. Επί 30 ημέρες, κάθε βράδυ, φορώντας κατάλευκο φόρεμα, τρυπούσε την καρδιά της με χρυσό τόξο ρίχνοντας σταγόνες από το αίμα της έξω από την πόρτα του. Θα του χάριζε ένα μοναδικό λουλούδι που όμοιό του δεν θα υπήρχε στον κόσμο. Ο βοσκός, όταν άνοιξε την πόρτα του θαμπώθηκε από τη μοναδικότητα του βαθυκόκκινου λουλουδιού που είχε γεννηθεί από το αίμα της Αμαρυλλίδας και η καρδιά του “άνοιξε” μόνο για εκείνη.

v