Θεσσαλονίκη: συνελήφθησαν πάνω από 10 ανήλικοι για πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση

Θεσσαλονίκη: συνελήφθησαν πάνω από 10 ανήλικοι για πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση

Η άνευ προηγουμένου ομοφοβική επίθεση σύμφωνα με το thestival.gr, έγινε λίγο μετά της 10 το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν ομάδα νεαρών που βρίσκονταν εκεί κινήθηκε εναντίον των δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που περνούσαν από το σημείο.

Τους έβριζαν με χυδαίο τρόπο, κάποιοι εξ αυτών τους πέταξαν μπουκάλια και άλλοι τους έφτυσαν.

Ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης, το οποίο μίλησε στο antivirus, θέλοντας να γνωστοποιήσει τα όσα συνέβησαν. Όπως αναφέρει περπατούσαν στην Αριστοτέλους, όταν κάποιοι άγνωστοι άρχισαν την παρενόχληση, χρησιμοποιώντας διάφορες εκφράσεις και βρισιές. 

«Ένας μάλιστα απ' αυτούς με τράβηξε και με έφτυσε», λέει το θύμα και στη συνέχεια προσθέτει: «Κάποια στιγμή μια κοπέλα μπήκε μπροστά μας και τους ζήτησε να σταματήσουν αλλά και αυτή την έσπρωξαν», λέει. «Τρέξαμε για να ξεφύγουμε. Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια και διάφορα άλλα πράγματα. Εμένα κατάφεραν να με φτάσουν. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά».

Βρέθηκαν τελικά σε ένα μαγαζί για να ξεφύγουν από το πλήθος. Παρέμειναν εκεί περίπου για 30 λεπτά. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει, όταν κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού βγήκαν έξω προσπαθώντας να διώξουν το πλήθος δέχθηκαν κι αυτοί κακοποιητικά σχόλια.

Κάποια στιγμή έφτασε η αστυνομία, την οποία είχαν καλέσει και τα θύματα, αλλά και κάποιοι από τους μάρτυρες της επίθεσης.

Συλλήψεις και προσαγωγές 

Μεταξύ των 21 συλληφθέντων υπάρχουν και 12 ανήλικοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. 

Οι εννέα κατηγορούμενοι, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αύριο, Δευτέρα 11/3. 

Τέλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

Πηγή: lifo.gr, protothema.gr

v