Θεσσαλονίκη: σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 5,5 μηνών - υπέστη 3 φορές ανακοπή

Θεσσαλονίκη: σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 5,5 μηνών - υπέστη 3 φορές ανακοπή

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν οι γιατροί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να κρατήσουν στη ζωή το 5,5 μηνών βρέφος που διακομίστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία την Παρασκευή 12/4.

Το μωρό χειρουργήθηκε και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τους γιατρούς να το παρακολουθούν στενά. 

Το χρονικό 

Η μητέρα τους 5,5 βρέφους έφτασε στο Παπανικολάου απεγνωσμένη, ζητώντας να βοηθήσουν το παιδί της. Παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, οι γιατροί τη δέχθηκαν και εξέτασαν το μωρό της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, όταν οι γιατροί του Παπανικολάου είδαν το μωρό είχε υποστεί ανακοπή. Αμέσως έκαναν ανάνηψη για να το επαναφέρουν, δίνοντάς του και οξυγόνο. Εκεί, μετά από τεράστιες προσπάθειες και αφού το βρέφος έπαθε άλλες δύο ανακοπές, οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάστασή του.

Το μωρό διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου που εφημέρευε εκείνη την ημέρα. Εκεί κρίθηκε αναγκαίο να πάει στο Ιπποκράτειο που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων, και έτσι κι έγινε. 

Στο Ιπποκράτειο, το 5,5 μηνών κοριτσάκι υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, εντοπίστηκε εσωτερική αιμορραγία που είχε στο κεφάλι κι έτσι αμέσως μπήκε για χειρουργείο. Τώρα, νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.  

Πηγή: star.gr

v