Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Το να έχεις στη ζωή σου αληθινούς φίλους, οι οποίοι στέκονται δίπλα σου ουσιαστικά και σε νοιάζονται σαν να είστε οικογένεια, είναι ευλογία. Τυχεροί όσοι έχουν βρει τέτοιους ανθρώπους και όπως λέει και αυτή η μαμά στο κείμενό της «πρέπει να τους προσέχουμε σαν να ήταν φυλαχτό».

«Θέλω αληθινές φίλες στη ζωή μου. Φίλες που βλέπουν το καλό στους ανθρώπους και που, όταν θα μπουν στο σπίτι μου, θα κοιτάξουν τη ζεστασιά και την φιλοξενία μου και όχι την ακαταστασία και τα άπλυτα ποτήρια στο νεροχύτη.

Αληθινές φίλες που θα σε πάρουν τηλέφωνο να σε ρωτήσουν αν είσαι καλά. Που θα επενδύσουν στη σχέση μας και που θα βρίσκουν λίγο χρόνο για να βρεθούμε.

Φίλες που μοιράζονται τα καλά, τα όμορφα, τα δύσκολα και τα άσχημα και είναι ειλικρινείς. Δεν σου χαϊδεύουν τα αυτιά και σου λένε σκληρές αλήθειες... Επειδή, σε αγαπάνε και θέλουν τo καλό σου.

Δεν χάνονται... Είναι πάντα εκεί και προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια και τις συμβουλές τους. Κάποιες φορές, η καθημερινότητα μπορεί να μας παίρνει από κάτω, όμως, δεν μπορεί να σπάσει αυτό τον δεσμό. Είναι πολύ ισχυρός.

Θέλω αληθινές φίλες που να ακούνε και που καταλαβαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στο πότε χρειάζομαι συμβουλές ή απλά θέλω απλώς να ξεσπάσω.

Φίλες που με ωθούν να γίνω καλύτερη και να συνειδητοποιήσω ότι η φιλία δεν είναι ανταγωνισμός.



Δεν παίρνουν τον εαυτό τους ή τη ζωή πολύ σοβαρά. Γελούν μπροστά στην αποτυχία και μοιράζονται ακόμα και τις πιο άβολες στιγμές της ζωής τους.

Ξέρουν ότι η φιλία περιστρέφεται γύρω από το να δίνεις και να παίρνεις. 

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες...Γι' αυτό αν έχετε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας, είστε πολύ τυχεροί και πρέπει να τους προσέχετε σαν να ήταν φυλαχτό.»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v