«Η αγάπη της μάνας δεν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται»: μια πολύτεκνη μαμά συγκινεί

«Η αγάπη της μάνας δεν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται»: μια πολύτεκνη μαμά συγκινεί

Όσοι άνθρωποι κι αν σου επιβεβαιώσουν ότι το δεύτερο, το τρίτο ή το πέμπτο σου παιδί θα κερδίσει την καρδιά σου όπως ακριβώς και το πρώτο, εσύ πάντα θα ανησυχείς μήπως η αγάπη σου δεν φτάσει, μήπως αφήσεις κάποιο απ' τα παιδιά σου παραπονεμένο. Κι όμως, κάθε αμφιβολία είναι καταδικασμένη να καμφθεί, γιατί η αγάπη της μαμάς είναι έτσι προγραμματισμένη: δεν ξέρει τι σημαίνει διαίρεση. Ξέρει μόνο τον πολλαπλασιασμό.

Κι αν ένα παιδί σου ρωτήσει «Μαμά, ποιον αγαπάς περισσότερο;» θα δείξεις τα δάχτυλα των χεριών σου και θα απαντήσεις όπως η μάνα στο παρακάτω κείμενο:

«Όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι υιοθεσίας, ήμασταν άπειροι αλλά ενθουσιώδεις. Ότι μας έλειπε σε εμπειρία, το αναπληρώναμε με αποφασιστικότητα. Δεν είχαμε πείρα αλλά είχαμε πολλή αγάπη. 

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι μας. Μετά από 3 ανάδοχα παιδιά, 2 υιοθεσίες και ένα σετ δίδυμων, έχουμε πολύ περισσότερη εμπειρία αλλά όχι λιγότερη αγάπη. Η οικογένειά μας μεγάλωσε και περιλαμβάνει όχι μόνο τα παιδιά μας, αλλά και τις βιολογικές τους οικογένειες.

Οι άνθρωποι συχνά αμφισβητούν το πώς τα καταφέρνουμε να μοιράσουμε την αγάπη μας ανάμεσα σε τόσα παιδιά, αλλά η αγάπη μιας μάνας δεν μοιράζεται. Πολλαπλασιάζεται. Η αγάπη του ανθρώπου μεγαλώνει ανάλογα με την ικανότητά του να την προσφέρει.

Αν η υιοθεσία μου έμαθε ένα πράγμα, είναι ότι όταν μαζεύεις αγάπη, γίνεται όλο και πιο αδύναμη. Όταν δίνεις αγάπη, γίνεται όλο και πιο δυνατή. Η αγάπη είναι ένα παράδοξο. Όσο περισσότερη αγάπη δίνεις, τόσο περισσότερη αγάπη έχεις». 

v