Πώς μπορώ να βάλω όρια στην πεθερά μου;

Πώς μπορώ να βάλω όρια στην πεθερά μου;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Η πεθερά μου επεμβαίνει συνεχώς στη σχέση μου με τον σύζυγό μου. Είμαστε παντρεμένοι εδώ και 2 χρόνια και η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν έμαθε ότι είμαι έγκυος. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολυσύνθετες. Χρειάζονται προσεκτικές,  σταθερές και ξεκάθαρες κινήσεις ώστε να δημιουργηθούν και να μείνουν σταθερά τα λειτουργικά, κάθε φορά,  όρια. 

Η σχέση με την πεθερά σας είναι σημαντική. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά σημαντική η σχέση με τον άντρα σας,  μέσα από την οποία συναποφασίζετε για τα όρια σας και για το πως θέλετε να σχετίζεστε με τους άλλους. Μιλήστε αρχικά με τον σύντροφο σας. Συζητήστε, σε αυτήν τη νέα φάση της εγκυμοσύνης σας, τι χρειάζεστε και τι θα σας ήταν ωραίο και βοηθητικό.  Αφού απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα,  μπορείτε να μιλήσετε και στους σημαντικούς άλλους,  όπως στους γονείς σας, και να τους ενημερώσετε πως εκτιμάτε τη διάθεση τους για βοήθεια και όταν τη χρειαστείτε θα τη ζητήσετε.  Μιλήστε ανοιχτά ότι θέλετε χρόνο μεταξύ σας και αποφάσεις που θα έχετε παράξει με τα δικά σας δεδομένα. 

Εάν με τον σύντροφο σας είστε κοντά,  δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα! Οι σημαντικοί άλλοι μπορεί να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση,  αλλά αυτό δε σας αποτελεί εμπόδιο να προχωράτε! Όπως ήδη κάνετε!

Με το καλό να δεχθείτε το μωρό σας! Ήδη σας έχει επηρεάσει ώστε να φροντίσετε τις σχέσεις σας βάζοντας καλά όρια!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v