«Όταν ασχολείσαι με το παιδί σου δεν βοηθάς τη γυναίκα σου - είσαι απλά μπαμπάς»

«Όταν ασχολείσαι με το παιδί σου δεν βοηθάς τη γυναίκα σου - είσαι απλά μπαμπάς»

To μοντέλο του «άντρα κουβαλητή» και της «γυναίκας φροντιστή» έχει περάσει προ πολλού. Γυναίκες και άντρες μοιράζονται τις ίδιες υποχρεώσεις, έχουν τις ίδιες ευθύνες και, ιδανικά, θα έπρεπε να έχουν και τα ίδια δικαιώματα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα και δυστυχώς οι γυναίκες επωμίζονται μεγαλύτερα βάρη - ειδικά αν είναι και μητέρες!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι μαμάδες έχουν χρέος να είναι συνεπείς στη δουλειά τους, να έχουν στην εντέλεια το σπίτι και να σωστά φροντισμένα τα παιδιά (και ουαί κι αλίμονο αν κάνουν κάτι λάθος!).

Οι άντρες από την άλλη, επιβραβεύονται ποικιλοτρόπως κάθε φορά που θα περάσουν λίγες ώρες με το παιδί, θα το βγάλουν βόλτα στο πάρκο ή θα ετοιμάσουν το φαγητό του το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως λέει και η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου, όταν ο μπαμπάς ασχολείται με το μωρό, δεν κάνει χάρη στη γυναΊκα του - είναι απλά ΓΟΝΙΟΣ:

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Είναι λάθος να πούμε: "μπράβο σε αυτόν τον άντρα, βοηθάει τη γυναίκα του/σύντροφό του με τις δουλειές του σπιτιού". Όταν πλένει τα πιάτα ή βάζει πλυντήριο, δεν βοηθάει τη γυναίκα του, αλλά ασχολείται με το σπίτι τους, που είναι και το δικό του.

Όταν μαγειρεύει, δεν κάνει χάρη στη γυναίκα του, ό,τι μαγειρέψει θα το φάει και ο ίδιος μαζί της.

Λέμε μήπως: "μπράβο σε αυτήν τη σύντροφο που βοηθάει τον άντρα της γιατί σφουγγαρίζει" ή "του έκανε χάρη που του μαγείρεψε;".

Με τον ίδιο τρόπο, όταν ο σύζυγος ασχολείται με το παιδί του, δεν βοηθάει τη γυναίκα του. Είναι απλά Πατέρας».

v