Δημοτικό στην Κηφισιά: καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητές - 1 παιδί στο νοσοκομείο

Δημοτικό στην Κηφισιά: καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητές - 1 παιδί στο νοσοκομείο

Αναστάτωση επικρατεί από χθες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, όπου χθες η βαριά καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητές, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το αγοράκι φέρει κάταγμα στον τέταρτο σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι και γι’ αυτό θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για 20 μέρες. Το μικρό αγόρι μετά τη λήξη των μαθημάτων, κι ενώ αποχωρούσε από το σχολικό κτίριο, καταπλακώθηκε από την εξωτερική σιδερένια πόρτα, η οποία αποκολλήθηκε. 

Σύμφωνα με όσα είπαν γονείς στον ΑΝΤ1 ο 9χρονος γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην σχολικά τσάντα που είχε στην πλάτη του. Μάλιστα εκτός από το παιδί στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε τραυματισμένη και μια μητέρα, η οποία έτρεξε να το βοηθήσει, όταν έπεσε πάνω του η πόρτα που ζυγίζει 150 κιλά. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πόρτα είχε αντικατασταθεί την ίδια μέρα από συνεργείο και κατόπιν υπόδειξης του αρμόδιου τμήματος του δήμου Κηφισιάς.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά συγκεντρώθηκαν το πρωί στο δημαρχείο της Κηφισιάς για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος φέρεται να υποστήριξε πως υπήρξε κάποια αστοχία με τους πύρους που στηρίζουν την πόρτα, αλλά δεν ικανοποίησε τους γονείς, οι οποίοι αναρωτήθηκαν πώς ο εργολάβος έδωσε τα κλειδιά στον διευθυντή του σχολείου, αν όντως είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στην πόρτα. 

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην πόρτα και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σήμερα, οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: star.gr

v