Πώς θα φύγει η κυτταρίτιδα;

Πώς θα φύγει η κυτταρίτιδα;

Ερώτηση:
Θέλω να μάθω αν υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις για να χάσω την κυτταρίτιδα. Είμαι εντάξει στα κιλά μου αλλά έχω πολλή κυτταρίτιδα κυρίως στα μπούτια. Πώς μπορώ να την ξεφορτωθώ;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: thelist.com

Αγαπητή φίλη, παίρνω ως δεδομένο το γεγονός ότι προσέχεις την διατροφή σου και αποφεύγεις τροφές που... τρέφουν την κυτταρίτιδα (γλυκά, αναψυκτικά, fast food, έτοιμα σνακ, πατατάκια, προϊόντα με έτοιμη ζύμη κτλ.) και μπαίνω στο «ψητό», δηλαδή στον τομέα της άσκησης.

Μπορεί η αερόβια προπόνηση (τρέξιμο, διάδρομος, ελλειπτικό) χαμηλής έντασης και μεγάλης διάρκειας (παραπάνω από 30 λεπτά) να έχει καλά αποτελέσματα στη μείωση της κυτταρίτιδας, όμως αν θες να δεις έντονα αποτελέσματα, θα πρέπει να ενσωματώσεις στην προπόνησή σου οπωσδήποτε ασκήσεις με βάρη.

Αν είσαι αρχάρια στην γυμναστική, προτείνω να ξεκινήσεις να ασκείσαι τρεις φορές την εβδομάδα. Η προπόνησή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει ζέσταμα, δυναμικές ασκήσεις με όργανα και αερόβια. Οι ασκήσεις θα πρέπει να αφορούν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός του, εστιάζοντας περισσότερο στις περιοχές που έχεις το πρόβλημα.

Εξαιρετικές ασκήσεις ποδιών για παράδειγμα, είναι οι εξής:

Καθίσματα (squat)

Προβολές ποδιών

 

Πιέσεις στο μηχάνημα (leg press)

Κάμψεις ποδιών (leg curl) στο μηχάνημα.

Αν έχεις κυτταρίτιδα και στην περιοχή της κοιλιάς, τότε δοκίμασε τα εξής:

Ροκανίσματα

 

Άρσεις ποδιών

 

Στο τέλος κάθε προπόνησης μπορείς να κάνεις 20 λεπτά αερόβια άσκηση στον διάδρομο, στο ποδήλατο ή στο ελλειπτικό σε χαμηλή ένταση.

Μετά από δύο μήνες και αφού αυξήσεις την αντοχή σου, μπορείς να δοκιμάσεις και την κυκλική προπόνηση για να τονώσεις τους μύες σου και να ξεφορτωθείς το λίπος που κάνει ακόμα χειρότερη την όψη του δέρματός σου. Τι είναι η κυκλική προπόνηση; Κάνεις μια άσκηση για κάθε μυϊκή ομάδα, παραδείγματος χάρη pushups, βυθίσεις τρικεφάλων, προβολές, squat και κάμψεις δικεφάλων, για ένα σετ των 20 επαναλήψεων παρεμβάλλοντας ανάμεσα στα σετ 30 με 60 δευτερόλεπτα αερόβιας άσκησης (επιτόπια άλματα ή τρέξιμο, σκοινάκι κτλ.) για 30 ή 45 λεπτά, ανάλογα με το πόσο αντέχεις. Ολοκληρώνεις με δέκα λεπτά χαλαρό περπάτημα.

Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v