Τα οφέλη του Power Plate

Τα οφέλη του Power Plate

Ερώτηση:
Καλησπέρα, μου είπαν στο γυμναστήριο που πάω να κάνω power plate. Ξέρετε αν κάνει τίποτα; Είναι καλή γυμναστική;
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, η προπόνηση δόνησης είναι μια αρκετά αποτελεσματική μορφή γυμναστικής, όμως να θυμάστε το εξής: δεν είναι η θαυματουργή λύση ούτε η μαγική συνταγή για αστραπιαία ενδυνάμωση και κάψιμο λίπους – όσο και αν συνήθως έτσι πλασάρεται.

Είναι μια μέθοδος προπόνησης, η οποία χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σε αθλητές για βελτίωση των επιδόσεών τους και απευθύνεται σε εξοικειωμένους ασκούμενους. Η προπόνηση σε πλατφόρμες δόνησης δεν αντικαθιστά, αλλά συμπληρώνει τις υπόλοιπες μεθόδους άσκησης (βάρη, αερόβια κτλ.), προσφέροντας ποικιλία και οικονομία χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να την δοκιμάσετε, αρκεί πρώτα να ενημερώσετε τον γυμναστή με απόλυτη ειλικρίνεια για οποιαδήποτε μυοσκελετική πάθηση πιθανώς να έχετε, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας που χρήζει ειδικής αντιμετώπισης.

Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v