Τσικνοπέμπτη: 5 διευθύνσεις και δωρεάν εκδηλώσεις για να το τσικνίσετε

Τσικνοπέμπτη: 5 διευθύνσεις και δωρεάν εκδηλώσεις για να το τσικνίσετε

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη στα υπ'όψιν ένα καλό ψητοπωλείο για να απολαύσετε ζουμερό παϊδάκι απόψε. Κι αν δεν έχετε, σας προτείνουμε και από αυτό. Παρακάτω, ωστόσο, θα δείτε πέντε λίγο... διαφορετικές προτάσεις για απόψε, που περιλαμβάνουν γεύσεις τσικνιστές αλλά λίγο διαφορετικές από τα συνηθισμένα, ένα μπαρ που σερβίρει σχάρα, αλλά και το πιο τρελό πάρτι της βραδιάς.

Παραδοσιακά: Κόκκαλης

(25ης Μαρτίου 3, Σταμάτα, τηλ.: 210 6218015)

Η αγαπημένη μας από τις οικογενειακές ταβέρνες της Σταμάτας, με παράδοση τουλάχιστον τριών γενιών. Τι θα φάτε εκεί; Εξαιρετικά, καλοψημένα κρέατα, πεντανόστιμα παϊδάκια, τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια και δροσερές, ολόφρεσκες σαλάτες. Το περιβάλλον παραπέμπει σε αυτό που οι παλιοί θα περιέγραφαν ως «εξοχική ταβέρνα», ενώ το σέρβις είναι γρήγορο και φιλικό ακόμη και όταν το μαγαζί είναι γεμάτο –πράγμα αξιοσημείωτο για την ημέρα αυτή. Να έχετε στο νου σας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνεται "χαμός". 

Τιμές: Περί τα 20 ευρώ κατ'άτομο.

Νέο-ελληνικά: Μπριζολάκια.gr

(Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη, τηλ.: 210 8813121)

Συμπαθέστατος χώρος με μεγάλες τζαμαρίες και εξαιρετική σχάρα. 'Ο,τι πρέπει για μια "χαλαρή" Τσικνοπέμπτη με φίλους. Στις κορυφαίες επιλογές του μενού συγκαταλέγονται τα λουκάνικα με πράσο, τα χοιρινά μπριζολάκια, το συκώτι και τα μπιφτέκια. Οι δε πατάτες, ολόφρεσκες και μυρωδάτες, έχουν κερδίσει από μόνες τους φανατικό κοινό. Αν αντέξετε, στο τέλος, υπάρχει το γνωστό, ασύγκριτο παγωτό καϊμάκι από την Χαρά της Πατησίων, καθώς και άλλες «επώνυμες» επιλογές από γνωστά ζαχαροπλαστεία.

Τιμές: 15-17 ευρώ κατ' άτομο.

Α λα ιταλικά: Italian Place

(Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου, τηλ.: 210 6856282)

To Italian Place προτείνει για την φετινή Τσικνοπέμπτη κρέας... α λα ιταλικά και ετοιμάζει για την ημέρα: Λουκάνικο με μανιτάρια και κρασί, φιλετάκια saltibocca alla Romana, polpetin (Κεφτεδάκια μοσχαριού με πατάτα), ενώ «για κυρίως» προτείνει: Ρολό αρνιού γεμιστό με pecorino και αρακά, φιλέτο κοτόπουλο με μπέικον, φασκόμηλο και ρύζι, χοιρινή πανσέτα ψητή με σάλτσα μανιταριών και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Συνοδεύστε όλα τα παραπάνω με εξαιρετικό σπιτικό κρασί, παραγωγή του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Σας άνοιξε η όρεξη; Φροντίστε να κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας.

Τιμές: Περί τα 15 με 20 ευρώ κατ'άτομο.

Χορευτικά: Kitscherella Party, στην Αρχιτεκτονική

(Ελασιδών 6, Γκάζι, τηλ.: 6974493977, 2103420842, 6978185871)

Στο πραγματικό κλίμα της ημέρας μας βάζει το ξέφρενο Kitscherella Party που πρόκειται να λάβει χώρα στην Αρχιτεκτονική, προκαλώντας θύελλα κεφιού, τσίκνας και χρυσόσκονης! Τι θα περιλαμβάνει η βραδιά; Τον Dj Kitschy Kimon που θα ξεσηκώσει το κοινό με τις πιο kitsch επιτυχίες των 80s και 90s (και όχι μόνο), τη Μπέσσυ Αργυράκη που θα τραγουδήσει ζωντανά τις μεγάλες επιτυχίες της, αλλά και open air Souvlaki bar (ola sta karvouna) για την απαραίτητη τσίκνα! Φορέστε ό,τι πιο κιτς έχετε και γλεντήστε το μέχρι πρωίας! Έναρξη στις 22.00.

Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό.

Εναλλακτικά: Bartesera

(Κολοκοτρώνη 25 -στοά Πραξιτέλους, τηλ.: 2103229805)

Έβδομη συνεχής χρονιά που το Bartesera, σε μία από τις πιο όμορφες στοές της πόλης, μεταμορφώνεται για τις «ανάγκες» της ημέρας, εκλύοντας τσικνιστές μυρωδιές σε όλη την Κολοκοτρώνη και παίζοντας μουσικές κατάλληλες για το πνεύμα της ημέρας. Όλα αυτά από τις επτά το απόγευμα που θα ανοίξει τις πόρτες του.

Τιμές: Περί τα 15 ευρώ κατ'άτομο.

Ακόμα...

Αξίζει να αναφερθούμε και στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που ξεκινούν σήμερα, με την Φιλαρμονική του Δήμου να δίνει ρυθμό στις αποκριάτικες εκδηλώσεις από τις 10.45 το πρωί, στην πλατεία Κοτζιά, ενώ στις 12.00 την σκυτάλη παίρνει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στην Πλατεία Βαρβακείου. Όσοι, μάλιστα, βρεθούν εκεί θα απολαύσουν παραδοσιακό τσίκνισμα κρεάτων, προσφορά των κρεοπωλών της Αγοράς.

Από τις 17.00 η Φιλαρμονική του Δήμου θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου με latin ρυθμούς, ενώ στις 18.30, στο Μετρό Συντάγματος, θα ηχούν τραγούδια της παλιάς Αθήνας από την Χορωδία του Δήμου.

Τέλος, όσοι περάσουν το απόγευμα από την Φωκίωνος Νέγρη θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή, με παραδοσιακούς χώρους, τραγούδια, αλλά και την παραδοσιακή θεατρική παράσταση από την Ζάκυνθο, στις 20.30.

v