Πώς να καταλάβετε τι θέλει μια γυναίκα όταν τσακώνεστε

Πώς να καταλάβετε τι θέλει μια γυναίκα όταν τσακώνεστε

Είναι γνωστό ότι οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν ποτέ μια γυναίκα. Και ίσως –λέω ίσως- αυτό να συμβαίνει επειδή μια γυναίκα δεν εννοεί, πάντα, αυτά που λέει. Εδώ είμαστε όμως, να σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους τσακώνετε μια γυναίκα, πότε τα πράγματα είναι σοβαρά, τι εννοεί με αυτό που λέει και τι πρέπει να κάνετε.

Μπορεί για τους άνδρες το «σεξ της επανασύνδεσης» να είναι το καλύτερο, θα εκπλαγείτε όμως από το γεγονός ότι στις γυναίκες δεν αρέσει να τσακώνονται. Τις κάνει να αισθάνονται σύγχυση, αποξένωση και απογοήτευση.

Αλλά την επόμενη φορά που δείτε τη σύντροφό σας να βγάζει καπνούς, μην βιαστείτε να μαζέψετε τα πράγματά σας. Οι τσακωμοί –όταν δεν υπάρχουν φωνές και υπερβολές- είναι υγιές σημάδι της σχέσης σας. Τη σιωπή να φοβάστε.

Οι άντρες αντιμετωπίζουν την ανυπαρξία τσακωμών ως καλό σημάδι της σχέσης τους, στην πραγματικότητα όμως, μια γυναίκα που δεν εκφράζει τις ανησυχίες, τα παράπονα και τους προβληματισμούς της το πιθανότερο είναι ότι κουράστηκε από αυτή τη σχέση και ψάχνει τον τρόπο διαφυγής.

Πόσο εύκολο είναι όμως να τσακωθείς με μια γυναίκα; Παραδεχόμαστε ότι υπάρχουν δυσκολίες. Για να σας βοηθήσουμε στο Γολγοθά αυτόν, σας παρουσιάζουμε μερικά συνηθισμένα παράπονα των γυναικών και τι εννοούν εκφράζοντάς τα.

Ο τσακωμός της προσοχής

Το πρώτο χτύπημα: «Δεν βγαίνουμε πια» (ή... «δεν με αγαπάς πια», «δεν κάνουμε σεξ»)

Τι σημαίνει: Έχει νοσταλγήσει τον παλιό καλό καιρό που την προσέχατε. Σκέφτεται: «Θέλω ο σύντροφός μου να βγει μαζί μου ή να με πάρει αγκαλιά, να με βρίσκει ελκυστική και να με κάνει να αισθανθώ ότι όπως αισθανόμουν παλιά (πριν γίνω μάνα ή μητέρα ή περάσουν 100 χρόνια από το πρώτο ραντεβού)».

Τεχνικές αντιμετώπισης: Μια φορά τον μήνα εκπλήξτε την, προγραμματίζοντας μια έξοδο. Αν έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία φορά που της δώσατε λουλούδια, της κάνατε ένα κοπλιμέντο, βγήκατε ραντεβού ή της είπατε ότι την αγαπάτε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Κάντε κάτι που της αρέσει αλλά δείξτε ότι το κάνετε αυθόρμητα. Πηγαίνετε μαζί μια βόλτα, κλείστε απροσδόκητα μια μπέιμπι σίτερ για να βγείτε, αγοράστε της ένα μικρό δώρο.

Τι θα κερδίσετε: Το δείπνο λειτουργεί ως... προκαταρκτικό του σεξ. Στις γυναίκες αρέσει να τις «επιδεικνύουν» ενώ όταν αισθάνονται επιθυμητές γίνονται πιο σεξουαλικές. Θα πρέπει να σταματήσετε να το αντιμετωπίζετε ως αγγαρεία και να το λάβετε ως φιλοφρόνηση.

Ο τσακωμός για τους φίλους

Το πρώτο χτύπημα: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι βρίσκεις στη μπάλα» (ή «στο pro»)

Τι σημαίνει: Είτε αμφιβάλει για το κατά πόσο πράγματι βγαίνετε με τους φίλους σας είτε στεναχωριέται που δεν την θέλετε μαζί σας.

Τεχνικές αντιμετώπισης: Προσκαλέστε την μια φορά να έρθει με εσάς και τους φίλους σας. Περισσότερο την ενδιαφέρει να ξέρει ότι δεν είναι «αόρατη» ή ότι δεν την κερατώνετε παρά να βγαίνει με τους φίλους σας.

Τι θα κερδίσετε: Την ηρεμία σας. Μόλις βγει μαζί με τους φίλους σας, θα καταλάβει ότι είναι άκακοι και άξεστοι και πιθανότατα δεν θα θέλει να ξανά έρθει. Ακόμα κι αν το θέλει όμως, μια φορά στο τόσο να παίζετε ένα ηλεκτρονικό ή να βλέπετε έναν αγώνα μαζί, δεν θα σας βλάπτει. Φυσικά, εφόσον ξεκαθαρίσετε ότι χρειάζεστε και λίγο χρόνο χώρια της (Καλή επιτυχία με αυτό).

Ο τσακωμός για τα λεφτά

Το πρώτο χτύπημα: «Πραγματικά το χρειάζεσαι αυτό;»

Τι σημαίνει: Διακρίνει λίγη ανευθυνότητα από μέρους σας. Ίσως να υποδεικνύει και μια ανάγκη της να σας επιβληθεί αλλά κατά πάσα πιθανότητα, απλώς έχετε διαφορετικό τρόπο σκέψης ως προς τα έξοδά σας.

Τεχνικές αντιμετώπισης: Πάρτε χαρτί και μολύβι (ή υπολογιστή και πληκτρολόγιο) και κάντε συζητήσεις για το budget και τα οικονομικά σας. Χρησιμοποιήστε εκφράσεις όπως «καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου και (αποφύγετε τα «αλλά») θέλω αυτήν την νέα τηλεόραση plasma. Πώς πιστεύεις ότι πρέπει να το χειριστούμε;»

Τι θα κερδίσετε: Θα πάρετε την τηλεόραση, αν και ίσως χρειαστεί να της αγοράσετε κάτι που της αρέσει, επίσης. Ενδεχομένως, αν η αγορά που επιθυμείτε να κάνετε είναι gadget, να πιστεύει ότι θα σας τρώει χρόνο που θα αφιερώνατε σε εκείνην. Αγοράστε της μια τσάντα και οι προβληματισμοί της θα ξεπεραστούν.

Ο τσακωμός για τα παιδιά

Το πρώτο χτύπημα: «Δεν μπορείς να περνάς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά;»

Τι σημαίνει: Αισθάνεται ότι τα κάνει όλα μόνη της κι ότι εξαιτίας της ενασχόλησής της με τα παιδιά έχει χάσει την προσωπικότητα και τη σπιρτάδα της. Με εσάς να επιστρέφετε σπίτι και να ξεραίνεστε στον ύπνο, τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα. Αντίθετα αισθάνεται ακόμη, ότι δεν αντιλαμβάνεστε ότι κι αυτή δουλεύει επίσης.

Τακτικές αντιμετώπισης: Αν είχε μια κουραστική μέρα, μην βαλτώσετε μπροστά από την τηλεόραση. Βοηθήστε την με το δείπνο, τις δουλειές του σπιτιού ή τον ύπνο των παιδιών. Σκεφτείτε ότι θα πρέπει να συνεισφέρετε το ίδιο στο σπίτι κι αν η σύντροφός σας έχει παράπονα, ίσως σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Τι θα κερδίσετε: Ένα πιο ήρεμο σπίτι, τη συμπάθεια των παιδιών σας και εσάς να βαλτώνετε -μετά τις δουλειές- στον καναπέ χωρίς να ακούτε μουρμούρες.

Στον πόλεμο υπάρχουν κανόνες

Υπάρχουν κάποια πράγματα που αποτελούν αιτία πολέμου για τις γυναίκες. Ακουλουθήστε τις συμβουλές μας και μην της πείτε ποτέ τα εξής:

«Χαλάρωσε»

Η μόνη περίπτωση στην οποία επιτρέπεται να της πείτε να χαλαρώσει, είναι αν θέλετε να ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Μην ρωτάτε «γιατί;» όταν τσακώνεστε

Με το που θα ρωτήσετε "γιατί;", στο μυαλό της θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από ό,τι σας λέει και ότι της επιτίθεστε. Το αποτέλεσμα είναι να πάρει θέση μάχης και εκείνη. Κάντε άλλες ερωτήσεις, όπως «πότε;» ή «πώς;».

Μην υποθέσετε ότι οι αποφάσεις βασίζονται στο συναίσθημα ή ότι επηρεάζεται από άλλους.

Κάνοντας κάτι τέτοιο υποτιμάτε την νοημοσύνη της ενώ αν της πείτε ότι γίνεται πολύ συναισθηματική το πιθανότερο είναι να αισθανθεί άσχημα.

«Με πόσους έχεις πάει;»

Πρώτα από όλα: Θέλετε πραγματικά να ξέρετε; Έπειτα, με αυτήν την ερώτηση δείχνετε ανασφάλεια ενώ καμία απάντησή της δεν πρόκειται να σας ικανοποιήσει. Αντίστοιχα μην ρωτήσετε ποτέ λεπτομέρειες για το σεξ τύπου «ποιος ήταν ο καλύτερος».

«Η πρώην μου...»

ΠΟΤΕ! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι σε οποιαδήποτε φράση, η λέξη «πρώην» μπορεί να προκαλέσει 32 νευρολογικές παθήσεις στον γυναικείο εγκέφαλο.

Μην την διακόπτετε

Αντί να την διακόπτετε όταν καταβάλει προσπάθεια για να εξηγήσει το πώς αισθάνετε (ναι, είναι δύσκολο ακόμα και για μια γυναίκα) ακούστε την. Αν χρησιμοποιεί λέξεις όπως «Αισθάνομαι», «ακούω», «βλέπω», «νομίζω», ακολουθήστε το παράδειγμά της.

Μην ειρωνεύεστε...

...αν δεν θέλετε να πέσετε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.  

«Μη με πρήζεις»

"Πρήζεις". Πραγματικά τώρα... Μπήκατε στη διαδικασία να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και από όλες τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές λέξεις που υπάρχουν, κρίνατε καταλληλότερο να χρησιμοποιήσετε αυτήν;

v