Εσπαντρίγιες: Τα αγαπημένα μας καθημερινά

Εσπαντρίγιες: Τα αγαπημένα μας καθημερινά

Οι εσπαντρίγιες αποτελούν το ανοιξιάτικο αντίπαλο δέος των μπαλαρινών. Πιο «χύμα» οι πρώτες, πιο «κομψές» οι δεύτερες, ωστόσο εξίσου απαραίτητες και οι δύο για την εποχή αυτή που χρειαζόμαστε κάτι ανάμεσα σε παπούτσι και πέδιλο.

Για την ιστορία, οι εσπαντρίγιες πρωτοδημιουργήθηκαν στην Ισπανία του 14ου αιώνα, για τις ανάγκες των αγροτών και συνέχισαν να εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό για έξι αιώνες περίπου. Αργότερα τις υιοθέτησαν οι Άγγλοι κατά τις εξορμήσεις τους στην παραλία και κάπως έτσι καθιερώθηκαν ως κατεξοχήν καλοκαιρινά παπούτσια.

Οι εσπαντρίγιες αγαπήθηκαν πολύ φέτος το καλοκαίρι από τους επώνυμους οίκους και μάλιστα στην εντελώς φλατ εκδοχή του, οπότε αναπόφευκτα θα γίνουν οι καλύτερές μας φίλες τις επόμενες ημέρες, καθώς θα τις συνδυάσουμε τόσο το πρωί με κολάν ή skinny jeans όσο και το βράδυ με αέρινα maxi φορέματα ή με πιο κοντές φούστες.

Δείτε πέντε εσπαντρίγιες που ξεχωρίσαμε στα μαγαζιά και επιλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν.

Λεμονί crochet εσπαντρίγιες, από τα Toms

Δροσερές, αναπαυτικές και σε υπέροχο καλοκαιρινό χρώμα, διαθέτουν ελαστικό V στο μπροστά μέρος ώστε να μπαινοβγαίνουν εύκολα και σουέντ πάτο με μαξιλαράκι για επιπλέον άνεση.

Τιμή: 65 ευρώ.
Δείτε εδώ από πού θα τα αγοράσετε.

Έθνικ εσπαντρίγιες, από τα Pull & Bear

Όμορφες και αναπαυτικές, σε λευκό χρώμα με μαύρο μοτίβο και ροζ πάτο.

Τιμή: 17,99 ευρώ.
Θα τις βρείτε στα καταστήματα Pull & Bear.

Μεταλλικές εσπαντρίγιες, από τα Zara

Εσπαντρίγιες και για τις βραδινές εξόδους; Γιατί όχι; Αν έχουν ασημί μεταλιζέ χρώμα και μαύρο φινίρισμα, όπως αυτές της φωτογραφίας, μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν με μαύρη λινή βερμούδα και ασημί αξεσουάρ.

Τιμή: 29,95 ευρώ.
Θα τις βρείτε στα καταστήματα Zara.

Εμπριμέ εσπαντρίγιες Ugg

Κυριαρχούν στις χειμερινές μπότες, θα κλέψουν άραγε την παράσταση και στα καλοκαιρινά υποδήματα; Ο λόγος για τις όμορφες εμπριμέ εσπαντρίγιες από τα Ugg με φούξια βάση και ελαφριά λαστιχένια σόλα. Διατίθενται και με μπεζ βάση και γαλάζια σχέδια.

Τιμή: 85,90 ευρώ.
Θα τις βρείτε στα καταστήματα Nak.

Ριγέ εσπαντρίγιες, από τη Gianna Kazakou

Οι εσπαντρίγιες Superdry Estavar σχεδόν μυρίζουν θάλασσα! Είναι φτιαγμένες από ύφασμα χωρίς φόδρα, με συνθετική σόλα σε λευκό-μπλε ριγέ χρώμα. Διατίθενται ακόμα σε ροζ και σε λευκό-γκρι.

Τιμή: 25 ευρώ.
Μπορείτε να τις αγοράσετε online από το ηλεκτρονικό κατάστημα Gianna Kazakou.

v