Πώς θα αποκτήσετε την επιδερμίδα των ονείρων σας

Πώς θα αποκτήσετε την επιδερμίδα των ονείρων σας

Μπορεί να μην έχουμε μαντικές ικανότητες, όμως οι περισσότερες γνωρίζουμε πως η επιδερμίδα μας δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως ήταν στα 16 μας και ότι έστω κι αν στα 30 ακόμα «κρατάει» σύντομα θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια «ωριμότητας». Πώς θα γίνει να κρατήσουμε την ωριμότητα, χωρίς όμως τις ρυτίδες;

Δεν είναι νέο πως ό,τι κάνουμε στην επιδερμίδα μας τώρα θα επηρεάσει το πώς αυτή θα δείχνει στο μέλλον και κατά συνέπεια στο πώς θα νιώθουμε για το πώς θα δείχνει. Από τις πανάδες εξαιτίας του ήλιου μέχρι το κρέμασμα, όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή περιποίηση και τις υγιεινές συνήθειες. Δείτε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε τώρα για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή επιδερμίδα αργότερα:

Για τέλεια επιδερμίδα αύριο

Κάντε ένα peeling με γαλακτικό ή με σαλικυλικό οξύ

Αν δεν κάνετε συχνά απολέπιση, τα νεκρά κύτταρα θα αυξάνονται στην επιδερμίδα σας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι λεπτές γραμμές και η θαμπάδα. Η αισθητικοί λένε ότι μία καλή προσωρινή λύση για να μειώσετε τις λεπτές γραμμές και να τονώσετε τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας είναι ένα γρήγορο peeling.

Το γαλακτικά και σαλικυλικά οξέα προσφέρουν ελαφριά απολέπιση, η οποία όχι μόνο αφαιρεί το νεκρό δέρμα αλλά βοηθά στη δημιουργία νέων κυττάρων, τα οποία τονώνουν το φυσικό χρώμα και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Αν, λοιπόν, ετοιμάζεστε για ένα ιδιαίτερο event την επόμενη μέρα, αποκτήστε άμεσα λάμψη και σφριγηλότητα στο δέρμα με μία οξυγονοθεραπεία. Όσο το δέρμα σας παραμένει ιδιαίτερα αφυδατωμένο, δείχνει στεγνό και ξεφλουδισμένο, δε μπορεί να απορροφήσει την υγρασία. Ο συνδυασμός, όμως, της οξυγονοθεραπείας με τα αντιοξειδωτικά θα σας χαρίσει λαμπερό δέρμα που θα είναι άμεσα εμφανές.

Το οξυγόνο βοηθά τα αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες Α, C και E, να εισχωρούν βαθιά στους πόρους, επιτρέποντας στο δέρμα να τραφεί από αυτά. Έτσι, μετά τη θεραπεία, θα έχετε λάμψη και σφριγηλότητα που θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 ημέρες, ενώ οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες θα είναι ελαφρώς μειωμένες.

Για τέλεια επιδερμίδα σε μία εβδομάδα

Ενυδατωθείτε!

Παρόλο που η καθημερινή εφαρμογή μιας ενυδατικής λοσιόν δεν ακούγεται σαν καμία σπουδαία ιδέα, η πραγματικότητα είναι πως μπορεί να επιφέρει σπουδαία αποτελέσματα, ιδιαίτερα ως προς τη λάμψη, την ομοιομορφία του χρώματος και την υφή του δέρματος. Για την ακρίβεια, με την ενυδατική λοσιόν δημιουργείται ένα προστατευτικό στρώμα στην επιδερμίδα, το οποίο επιτρέπει στα κύτταρα να απλώνονται ομοιόμορφα, στο φως να αντανακλάται από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ η επιδερμίδα αποκτά τη ροζέ λάμψη που όλες οι γυναίκες επιθυμούν. Έτσι, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες καθημερινής ενυδάτωσης, η επιδερμίδα θα δείχνει πιο λαμπερή από ποτέ.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αναζητήστε μία λοσιόν που να περιέχει ενυδατικά στοιχεία όπως γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ, τα οποία βοηθούν το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο. Αν έχετε λιπαρό δέρμα η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική, όμως θα πρέπει να επιλέγετε λοσιόν με συστατικά όπως νιασιναμίδιο ή φερουλικό οξύ, που έχουν πιο λεπτή σύσταση.

Για τέλεια επιδερμίδα σε δύο με τρεις μήνες

Κόψτε το κάπνισμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα βλάπτει: Προκαλεί καρκίνο, εμφύσημα, καρδιοπάθειες... η λίστα είναι ατελείωτη. Όμως το τσιγάρο τυχαίνει να είναι και ο δεύτερος σπουδαιότερος παράγοντας πρόωρης γήρανσης, αμέσως μετά τον ήλιο. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, κάθε φορά που εισπνέετε καπνό διακόπτετε την παροχή οξυγόνου προς το δέρμα σας. Με κάθε ρουφηξιά απελευθερώνονται ένα τρισεκατομμύριο ελεύθερες ρίζες, οι οποίες καταλήγουν να καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα; Δέρμα που σακουλιάζει, γεμάτο ρυτίδες, το οποίο θα χειροτερεύει με την πάροδο των χρόνων.

Για τέλεια επιδερμίδα σε έξι μήνες με έναν χρόνο

Χρησιμοποιείτε ρετινοειδή κάθε βράδυ

Γίνεται πολύς λόγος για τα ρετινοειδή τελευταία και ο λόγος είναι ότι πρόκειται για τα πιο αντιγηραντικά συστατικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Χρησιμοποιώντας ένα τοπικό ρετινοειδές κάθε βράδυ, ενεργοποιείτε τον οργανισμό ώστε να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, το οποίο αυξάνει την εύπλαστη και νεανική εικόνα του δέρματος.

Οι δερματολόγοι λένε ότι με τα χρόνια, τα ρετινοειδή μπορούν ακόμα να αλλάξουν την επιφάνεια της επιδερμίδες, επιταχύνοντας τον ρυθμό ανάπλασης των κυττάρων και εξομαλύνοντας τις δυσχρωμίες. Σε διάστημα έξι μηνών η επιδερμίδα σας θα δείχνει πιο όμορφη, ελαστική και φρέσκια. Για να επιλέξετε τα κατάλληλα ρετινοειδή για το δικό σας δέρμα, ζητήστε τη βοήθεια του δερματολόγου σας.

Για τέλεια επιδερμίδα σε δέκα χρόνια

Χρησιμοποιείτε ένα αντιοξειδωτικό serum

Ο πρώτος παράγοντας που προκαλεί πρόωρη γήρανση στο δέρμα είναι, όπως πιθανώς ήδη γνωρίζετε, η έκθεση στον ήλιο. Για να αποφύγετε τον καρκίνο του δέρματος, τις πρόωρες ρυτίδες, τις πανάδες και όλες τις άλλες αρνητικές επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας χρειάζεστε ένα αντηλιακό προσώπου με δείκτη τουλάχιστον 30, το οποίο θα σας προστατεύει και από τις UVA και από τις UVB ακτίνες.

Για να το κάνετε, μάλιστα, ακόμα πιο αποτελεσματικό, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα αντιοξειδωτικό serum.
Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση της υπέρυθρης ακτινοβολίας του ήλιου, η οποία έχει βρεθεί πως προκαλεί σημάδια γήρανσης (μαζί με την υπεριώδη ακτινοβολία). Αναζητάτε τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά; Επιλέξτε ένα serum με φερουλικό οξύ, βιταμίνη C ή E.

Πηγή: Refinery29

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v