Μυστικά ομορφιάς από επαγγελματίες

Μυστικά ομορφιάς από επαγγελματίες

Μπορεί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε το τέλειο χτένισμα ή το σωστό μακιγιάζ, σπάνια, όμως, καταφέρνουμε να αποκτήσουμε τις υπέροχες υφές των μαλλιών ή τα σούπερ-ζουμερά χείλη των μοντέλων της πασαρέλας. Ο λόγος; Ότι οι hairstylists και οι make-up artists που αναλαμβάνουν τις εμφανίσεις τους χρησιμοποιούν τεχνικές που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάνουν τέτοια μαγικά.

Αυτούς ακριβώς τους επαγγελματίες επιστράτευσε το Refinery29 για να αποκαλύψουν τα μυστικά τρικ τους στα παρασκήνια των catwalks που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μία συμπαθητική και μία σούπερ εμφάνιση!

Μαλλιά «παραλίας»

Αν θέλετε να δώσετε στα μαλλιά σας look παραλίας, χωρίστε τα σε δύο πλεξούδες και ψεκάστε τα με πολύ ισχυρή λακ. Στρίψτε τα σαν κουλουράκια και στεγνώστε τα με σεσουάρ. Αφήστε τα να επαναφέρουν τη θερμοκρασία τους και έπειτα λύστε τα. Αυτόματα τα μαλλιά σας θα δείχνουν σα να περάσατε όλη την ημέρα στην παραλία.

Ζουμερά χείλη

Μπορείτε να προσδώσετε βάθος σε κάθε κραγιόν χρησιμοποιώντας πρώτα ένα eyeliner ως lipliner –δηλαδή, στο περίγραμμα των χειλιών. Το μαύρο, το γκρι και το καφέ μπορούν να δώσουν βάθος σε κάθε χρώμα, ενώ ταιριάζουν ιδανικά με τα κόκκινα και τους τόνους του κρασιού. Για παράδειγμα, ένα οπάκ μολύβι ματιών μπορεί να τονώσει τρομερά το ανοιχτόχρωμο κραγιόν ή το διαφανές lipstick, το οποίο πιθανότητα φοράτε καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χαρτο-πετσέτες

Αν έχετε αργήσει, όμως μόλις βγήκατε από το μπάνιο και τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα, χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να τα στεγνώσετε, γιατί απορροφά πολύ περισσότερο νερό από την κανονική πετσέτα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Τέλεια νύχια

Μετά το μπάνιο τρίψτε απαλά τα νύχια με μία μαλακιά ελαφρόπετρα, στη συνέχεια με μία βούρτσα για νύχια, μετά αν θέλετε βάψτε τα και απλώστε λίγο ελαιόλαδο. Τα νύχια σας θα δείξουν αυτόματα όμορφα και υγιή.

Αισθησιακά χείλη

Για πιο αισθησιακά χείλη χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι για concealer για να απλώσετε το κραγιόν. Θα σας βοηθήσει να απλώσετε το χρώμα πιο γρήγορα, ενώ είναι πολύ πιο εύχρηστο από οποιοδήποτε άλλο πινέλο για χείλη.

Πρώτα τα μάτια

Όταν βάφεστε να ξεκινάτε πάντα με τα μάτια. Έτσι, οτιδήποτε πέσει ή τρέξει κάτω από το μάτι μπορεί εύκολα να καθαριστεί και δεν θα κολλήσει στο concealer ή το foundation.

Τέλειο rock-smoky eye

Για να πετύχετε το πιο ροκ smoky eye δεν χρειάζεστε σκιές, παρά μόνο μαύρο -ή σκούρο- μολύβι ματιών στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου και λίγο ακριβώς κάτω από την κάτω βλεφαρίδα. Στη συνέχεια κλείστε τα μάτια σας και τρίψτε τα με το δάχτυλό σας –όπως κάνετε όταν τα μάτια σας είναι κουρασμένα. Ανοίξτε τα μάτια σας και χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να ισιώσετε την γραμμή και να αναμείξετε καλύτερα το χρώμα σε όλα τα σημεία.

Κυματιστά μαλλιά στο λεπτό

Πλέξτε τα μαλλιά σε δύο πλεξούδες (ή όσες θέλετε ανάλογα με το μήκος και το πάχος των μαλλιών σας). Ψεκάστε τα με μπόλικη λακ για πολύ δυνατό κράτημα και «πατήστε» τις πλεξούδες με το σίδερο του ισιώματος. Περάστε το περισσότερες από μία φορές από τις πλεξούδες, μετά αφήστε τις να κρυώσουν, λύστε τις και θα έχετε πανέμορφα κυματιστά μαλλιά.

Μυστικό εργαλείο

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ματιών σε nude απόχρωση ως «υπογραμμιστικό» εργαλείο στο πρόσωπό σας: Τραβήξτε με το μολύβι μία γραμμή κατά μήκος της γέφυρας της μύτης σας και στη συνέχεια απλώστε τη γραμμή με το δάχτυλό σας. Στη συνέχεια τραβήξτε μια γραμμή κάτω από το κόκαλο του φρυδιού σας για να «κρύψετε» τυχόν τριχούλες που έχουν μόλις βγει. Τέλος, δοκιμάστε το στο περίγραμμα των χειλιών σας για να δώσετε όγκο στο λακάκι πάνω από αυτά και να τα κάνετε να δείχνουν πιο «γεμάτα».

Η δύναμη της μάσκαρα

Υπάρχουν γυναίκες που δε νοούνται να βγουν από το σπίτι χωρίς μάσκαρα. Αν βιάζεστε και θέλετε να τονίσετε τα μάτια σας και να δείχνουν σα να είστε βαμμένη εδώ και ώρες, μπορείτε να απλώσετε μάσκαρα στη ρίζα των βλεφαρίδων σας και να την «μουτζουρώσετε» με το δάχτυλό σας, και στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο. Μέχρι να στεγνώσει εντελώς η μάσκαρα χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα για να δημιουργήσετε μία μουτζουρωμένη γραμμή στο κάτω βλέφαρο. Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα η γραμμή που θα κάνετε με τη μπατονέτα θα διαρκέσει περισσότερες ώρες.

Χείλη που αστράφτουν

Ένα επαγγελματικό μυστικό για σαγηνευτικά χείλη είναι να χρησιμοποιείτε ένα μολύβι ματιών σε ιριδίζουσα λευκή, σαμπανιζέ ή χρυσαφί απόχρωση για να κάνετε το περίγραμμα του πάνω χείλους –λίγο έξω από την φυσική γραμμή των χειλιών. Φροντίστε το χρώμα του μολυβιού να ξεθωριάζει στις εξωτερικές γωνίες και να είναι πιο έντονο στο λακάκι που κάνουν τα χείλη κάτω από τη μύτη. Έτσι τα χείλη δείχνουν πιο γεμάτα και καλά σχηματισμένα, ενώ η τεχνική αυτή αποτελεί μια μοντέρνα εναλλακτική του μολυβιού χειλιών.

Τέλειο hair styling

Τα ρόλευ και τα donuts μαλλιών μπορούν να κρατήσουν το χτένισμά σας ακλόνητο για πολλές ώρες και να κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν σα να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο. Μάλιστα, αν το σχήμα του donut δεν σας βολεύει, π.χ. είναι πολύ μεγάλο, μπορείτε να το κόψετε τόσο ώστε να εφαρμόζει τέλεια με το μήκος των μαλλιών σας.

Πηγή: Refinery29

v