Δυσκολία απώλειας κιλών εγκυμοσύνης

Δυσκολία απώλειας κιλών εγκυμοσύνης

Ερώτηση:

Γεια σας. Γέννησα το 2ο παιδί μου πριν 7 μήνες. Πάντα είχα βάρος 59-60 κιλά. Λίγο πριν μείνω έγκυος είχα πάρει 2 κιλά και ήμουν στα 62. Στην εγκυμοσύνη πηρά αλλά 12. Δεν κατάφερα να θηλάσω -έχασα 5 κιλά στο νοσοκομείο και αυτό ήταν. Επειδή στην 1η γέννα είχα χάσει τα κιλά χωρίς προσπάθεια, αρχικά δεν ακλούθησα πρόγραμμα διατροφής. Όσο έβλεπα τον καιρό να περνάει κι εγώ να μην μπαίνω στα τζιν μου άρχισα να αγχώνομαι.

Δεν τρώω γλυκά, ελάχιστα τηγανιτά, ελάχιστο φαγητό απ'εξω, έχω περιορίσει το άμυλο, γυμνάζομαι τους τελευταίους 2,5 μήνες με αερόβια άσκηση και πιλάτες 3-4 φορές την εβδομάδα, τρώω φρούτα και λαχανικά και πάλι τίποτα! Πήρα κι ένα κιλό μάλιστα! Τον θυρεοειδή μου τον έχω αφαιρέσει, οπότε δεν είναι ορμονικό το θέμα. Μπορείτε να μου προτείνετε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής ή να μου εξηγήσετε τι μπορεί να φταίει; Μήπως είμαι κι εγώ ιδιαίτερα ανυπόμονη στο να χάσω τα κιλά; Ευχαριστώ.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: vivonline.nl

Αγαπητή φίλη,

κατ' αρχάς να σας ζήσουν και τα δύο παιδάκια και να είναι πάντα υγιή και... αθλητικά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν «ενδεικτικά προγράμματα διατροφής» μιας και ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός. Επομένως, αν θέλετε ένα διατροφικό πρόγραμμα, η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο κρίνεται απαραίτητη.

Στον τομέα της άσκησης τώρα, αν κρίνω από αυτά που γράφετε, είστε σε πολύ καλό δρόμο. Το ότι πήρατε ένα κιλό, δεν σημαίνει ότι αυτό το κιλό είναι λίπος, πιθανώς να είναι μυϊκή μάζα. Παρ' όλα αυτά, για ένα ακόμα πιο καλλίγραμμο και σφριγηλό σώμα θα σας πρότεινα να ενσωματώσετε στην προπόνησή σας και μερικές ασκήσεις με αντιστάσεις (βάρη, μηχανήματα, λάστιχα). Το pilates αν και είναι καλό για ενδυνάμωση του «πυρήνα» του σώματος και την βελτίωση της ευλυγισίας, δεν θεωρώ ότι είναι αποτελεσματικό στην μείωση του σωματικού βάρους. Γενικά, να έχετε κατά νου ότι ένας υγιής ρυθμός απώλειας βάρους είναι μισό κιλό ανά εβδομάδα.

*Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v