Λύσεις σε 5 προβλήματα ομορφιάς

Λύσεις σε 5 προβλήματα ομορφιάς

Όσο κι αν λατρεύουμε το καλοκαίρι, τα προβλήματα που δημιουργεί στο πρόσωπο και τα μαλλιά μας συχνά γίνονται ανυπόφορα. Δείτε πώς θα αντιμετωπίσετε το make-up που «τρέχει» λόγω ζέστης και τα μαλλιά που γίνονται άτονα και λιπαρά, σύμφωνα με τους make-up artists και hair stylists.

Πρόβλημα: Το make-up αρχίζει να λιώνει μετά τα πρώτα λεπτά στον ήλιο

Λύση: Το make-up είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να ξεπλένεται με λίγο νερό, έτσι δεν είναι περίεργο που η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία μπορεί να το απομακρύνει. Για να το αποφύγετε, αμέσως μετά το υγρό foundation απλώστε μία ημιδιάφανη σταθεροποιητική πούδρα, η οποία απορροφά την λιπαρότητα χωρίς να απομακρύνει το χρώμα του make-up. Μην ξεχάσετε, μάλιστα, να απλώσετε μπόλικη πούδρα πάνω και κάτω από τα βλέφαρα για να μην «τρέξουν» η σκιά, το μολύβι και η μάσκαρα.

Πρόβλημα: Τα πόδια και οι μασχάλες κοκκινίζουν και ερεθίζονται μετά το ξύρισμα

Λύση: Η επιδερμίδα μπορεί να φαίνεται ευθεία επιφάνεια, όμως «ανασηκώνεται» γύρω από τους θύλακες των τριχών και «βουλιάζει» ανάμεσά τους. Όταν ξυρίζεστε, το ξυράφι μπορεί να ερεθίσει αυτό το ελαφρώς ανομοιόμορφο δέρμα. Για να γλιστρά, λοιπόν, το ξυράφι πιο εύκολα, καλύψτε τα πόδια και τις μασχάλες με αφρό ξυρίσματος ή με μαλακτική κρέμα –αποφύγετε το σαπούνι που μπορεί να ξηράνει το δέρμα. Επίσης, μην πιέζετε με δύναμη το ξυραφάκι, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει κοκκινίλες. Το βάρος από το ίδιο το ξυραφάκι αρκεί για να ασκήσει πίεση. Και να θυμάστε να αλλάζετε λεπίδες ή να χρησιμοποιείτε καινούργιο ξυραφάκι κάθε φορά που το βλέπετε θολό ή που το νιώθετε να «τραβά» το δέρμα.

(Δείτε στα σχετικά άρθρα πώς να αντιμετωπίσετε τους ερεθισμούς από το ξυραφάκι).

Πρόβλημα: Τα μαλλιά δείχνουν λαδωμένα λίγες ώρες μετά το λούσιμο

Λύση: Το κεφάλι είναι το πρώτο μέρος του σώματος που αρχίζει να ιδρώνει. Είτε έχετε λιπαρά μαλλιά είτε όχι, η αύξηση της υγρασίας σε συνδυασμό με τη ζέστη μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν αδύναμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αν δεν θέλετε να λούζεστε δύο φορές τη μέρα, είναι να έχετε μαζί σας ένα dry-shampoo, ιδανικά κάποιο σε μικρό μέγεθος, ώστε να ψεκάζετε με αυτό τις ρίζες των μαλλιών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν θα πιστεύετε το πόσο εύκολα θα απορροφηθεί ο ιδρώτας από τα μαλλιά, τα οποία θα αποκτήσουν ξανά τον χαμένο τους όγκο!

Πρόβλημα: Τα μανικιούρ κιτρινίζει

Λύση: Για όλα φταίει ο ήλιος! Ο ήλιος μπορεί να κάνει το χρώμα του μανό να αλλάξει –συνήθως να κιτρινίσει. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα επισκεφθείτε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής για μανικιούρ, ζητήστε από τη μανικιουρίστα να χρησιμοποιήσει ένα γυαλιστικό που μπλοκάρει την UV ακτινοβολία στην τελευταία επικάλυψη –ή έχετε μαζί σας το δικό σας, προκειμένου να προστατεύσετε το χρώμα από ξεθώριασμα. Έτσι τα νύχια σας θα δείχνουν υπέροχα για πολύ περισσότερο καιρό.

Πρόβλημα: Μετά το self-tanner γεμίσατε σκουρόχρωμους λεκέδες

Λύση: Ο καλύτερος τρόπος να μειώσετε όσο γίνεται τις δυσχρωμίες που σας προκάλεσε το self-tanner είναι με απαλή και φυσική απολέπιση. Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, ώστε να δημιουργηθεί μία πάστα. Ενώ θα είστε στο ντους, τρίψτε για ένα λεπτό την πάστα αυτή στην περιοχή του λεκέ και μετά ξεπλύνετε με νερό. Το δέρμα να «ασπρίσει» στην περιοχή αυτή με τον πιο φυσικό τρόπο.

v