Άνοιξη στην Ευρώπη: Κλείστε τώρα 5 οικονομικά ταξίδια

Άνοιξη στην Ευρώπη: Κλείστε τώρα 5 οικονομικά ταξίδια

Πώς θα σας φαινόταν μια σύντομη απόδραση στην πόλη της μόδας, το Μιλάνο; Μια εκδρομή στους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου; Ένα ταξίδι στην λατρεμένη, αν και παγωμένη, Στοκχόλμη; Η άφιξη της οικονομικότατης Ryanair πρόσφατα στη χώρα μας, όσο και οι σημαντικές προσφορές που κάνουν άλλες αεροπορικές εταιρίες τις τελευταίες μέρες, διαθέτοντας εισιτήρια με λιγότερα από 200 ευρώ, μας βάζουν σε πειρασμό για ολιγοήμερες αποδράσεις στην Ευρώπη! Δείτε πέντε συμφέρουσες προτάσεις για ανοιξιάτικα ταξίδια:

Λονδίνο

Η μητρόπολη της Ευρώπης είναι το Λονδίνο και αυτό το αντιλαμβάνεται όποιος το επισκεφτεί. Πολυφυλετικό και πολυπρόσωπο, καταφέρνει να συνδυάσει πλούσια νυχτερινή ζωή με μοναδικά αξιοθέατα και γαστριμαργικές απολαύσεις. Επισκεφτείτε το διάσημο Big Ben και το Westminster Abbey, βολτάρετε δίπλα στον Τάμεση, περάστε μια βόλτα από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Tate Modern, κοντοσταθείτε μπροστά στους μουσικούς και τους άλλους πλανόδιους καλλιτέχνες του Covent Garden και καταλήξτε στο Βρετανικό Μουσείο. Ψωνίστε στην Oxford Street και ανηφορίστε οπωσδήποτε προς το μεγάλο παζάρι της Camden Town. Το Λονδίνο δεν απογοητεύει κανέναν!

Εισιτήρια Αθήνα-Λονδίνο μετ’ επιστροφής με Ryanair: Ενδεικτικό κόστος για αρχές Μαΐου 155,98 ευρώ κατ'άτομο (συμπεριλαμβανομένων φόρων και περιλαμβανομένης αποσκευής 15 κιλών).

Διαμονή: Θα μείνετε στο Ibis Styles London Leyton στην trendy περιοχή Blackwall Tunnel (από 75,50 ευρώ ανά βραδιά για δίκλινο δωμάτιο, με πρωινό).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Λονδίνο εδώ.

Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι η πόλη που συνδυάζει εξαιρετική αρχιτεκτονική με ιστορικά μνημεία και κοσμοπολίτικη κουλτούρα. Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη, στο Barrio Gotico, περπατήστε στη Ramblas και περάστε ώρες ολόκληρες στην Boqueria, μία από τις καλύτερες αγορές τροφίμων της Ευρώπης, επισκεφθείτε τη συνοικία Eixample για να θαυμάσετε τα κτίρια αρχιτεκτόνων και ανεβείτε στο λόφο του Montjuic για τα μουσεία, για μια ματιά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και για τη θέα της πόλης από ψηλά. Η Βαρκελώνη συνδυάζει το καλό φαγητό, με τον ήλιο, τους φιλόξενους ανθρώπους και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Εισιτήρια Αθήνα - Μιλάνο μετ’ επιστροφής με Aegean: Ενδεικτικό κόστος για αρχές Απριλίου 192,83 ευρώ κατ' άτομο (συμπεριλαμβανομένων φόρων και αποσκευής 20 κιλών).  

Διαμονή: Θα μείνετε στα φιλόξενα δωμάτια του hostel La Isla κοντά στην πλατεία Catalunya (από 54 ευρώ το άτομο χωρίς πρωινό).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Βαρκελώνη εδώ

Μιλάνο

Αν η Ρώμη είναι γνωστή για τα αξιοθέατά της, τότε το Μιλάνο είναι διάσημο για τη μόδα και το lifestyle. Μια πόλη πλημμυρισμένη στο στυλ και στην κομψή αισθητική, το Μιλάνο είναι σίγουρο ότι συναρπάζει. Κάντε την κλασική τουριστική διαδρομή ξεκινώντας από τον γοτθικό καθεδρικό Duomo με την πλατεία και την GalleriaVittorio Emanuele ΙΙ, συνεχίστε προς τη Via Montenapoleone, όπου βρίσκονται οι μπουτίκ μεγάλων οίκων μόδας, κατευθυνθείτε προς την Galleria d'Arte Moderna και τους κήπους Giardini Pubblici. Επισκεφτείτε την Όπερα και τον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και τους πράσινους κήπους του μεσαιωνικού Castello Sforzesco. Το Μιλάνο προσφέρεται για μεγάλες βόλτες, ψώνια και κοσμοπολίτικο αέρα.

Εισιτήρια Αθήνα - Μιλάνο μετ’ επιστροφής με Easyjet: Ενδεικτικό κόστος για μέσα Μαΐου 155,48 ευρώ κατ' άτομο (συμπεριλαμβανομένων φόρων και αποσκευής 20 κιλών). 

Διαμονή: Θα μείνετε στο πολυτελές Best Western Mozart στην περιοχή Sempione (από 93,50 ευρώ το δίκλινο, με πρωινό)

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Μιλάνο εδώ. 

Παρίσι

Το Παρίσι θεωρείται η πόλη του Φωτός και όχι άδικα! Είναι ο ιδανικός προορισμός για να κάνετε τουρισμό και παράλληλα για να αναζωπυρώσετε τον ρομαντισμό που κρύβεται μέσα σας. Ξεκινήστε απολαμβάνοντας το πρωινό σας σε ένα μοδάτο cafe του Marais και βολτάροντας στη rue de Rivoli για το απαραίτητο window shopping, με κατάληξη στον Σκουάνα, στο Ile de la Cite και στην επιβλητική Παναγία των Παρισίων. Επισκεφτείτε το Λούβρο, την Place de la Concorde και την Place Vendome και την Αψίδα του Θριάμβου, προτιμήστε για τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες το Centre Pompidou καθώς και τις γκαλερί και το Musee National Picasso του γειτονικού Marais. Μην παραλείψετε να πιείτε έναν cappuccino με τη συνοδεία ενός κρουασάν με σοκολάτα στα Ηλύσια Πεδία και κυρίως μην παραλείψετε να ζήσετε στιγμές απόλυτου έρωτα και πάθους!

Εισιτήρια Αθήνα - Παρίσι μετ’ επιστροφής με Easyjet: Ενδεικτικό κόστος για μέσα Μαΐου 200 ευρώ κατ' άτομο (συμπεριλαμβανομένων φόρων και αποσκευής 20 κιλών). 

Διαμονή: Θα μείνετε στα απλά, ρομαντικά δωμάτια του Royal Aboukir Paris στο κέντρο της πόλης (από 89 ευρώ το δίκλινο, + 10 ευρώ για πρωινό).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Παρίσι εδώ.

Στοκχόλμη

Μπορεί να μην είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη του κόσμου, είναι όμως από τις πιο όμορφες. Η Στοκχόλμη θεωρείται από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις του Βορρά με καταπράσινα πάρκα, ιδιαίτερο στυλ και έντονη καλλιτεχνική έκφραση. Επισκεφτείτε την Παλιά Πόλη Gamla Stan, κάντε βόλτες στα μεσαιωνικά δρομάκια για να θαυμάσετε τα παλιά κτίρια και τα μουσεία, περάστε από το ψυχαγωγικό πάρκο Grοna lund αλλά και τον ζωολογικό κήπο Skansen, περάστε από το Skeppsholmen με τα μουσεία σύγχρονης τέχνης, αρχιτεκτονικής και ντιζάιν. Το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, η γοητεία του αρχιπελάγους με τα πολυάριθμα καραβάκια και κρουαζιερόπλοια και οι κομψοί κάτοικοι την κατατάσσουν στις πιο hot πόλεις της Ευρώπης. 

Εισιτήρια Αθήνα - Μιλάνο μετ’ επιστροφής με Ryanair: Ενδεικτικό κόστος για αρχές Μαΐου 170,98 ευρώ κατ' άτομο (συμπεριλαμβανομένων φόρων και αποσκευής 15 κιλών).  

Διαμονή: Θα μείνετε στο πολύ όμορφο Old Town Lodge στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης (από 89 ευρώ το δίκλινο με πρωινό). 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Στοκχόλμη εδώ.

v