Πώς θα χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Πώς θα χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Ερώτηση:
Γειά σας, είμαι 34 ετών και έχω 4 παιδάκια. Όταν έμεινα έγκυος στα δίδυμα ήμουν 68 κιλά και ύψος 1,65. Τον Αύγουστο του 2012 γέννησα τα δίδυμά μου και μετά τη γέννα από 84 κιλά έφτασα στα 79 με διατροφή από διαιτολόγο. Έπειτα τα παράτησα και αυτόν το μήνα άρχισα aqua aerobic και ξεκίνησα μόνη μου από την αρχή τη διατροφή από τη διαιτολόγο που είχα. Έχω πιθανότητες να φτάσω στα κιλά μου μόνο με διατροφή και aqua aerobic, διότι σε μία εβδομάδα επιστρέφω στην εργασία μου ή θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο για πιο άμεσα αποτελέσματα; Το aqua aerobic βοηθά στο χάσιμο βάρους και κυρίως πόντων; Μήπως να επιλέξω άλλο άθλημα; Πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να χάσω πόντους. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, να χαίρεστε τα αγγελούδια σας. Το aqua aerobic είναι μια καλή εναλλακτική για να κρατηθείτε σε φόρμα, αλλά πιστεύω ότι ο ιδανικός συνδυασμός για να δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα είναι να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα, μηχανήματα) σε γυμναστήριο.

Εξίσου καλή εναλλακτική, αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο, είναι να δοκιμάσετε να κάνετε προπόνηση στο σπίτι, κατά προτίμηση κυκλική για να εξοικονομήσετε χρόνο και να μεγιστοποιήσετε την καύση λίπους. Δείτε εδώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την web tv του Mama365.

Να έχετε κατά νου ότι σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν θα είναι «σύντομα». Ο χρόνος που θα δείτε διαφορά στο σώμα σας εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες: από την πειθαρχία σας, τα γονίδιά σας, τη διατροφή και τον μεταβολισμό σας.

*Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v