Φτιάξτε εύκολα στο σπίτι φρουτένια κοκτέιλ!

Φτιάξτε εύκολα στο σπίτι φρουτένια κοκτέιλ!

Αγαπημένα κοκτέιλ με φρούτα της εποχής δίνουν άλλη γεύση στα επόμενα ανοιξιάτικα βράδια που θα περάσετε μαζί με την οικογένεια και τους φίλους στο σπίτι. Ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε πέντε υπέροχες συνταγές για δροσερά κοκτέιλ που μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας, με φρέσκα φρούτα και όσο αλκοόλ "σηκώνει" η παρέα!

Κοκτέιλ μάνγκο με ρούμι

Υλικά:

2 ½ μικρά ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους 
120 ml ρούμι
120 ml μεταλλικό νερό
1 λίτρο φρέσκο χυμό ανανά
Φρέσκα τροπικά - εξωτικά φρούτα για το γαρνίρισμα (dragon fruit, Star Fruit, Παπάγια, Physalis - ό,τι βρείτε στο μανάβικο)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε το μάνγκο μαζί με το ρούμι και το νερό. Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο και αδειάστε το μείγμα με το μάνγκο. Γαρνίρετε με τις φέτες από το μάνγκο και τα εξωτικά φρούτα.

Συνταγή: boro.gr

Κοκτέιλ φράουλα

Υλικά:

2 φλ. φράουλες, πλυμμένες και καθαρισμένες από κοτσάνια
2 κ.σ. νερό
1/4 φλ. χυμός πορτοκάλι
1 φιάλη αφρώδη οίνο
2-3 φράουλες κομμένες στη μέση για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ "χτυπήστε" τις φράουλες με 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να γίνουν πολτός. Σε ένα σκεύος βάλτε τον πουρέ της φράουλας, το κρασί και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως βάζοντας μια φράουλα σε κάθε ποτήρι για γαρνίρισμα.

Συνταγή: joytv.gr

Κοκτέιλ με μήλα και lime

Υλικά:

300ml Beefeater Market Edition Gin
500ml μηλίτης καλής ποιότητας
500ml χυμός μήλου
300ml χυμός lime
1 κονσέρβα φρουτοσαλάτας με το σιρόπι της
2 πράσινα μηλά σε φέτες
2 lime σε φέτες

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ για punch, βάζετε τα μήλα και τα lime τα οποία έχετε κόψει σε φέτες. Προσθέτετε τη φρουτοσαλάτα και περιχύνετε με τον χυμό lime και το τζιν. Αφήνετε το μείγμα για λίγο σε ένα δροσερό μέρος. Όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε, προσθέτετε κομμάτια πάγου, τον μηλίτη και τον χυμό μήλου και ανακατεύετε.

Συνταγή: missbloom.gr

Μαργαρίτα λεμόνι

Υλικά:

3/4 φλ. τεκίλα
1/2 φλ. κουαντρό ή τριπλ σεκ λικέρ
1/2 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 και 1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 κούπες (20-25) παγάκια

Εκτέλεση:

Απλώνετε αλάτι σε ένα πιάτο. Αλείφετε με μια φέτα λεμόνι ή λάιμ το στόμιο ενός ποτηριού και το βουτάτε στο αλάτι.
Βάζετε τον χυμό λεμονιού ή το λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και τα χτυπάτε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε την τεκίλα, το κουαντρό ή το τριπλ σεκ λικέρ και τη μία κούπα παγάκια και ανακινείτε καλά το σέικερ για μισό περίπου λεπτό. Μοιράζετε το κοκτέιλ στα ποτήρια και συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα παγάκια.

Συνταγή: likethelife2.blogspot.gr

Κοκτέιλ με βερίκοκα και ...φραουλοπαγάκια!

Υλικά:

700 ml χυμός φράουλας 
8 ώριμα βερίκοκα, κομμένα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια
40 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
200 γρ. κόκκινα φρούτα της αρεσκείας σας (φράουλες, ώριμα κεράσια, σμέουρα κ.ά.), κομμένα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Μοιράζετε τον χυμό φράουλας σε πλαστικές παγοθήκες και σε κάθε θήκη βάζετε από 1 κομματάκι φρούτου. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να σχηματιστούν παγάκια. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τα βερίκοκα με τη ζάχαρη και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε έναν όσο το δυνατόν πιο λείο πολτό. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Μοιράζετε τα κόκκινα φραουλοπαγάκια σε 6 μέτριου μεγέθους ποτήρια του νερού και τα γεμίζετε με τον πολτό βερίκοκου. Αρχικά το μείγμα είναι πυκνό, ωστόσο καθώς τα παγάκια λιώνουν το αραιώνουν, το νοστιμίζουν και φυσικά του δίνουν ένα όμορφο κοκκινωπό χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή: dinanikolaou.gr

v