5 προτάσεις για ρομαντικές βόλτες στην Αθήνα με τον άνδρα σας

5 προτάσεις για ρομαντικές βόλτες στην Αθήνα με τον άνδρα σας

Πόσο καιρό έχετε να απολαύσετε οι δύο σας μια ρομαντική βραδινή βόλτα; Όχι, το να βγάλετε τον σκύλο μαζί μέχρι το πάρκο δεν είναι ρομαντικό. Ρομαντική είναι μια βόλτα κάτω από την Ακρόπολη, η θέα από τον Λυκαβηττό, ο περίπατος στην παραλία του Φαλήρου... Αυτές και μερικές ακόμα είναι οι προτάσεις μας που θα δημιουργήσουν την ιδανική ατμόσφαιρα για να έρθετε λίγο πιο κοντά με τον σύντροφό σας!

Λυκαβηττός

(πηγή φωτό: trekearth)

Φορέστε αναπαυτικά παπούτσια, πάρτε και ένα ζακετάκι γιατί συχνά έχει ψύχρα εκεί πάνω και... ξαναθυμηθείτε τα πρώτα σας ρομαντικά ραντεβού! Αλήθεια, πόσο καιρό έχετε να ανεβείτε στον Λυκαβηττό; Αν δεν έχετε κουράγιο να φτάσετε στην κορυφή με τα πόδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ (η αφετηρία του βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αριστίππου, στο Κολωνάκι και το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ για ανάβαση και κατάβαση) ή να πάτε με το αυτοκίνητο, το οποίο θα αφήσετε στο parking.

Η θέα της Αθήνας από τον Λυκαβηττό είναι απλά... ασυναγώνιστη! Μπορείτε να την απολαύσετε είτε από τα πεζουλάκια του λόφου, είτε, βέβαια, από την ρομαντική βεράντα του εστιατορίου Ορίζοντες, για μια πιο ιδιαίτερη βραδινή έξοδο. Τώρα, μάλιστα, που οι Ορίζοντες διαθέτουν και εξαιρετικά μενού για πλήρες γεύμα με 23 ευρώ κατ'άτομο, η ιδέα ακούγεται ακόμα πιο δελεαστική!

Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ποιο ερωτευμένο ζευγάρι δεν έχει απολαύσει μια ρομαντική βραδινή βόλτα στον υπέροχο πλακόστρωτο πεζόδρομο που ανηφορίζει προς το Θησείο; Ποιος δεν έχει θαυμάσει το υπέροχα φωτισμένο Μουσείο της Ακρόπολης; Την ίδια την Ακρόπολη; Τον Παρθενώνα; Όταν, μάλιστα, το Ηρώδειο έχει και παράσταση... η ατμόσφαιρα στον πεζόδρομο γίνεται τουλάχιστον μαγική και η βόλτα θέλεις να κρατήσει για πάντα!

Αν πρόκειται να ολοκληρώσετε την βόλτα σας στο Θησείο, προτείνουμε η βραδιά σας να συνεχιστεί στο Chocolat, από τις βεράντες του οποίου θα χορτάσετε θέα, δροσιά και ρομαντζάδα! Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το ποτό, το φαγητό και το γλυκό σας, σε χορταστικές μερίδες και πολύ λογικές τιμές.

Πλάκα και Αναφιώτικα

Η Πλάκα και τα Αναφιώτικα συνδυάζουν την πολυκοσμία και τον τουρισμό, αλλά και την ησυχία και την ρομαντζάδα, καθώς ανηφορίζετε στα δαιδαλώδη στενά. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για βραδινή βόλτα με τον σύντροφό σας! Ξεκινήστε από τον γεμάτο τουρίστες πεζόδρομο της Κυδαθηναίων, στριμωχτείτε ανάμεσα στα πλήθη που κάθονται στα σκαλάκια έξω από το Γιασεμί και ανηφορίστε στα μισοσκότεινα δρομάκια προς τα Αναφιώτικα, στις κρυφές μίνι πλατείες όπως αυτή που σχηματίζεται ανάμεσα στις οδούς Θέσπιδος, Ραγκαβά και Επιμενίδου. Πρόκειται, ίσως, για το πιο ρομαντικό και σαφώς ένα από τα πιο ήσυχα σημεία της Αθήνας.

Όσο για ποτό η φαγητό στο συγκεκριμένο σημείο; Καθώς στο Γιασεμί είναι μάλλον απίθανο να βρείτε τραπέζι, δοκιμάστε να κατευθυνθείτε μερικά μέτρα παραπέρα, προς την Λυσίου, στον αριθμό 22, όπου βρίσκεται το ιστορικό καφέ της «Μελίνας»!

Καστέλλα και Μικρολίμανο

Το λοφάκι της Καστέλλας, με τα μοναδικά παλιά αρχοντικά και την θέα που κόβει την ανάσα, είναι κατά γενική ομολογία το ομορφότερο σημείου του Πειραιά. Όλα τα δρομάκια του λόφου, μάλιστα, κατηφορίζουν προς μέχρι το... μπαλκόνι της, τον φαρδύ πεζόδρομο της Παπαναστασίου ακριβώς πάνω από το Μικρολίμανο.

Εκεί προτείνουμε να βρεθείτε αφού πρώτα απολαύσετε την βόλτα σας στο πολυσύχναστο λιμανάκι, προσπερνώντας τα αμέτρητα bars και τα ταβερνάκια, για να βρεθείτε σε ένα πολύ πιο ρομαντικό σημείο: Την βεράντα του ιταλικού εστιατορίου Tony Bonano (Αλέξανδρου Παπαναστασίου 63). Η θέα στην θάλασσα από τα τραπεζάκια που απλώνει στο μεγάλο του μπαλκόνι απλά δεν περιγράφεται με λόγια, ενώ και η κουζίνα του, που δεν περιορίζεται στα ζυμαρικά, δεν μπορεί παρά να σας ικανοποιήσει. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μαρίνα Φλοίσβου

Προτιμήστε την ένα βράδυ καθημερινής, καθώς τα Σαββατοκύριακα εκεί γίνεται το αδιαχώρητο, και πέρα από την κλασική περαντζάδα μπροστά στα σκάφη μην διστάσετε να συνεχίσετε την βόλτα σας είτε προς το Δέλτα Φαλήρου, εκεί όπου στεγάζονται τα Village Cinemas, είτε προς την παραλία μπροστά από το κέντρο του Φαλήρου. Καθίστε σε ένα παγκάκι, πάρτε ψημένο καλαμπόκι και πάρτε βαθιές ανάσες όλο θάλασσα, αγναντεύοντας στα ανοιχτά.

Εναλλακτικά, ανηφορήστε την Αγ. Αλεξάνδρου, τον κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε γαστριμαργικό κέντρο! Οι προτάσεις μας για φαγητό εκεί περιλαμβάνουν το design-άτο στέκι για νόστιμα burgers Sin, το συμπαθέστατο ταβερνάκι Πιάτο της Βούλας, το εξαιρετικό ιταλικό εστιατόριο Da Bruno ή το Μικιό, για πεντανόστιμους μεζέδες συνοδεία ούζου ή ρακής! Διαλέξτε και πάρτε!

v