Καλοκαίρι χωρίς διακοπές; Δείτε πώς θα περάσετε... καλύτερα!

Καλοκαίρι χωρίς διακοπές; Δείτε πώς θα περάσετε... καλύτερα!

Εάν αισθάνεστε ότι το καλοκαίρι σας προβλέπεται βαρετό, δεν έχετε υπόλοιπο αδείας ή τα χρήματα να πάτε πολυήμερες διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο, σκεφτείτε ότι μπορεί να υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να περάσετε πολύ καλά. Το καλοκαίρι σας πρέπει να μπορεί να γίνει κάπως ευχάριστο. Ο καιρός είναι ζεστός και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος, ακόμα και μένοντας στην πόλη.

Δείτε μερικές προτάσεις:

Βρείτε μια παραλία ή πισίνα κοντά σας

Το να επισκέπτεστε όταν μπορείτε μια παραλία ή πισίνα με φίλους ή τα παιδιά, είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσα στο καλοκαίρι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Επιλέξτε την παραλία που σας βολεύει ή βρείτε μια πισίνα σε μια περιοχή που σας βολεύει (υπάρχουν πολλές σε ξενοδοχεία πόλεων) και πηγαίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

Ασχοληθείτε με την κηπουρική

Η ενασχόληση με την κηπουρική, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Φυτέψτε έναν λαχανόκηπο εάν μπορείτε, η χαρά που θα σας δώσει είναι μεγάλη. Ο κήπος, ακόμα και το φύτεμα σε γλάστρες στη βεράντα, είναι μια δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά το λατρεύουν!

Αγαπήστε το μπάρμπεκιου

Κάντε συχνά μπάρμπεκιου! Δημιουργήστε έναν χώρο στο πίσω μέρος της αυλής, του κήπου σας ή στη βεράντα και διασκεδάστε πολλά καλοκαιρινά βράδια, χαλαρώνοντας με φίλους ή με την οικογένειά σας. Μπορείτε να ζητήσετε από τους καλεσμένους να συνεισφέρουν με δικά τους πιάτα στο μενού, έτσι ώστε να έχετε πολύ λίγα πράγματα να ετοιμάσετε και να μειώνετε και το κόστος. Το μόνο που χρειάζεστε, είναι απλά, νόστιμα πιάτα, καλή παρέα και καλή μουσική.

Πηγαίνετε σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Υπάρχουν πολλά είδη τοπικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που συμβαίνουν το καλοκαίρι. Ενημερωθείτε για τα φεστιβάλ τεχνών, συναυλίες, υπαίθριες αγορές, σεμινάρια γιόγκα κλπ. Μπορείτε να συνοδεύεστε από φίλους ή παιδιά (υπάρχουν εκδηλώσεις και για τα παιδιά αντίστοιχα), διασκεδάζοντας ή μαθαίνοντας κάτι νέο. Αναζητείστε τα event του καλοκαιριού στην πόλη σας και δεν θα απογοητευτείτε!

Γίνετε εθελοντές

Ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό. Μπορείτε να ακούγεται βαρετό μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δεν είναι. Τον χειμώνα ποτέ δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο. Και αν για κάποιο διάστημα βρεθείτε χωρίς παιδιά (λείπουν σε κατασκήνωση ή στη γιαγιά), υπάρχουν πολλές εκκλησίες, ιδρύματα και οργανώσεις, που ζητούν εθελοντές για συσσίτια, διαλογή ρούχων κ.λ.π. μέσα στο καλοκαίρι. Θα κάνετε καινούργιους φίλους και θα αισθανθείτε χρήσιμοι.

Πηγαίνετε για κάμπινγκ!

Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες του καλοκαιριού! Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο, από το να κάθεστε με φίλους ή την οικογένεια γύρω από μια φωτιά ή στην παραλία αργά το βράδυ, τρώγοντας σνακς και κουβεντιάζοντας. Εάν μπορέσετε να έχετε την ευκαιρία για κάμπινγκ φέτος το καλοκαίρι, μην τη χάσετε. Οργανωθείτε καλά με τον απαραίτητο εξοπλισμό σχετικά με τα τσιμπήματα εντόμων και τον ήλιο δεν θα το μετανιώσετε. Και σίγουρα τίποτα από αυτά δεν θα πάει χαμένο, γιατί εάν είναι η πρώτη σας φορά, ο εξοπλισμός σας θα παραμείνει και του χρόνου.

Οργανωθείτε σε weekend

Κάντε εκδρομές τα Σαββατοκύριακα. Δεν είναι απαραίτητες οι πολυήμερες διακοπές, για να περάσετε καλά το καλοκαίρι. Κάντε μικρές αποδράσεις, διήμερα ή τριήμερα. Θα περάσετε εξίσου ωραία, θα αισθανθείτε ότι είστε σε διακοπές και θα σας κοστίσει λιγότερο.

Θερινά σινεμά

Πηγαίνετε στα θερινά σινεμά. Είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση του καλοκαιριού για εμάς τους Έλληνες, ενώ υπάρχουν σε κάθε γειτονιά, είναι δροσερά και είναι μια έξοδος που θα σας κοστίσει ελάχιστα. Ενημερωθείτε για τις προβολές: πολλές παλιές και κλασσικές αξιόλογες ταινίες προβάλλονται το καλοκαίρι σε θερινούς κινηματογράφους και είναι σπάνιο να τις βρείτε άλλη εποχή.

Εάν, λοιπόν, μείνετε στην πόλη το καλοκαίρι, δεν έχετε μπροστά σας δύο εβδομάδες διακοπές ή τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και φαγητό σε ταβέρνες μεσημέρι-βράδυ, μη στενοχωριέστε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει γύρω σας και θα αποζημιωθείτε με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: premium.paratiritis.gr

v