Πότε πρέπει να πίνουμε κρύο και πότε ζεστό νερό;

Πότε πρέπει να πίνουμε κρύο και πότε ζεστό νερό;

Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο της διατροφής για να παραμένει κανείς υγιής. Είναι, όμως, προτιμότερο να πίνετε κρύο η ζεστό νερό; Τόσο το αρχαίο ιατρικό σύστημα Ayurveda όσο και οι σύγχρονοι επιστήμονες επισημαίνουν πως η θερμοκρασία του νερού μπορεί σημαντικά να επηρεάσει το σώμα, σε διαφορετικές περιστάσεις. Δείτε, λοιπόν, πότε είναι προτιμότερο να πίνετε κρύο και πότε ζεστό νερό (προσοχή όμως: αποφεύγετε το παγωμένο ή το καυτό νερό).

Πότε να πίνετε κρύο νερό

Όταν ασκήστε

Κατά την διάρκεια της σωματικής άσκησης η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και η εφίδρωση είναι ένας μηχανισμός με τον οποίον το σώμα προσπαθεί να κρυώσει. Είναι σημαντικό να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνετε πίνοντας κρύο νερό που δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα ταυτόχρονα.

Όταν έχετε πυρετό

Το κρύο νερό είναι μία ακόμα μέθοδος για να ρίξετε την θερμοκρασία του σώματος. Είναι σημαντικό να πίνετε αρκετά υγρά όταν έχετε πυρετό για να βοηθάτε το σώμα σας να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις και τα βακτηρίδια. Μπορείτε, μάλιστα, να στύβετε και λίγο λεμόνι ή και να ρίχνετε λίγο θαλασσινό αλάτι στο νερό σας για να αποκαταστήσετε τους ηλεκτρολύτες που χάνονται.

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Το κρύο νερό έχει βρεθεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό και να σας βοηθά να χάσετε μέχρι και 70 επιπλέον θερμίδες ανά ημέρα . Αν σκεφτείτε ότι τόσες θερμίδες καίτε περίπου με 15 λεπτά περπάτημα, το νερό είναι ένας απλός τρόπος για ακόμα πιο γρήγορη απώλεια βάρους.

Πότε να πίνετε ζεστό νερό

Για καλύτερη πέψη

Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι περισσότεροι πίνουμε ένα ζεστό ρόφημα το πρωί; Δεν έχει να κάνει μόνο με την καφεΐνη! Οι ειδικοί λένε ότι πίνοντας ζεστό νερό το πρωί βοηθάτε την σωστή διέγερση του πεπτικού συστήματος, ώστε να έχετε καλή πέψη όλη την ημέρα. Αντίστροφα, πίνοντας κρύο νερό κατά την διάρκεια του γεύματος, το σώμα σας θα δυσκολευτεί να αφομοιώσει την τροφή, προκαλώντας δυσπεψία.

Για αποτοξίνωση

Αν θέλετε να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες, το ιδανικό είναι να ξεκινάτε τη μέρα σας με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού . Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε αγγούρι , μέντα , μήλο ή ένα ξυλάκι κανέλας, τα οποία βοηθούν επίσης στην ενυδάτωση και την αποτοξίνωση.

Κατά των πόνων της περιόδου

Αλλά και για άλλους πόνους, το ζεστό νερό είναι προτιμότερο γιατί διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς και χαλαρώνει τους μύες.

Κατά της δυσκοιλιότητας

Η βασική αιτία της δυσκοιλιότητας είναι η αφυδάτωση. Πίνοντας ζεστό νερό βοηθάτε στην κινητικότητα του εντέρου, περισσότερο από να πίνατε κρύο νερό.

Πηγή: healthyandnaturalworld.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v