Μασάζ κατά την εγκυμοσύνη: Πώς βοηθά και πόσο θα σας κοστίζει

Μασάζ κατά την εγκυμοσύνη: Πώς βοηθά και πόσο θα σας κοστίζει

Τα καλά νέα είναι ότι είστε έγκυος. Τα κακά νέα είναι ότι έχει αρχίσει να σας πονά τρομερά η πλάτη και η μέση σας, σε βαθμό που ούτε μία βόλτα δεν μπορείτε να απολαύσετε! Αυτό που μπορείτε να απολαύσετε, όμως, είναι ένα ωραίο μασάζ που θα σας χαρίσει χαλάρωση, ευεξία και τρομερή ανακούφιση. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν απευθυνθείτε σε κάποιον μασέρ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας.

Είναι ασφαλές το μασάζ για την έγκυο και το έμβρυο;

«Το μασάζ είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη εφόσον δεν πειράζει κανείς την κοιλιά», απαντά ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος κ. Αλέξανδρος Αρμενιάκος, ο οποίος ωστόσο υπογραμμίζει ότι «αν η έγκυος έχει πρήξιμο στα πόδια, δεν θα πρέπει να τους κάνει μασάζ αν δεν ενημερώσει πρώτα τον γυναικολόγο της, καθώς τα πρηξίματα αυτά μπορεί να υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα που να χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση».

Η καθαριότητα και η υγιεινή του χώρου που θα επισκεφθεί η έγκυος για το μασάζ της είναι ένα ακόμα σημείο που θα πρέπει να προσέξει, συμπληρώνει ο γιατρός, ο οποίος σε κάθε περίπτωση συμβουλεύει τις μέλλουσες μανούλες να ενημερώνουν τον γιατρό τους τόσο για το μασάζ όσο και για κάθε σωματική δραστηριότητα στην οποία συμμετέχουν, προκειμένου να έχουν την συγκατάθεσή του.

Πώς βοηθά το μασάζ στην εγκυμοσύνη;

Το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαλύνει τα οιδήματα, τους μυοσκελετικούς πόνους και τους πόνους των αρθρώσεων, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει στη βελτίωση της κυκλοφορίας της λέμφου και του αίματος και στην εξισορρόπηση των επιπέδων των ορμονών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, ωφελεί τόσο την έγκυο όσο και το έμβρυο, καθώς συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του άγχους και στην ψυχική ηρεμία της μητέρας, χαρίζοντας στο έμβρυο ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον για να αναπτυχθεί ομαλά.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι έγκυοι που υποστηρίζουν ότι το μασάζ όχι μόνο βελτίωσε την συνολική τους διάθεση, αλλά και τις βοήθησε να κοιμούνται καλύτερα.

Ποια τεχνική μασάζ να προτιμάτε κατά την εγκυμοσύνη;

Η καταλληλότερη μάλαξη για την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η Σουηδική, η οποία όπως λένε οι ειδικοί έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα, το οποίο έχει αρχίσει να υφίσταται μία σειρά αλλαγών που κατά περιόδους μπορεί να δημιουργούν πόνο και δυσφορία. Η θέσεις που μπορεί να εφαρμοστεί το μασάζ είναι η ύπτια, η πλάγια και η καθιστή θέση, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται η κοιλιά, ενώ πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή από τον θεραπευτή για να αισθάνεται η έγκυος ασφαλής και προστατευμένη. Καλό είναι, κατά τη διάρκεια της μάλαξης, το σώμα να στηρίζεται, ενώ και η έγκυος πρέπει να καθοδήγει τον θεραπευτή ως προς το πώς αισθάνεται σε διάφορα σημεία.

Πόσο κοστίζει το μασάζ εγκυμοσύνης και πού μπορείτε να απευθυνθείτε

Ένας οποιοσδήποτε έμπειρος και εξειδικευμένος θεραπευτής-μασέρ μπορεί να κάνει μασάζ στην έγκυο, λαμβάνοντας τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχουν γυναικολογικά-μαιευτικά κέντρα ή ινστιτούτα αισθητικής και ευεξίας που πραγματοποιούν συνεδρίες μασάζ αποκλειστικά για εγκύους, ενώ κάποιοι θεραπευτές επισκέπτονται και την έγκυο κατ΄οίκον.

Όσο για το κόστος της συνεδρίας, ενδεικτικά στο Γυναικολογικό & Μαιευτικό Κέντρο Femina, η συνεδρία της μίας ώρας κοστίζει 25 ευρώ, ενώ πιο συμφέροντα πακέτα μπορούν να δημιουργηθούν εφόσον η έγκυος πραγματοποιήσει περισσότερες συνεδρίες. Στο Afroditi Spa το μασάζ για εγκύους ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά μισή ώρα, ενώ στο Armonia Yoga Studio στην Θεσσαλονίκη, το κόστος ανέρχεται στα 45 ευρώ/ώρα και πραγματοποιείται από επαγγελματία μαία.

v