12 tips για να κάνετε το δωμάτιο του μωρού σας όμορφο και πρακτικό

12 tips για να κάνετε το δωμάτιο του μωρού σας όμορφο και πρακτικό

Σαν να μην ήταν αρκετό το άγχος και η ανησυχία για το μωρό το ίδιο, τη σωστή ανατροφή του, την… διατήρηση της σωματικής του ακεραιότητας και δεκάδων άλλων παραγόντων που κρατούν ξύπνιους τους νέους γονείς, στην διαδικασία υποδοχής του νέου μέλους της οικογένειας έρχεται να προστεθεί και η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου. Πού θα μπουν όλα αυτά τα πράγματα; Πώς θα οργανωθούν για να είναι το δωμάτιο πρακτικό και πώς θα το κάνετε όμορφο και φιλόξενο για τον μικρό του ένοικο; Δείτε τις παρακάτω συμβουλές και φτιάξτε το ομορφότερο και το πρακτικότερο δωμάτιο για το μωρό σας.

Οργανώστε έξυπνα τα συρτάρια σας

Βάλτε στα συρτάρια σας κουτιά (ή ακόμη και τάπερ, που σας περισσεύουν) για να οργανώσετε καλτσάκια, φορμάκια, σαλιάρες κ.ο.κ. Επίσης, μπορείτε να αρχίσετε να αποθηκεύετε τα ρούχα του μωρού κάθετα (όπως στη φωτογραφία) προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο.

 

Αντίστοιχα, οργανώστε και τα συρτάρια με τις πάνες, τις κρεμούλες και όλα τα υπόλοιπα μωρουδίστικα... καλλυντικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά κουτιά παπουτσιών, αν δεν έχετε κουτιά αποθήκευσης.

Αποθηκεύση στις πόρτες της ντουλάπας

Εκμεταλλευτείτε την πόρτα της ντουλάπας για να αποθηκεύσετε κουκλάκια, πάνες, κάλτσες και εσώρουχα ή τα παπούτσια του μωρού. Μπορείτε να κρεμάσετε πάνινες ή πλαστικές θήκες...

 

Ή πλαστικά ράφια -σαν αυτά που τοποθετούνται στη μπανιέρα για τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν.

Βαζάκι ή γυάλα για τις πιπίλες

Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα δίνετε το βασίλειό σας για μία πιπίλα -η μία θα είναι χαμένη, η άλλη θα βρίσκεται πεταμένη κάτω απ' την κούνια, η τρίτη θα 'χει ξεχαστεί στο αυτοκίνητο και το μωρό θα κλαίει και θα την αναζητά. Συγκεντρώστε, λοιπόν, όλες τις πιπίλες του μωρού σε ένα όμορφο βάζο που θα πλένετε τακτικά και τοποθετήστε το σε απόσταση... χεριού από την κούνια. 

 

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από την κούνια

Σε μεγάλα κουτιά αποθήκευσης ή ακόμη και μέσα σε μια παλιά βαλίτσα που χωράει κάτω από την κούνια, μπορείτε να βάλετε πάνες, gadgets ή κουβερτούλες. 

Καθρέφτης, για να ανακαλύπτει τον εαυτό του

Τοποθετήστε στο δωμάτιο του μωρού έναν καθρέφτη ούτως ώστε να μπορεί να παρατηρεί και να γνωρίζει τον εαυτό του καθημερινά. 

 

Αν έχετε διάθεση και μεράκι, μπορείτε να τον στολίσετε με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, που θα κάνουν το χώρο του μωρού σας πιο πρωτότυπο και ζεστό.

Ράφια για χρηστικότητα και διακόσμηση

Φτιάχνοντας το δωμάτιο του μωρού σας, μην παραλείψετε να βάλετε ράφια στους τοίχους. Θα σας φανούν χρήσιμα, αφού η "περιουσία" του μωρού αυξάνεται μέρα με τη μέρα και, ταυτόχρονα, θα κάνουν τον χώρο πιο φιλικό και φιλόξενο. Αυτοί οι γονείς ζωγράφισαν συννεφάκια πίσω από κάθε ράφι και έβαλαν κουκλάκια και βιβλία για να διακοσμήσουν το δωμάτιο.

Αντίστοιχα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα ράφια στη μία γωνία του βρεφικού δωματίου, δημιουργώντας έτσι μία φωλίτσα αφιερωμένη στα βιβλία. Όταν το μωρό σας αρχίσει να ξεφυλλίζει μόνο του παιδικά βιβλιαράκια, μπορείτε να προσθέσετε μια αναπαυτική καρέκλα ή ένα μαξιλάρι για να κάθεται ο μικρός βιβλιοφάγος.

Αντίστοιχα, μπορείτε να φτιάξετε/αγοράσετε μία μεγάλη βιβλιοθήκη που να καταλαμβάνει ολόκληρο τον ένα τοίχο για πιο minimal αποτέλεσμα.

Kάθετη αποθήκευση

Για να έχετε εύκαιρα τα απαραίτητα... εργαλεία για το άλλαγμα του μωρού, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε θήκες που κρεμιούνται στον τοίχο.

Ή, μπορείτε να βιδώσετε μεγάλα επιτοίχια καλάθια.

 

Καλαθάκι με κουβερτούλες σε πρώτη ζήτηση

Δίπλα στην καρέκλα ή το μαξιλάρι που χρησιμοποιείτε για το θηλασμό, βάλτε ένα καλάθι με κουβερτούλες -θα σας φανούν χρήσιμες τα ψυχρά βράδια που θα θηλάζετε και δεν θα μπορείτε να σηκωθείτε.

Ένα φωτάκι δίπλα στην πολυθρόνα/ μαξιλάρι θηλασμού

Αντίστοιχα, πολύ χρήσιμο θα σας φανεί ένα φως ακριβώς δίπλα στο σημείο που θηλάζετε. Οι νύχτες προβλέπονται μακρές -και σκοτεινές.

 

Φαντασία στους τοίχους

Με λίγη καλλιτεχνική διάθεση και μέτριο επίπεδο ταλέντου, μπορείτε να ζωγραφίσε συννεφάκια στον τοίχο του παιδιού, κάνοντας αυτό που περίπου φαίνεται στη φωτογραφία: κόψτε το σχήμα που θέλετε σε ένα χαρτόνι και χρησιμοποιήστε το ως "καλούπι" για να φτιάξετε τα σύννεφα.

Αντίστοιχα, μπορείτε να ζωγραφίσετε ρίγες, πουά ή ό,τι άλλο προτιμάτε!

Κάθε υπερηχογράφημά του, είναι ένα έργο τέχνης

Χρησιμοποιήστε τους υπερήχους του μωρού για να διακοσμήσετε το πρώτο του δωμάτιο! Μπορείτε να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν κάποιο, πάνω σε τελάρο ή να το μεγεθύνετε και να το κορνιζάρετε.

Πιο απλά, μπορείτε να φτιάξετε μια γιρλάντα-μπουγάδα από υπερήχους και να τηνκρεμάσετε πάνω από την κούνια του.

Βάλτε χρώμα με μαξιλιάρια και πολύχρωμες γιρλάντες

Ο καλύτερος τρόπος να ζωντανέψετε το δωμάτιο του μωρού σας, είναι να προσθέσετε χρώμα, είτε βάζοντας χρωματιστά μαξιλάρια στο κρεβατάκι του και το πάτωμα, είτε κρεμώντας πολύχρωμες γιρλάντες...

...είτε παίζοντας με τις χρωματικές αντιθέσεις τοίχου/χαλιού.

v