Τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε επειγόντως ξεκούραση

Τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε επειγόντως ξεκούραση

Τρέλα. Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει απόλυτα την καθημερινότητα κάθε μαμάς! Ξύπνημα απ' το χάραμα, προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο και πρωινό για όλους εκτός από εσάς. Αυτή είναι μόνο η αρχή της ημέρας σας.... Είναι δυνατόν μετά απ' αυτά να μην αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένη; Αν δεν θέλετε να παραδεχτείτε ότι οι μπαταρίες σας έχουν αρχίσει να... εξαντλούνται, δείτε ποια είναι τα σημάδια που θα πρέπει επειγόντως να σας ανησυχήσουν.

1. Ξεχνάτε τα πάντα

Σε κανονικές συνθήκες, το μυαλό μιας μαμάς θυμάται τα πάντα: τι ώρα πρέπει να πάει τη μικρή στο μπαλέτο, πότε γράφει διαγώνισμα στα Μαθηματικά ο γιος σας, πότε πρέπει να πάρει το αυτοκίνητο απ΄ το συνεργείο ο άντρας της. Μέχρι που αρχίζει να... υπολειτουργεί.

Όταν αρχίζετε να ξεχνάτε πότε είναι το επόμενο ραντεβού με τον παιδίατρο, να μπερδεύετε πότε πρέπει να πάρετε τον γιο σας απ' το μπάσκετ με την κόρη σας απ' τα Αγγλικά και να χάνετε συνεχώς πράγματα, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι η κούραση κερδίζει 1-0!

2. Εκνευρίζεστε με το παραμικρό-και το δείχνετε συνεχώς

Αν αρχίζουν να σας εκνευρίζουν οι φωνές των παιδιών, αν δεν θέλετε πια να θαυμάσετε τις ζωγραφιές τους, που με τόση περηφάνια σας δείχνουν και αν, ότι και αν κάνει ο άντρας σας, είναι κακό, τότε το ξέσπασμα είναι αναπόφευκτο! Και θα πρέπει να το παραδεχτούμε: Όλες οι μαμάδες κάποια στιγμή έχουμε φωνάξει στα παιδιά και έχουμε μιλήσει πολύ άσχημα στον άντρα μας. Και πάντα το μετανιώνουμε.

3. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Όταν ο ύπνος σας φαίνεται... βουνό, σημαίνει ότι ο οργανισμός φωνάζει «ΠΡΟΣΟΧΗ!»! Όσο περίεργο και αν φαίνεται, όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε από την υπερένταση, σημαίνει ότι είστε, όχι μόνο εξαντλημένη, αλλά σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», όπως λέει και το τραγούδι.

Αν τα ... προβατάκια δεν σας βοηθάνε πια, δοκιμάστε τη μέθοδο 4-7-8, που υπόσχεται ότι θα σας κοιμίσει σε ένα λεπτό! 

4. Δεν επικοινωνείτε με το περιβάλλον

Το μυαλό θολώνει, τα μάτια γλαρώνουν, η ακοή σας δεν λειτουργεί και ξαφνικά όλες σας οι αισθήσεις αρχίζουν να «κατεβάζουν ρολά». Όταν ακόμα και ένας απλός διάλογος με τη μητέρα σας στο τηλέφωνο, σας φαίνεται απλά ακατόρθωτος, μάλλον θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας , χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα, μέχρι να «καθαρίσει» το μυαλό σας.

Δείτε πώς μπορείτε να χαλαρώσετε παλαιότερο σε παλαιότερο άρθρο του mama365

5. Κλαίτε χωρίς λόγο!

Το κλάμα, εκτός από στενοχώρια, μπορεί να υποδηλώνει και ξέσπασμα νεύρων και το ξέσπασμα των νεύρων υποδηλώνει κούραση! Γι' αυτό, αν τον τελευταίο καιρό, έχετε το κλάμα στο... τσεπάκι σας, μόλις βρήκατε τι μπορεί να φταίει.

6. Πεινάτε συνεχώς

Οι μαμάδες συνήθως αρκούνται στη μια μερίδα φαγητού την ημέρα γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνουν να φάνε παραπάνω! Όταν , λοιπόν, πλέον δεν αρκείστε στις μετρημένες μπουκιές που μέχρι πρότινος σας φούσκωναν, κάτι αρχίζει ν' αλλάζει. Αν πεινάτε με την ίδια συχνότητα που πεινάει και το νεογέννητο μωρό σας, σημαίνει ότι ο οργανισμός σας προσπαθεί ν' αναπληρώσει την ενέργεια που χάνει με πολύ... φαγητό!

Προσπαθήστε να εντάξετε μέσα στη μέρα σας πολλά και μικρά γεύματα που θα σας κρατήσουν «γεμάτη» απ' το πρωί μέχρι το βράδυ.

7. Ξαφνικά χάνετε ή παίρνετε βάρος

Αν οι διατροφικές σας συνήθειες δεν έχουν αλλάξει, αλλά παρατηρείτε μια ανεξήγητη αυξομείωση του βάρους σας, τότε μάλλον ο μεταβολισμός σας έχει αρχίσει να... απορρυθμίζεται. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εξηγήσετε πού οφείλεται αυτή η απότομη αλλαγή στα κιλά σας, είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό και να μην πειραματιστείτε με δικές σας, αυτοσχέδιες δίαιτες που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

8. Ο καφές είναι το ναρκωτικό σας

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις αδυναμίες τους. Και οι κουρασμένοι άνθρωποι έχουν τρομερή αδυναμία στον καφέ! Αν με το που ξυπνάτε, η πρώτη σας κίνηση είναι να τρέξετε προς την καφετιέρα, μάλλον έχετε βρει το ναρκωτικό σας. Χρειάζεται, όμως προσοχή γιατί, αν το παρακάνετε, η καφεΐνη μπορεί να ευθύνεται σε κάποιο βαθμό για τα πολλά νεύρα και την κούραση.

Προσπαθήστε να τον περιορίσετε και να τον αντικαταστήσετε με φυσικούς χυμούς.

8. Είστε πάντα άρρωστη

Χωρίς να σας κολλήσουν τα παιδιά! Η έλλειψη ύπνου και η εξάντληση κάνουν τον οργανισμό πιο αδύναμο και ευάλωτο ακόμα και στο πιο απλό, συνηθισμένο κρυολόγημα. Αν μια απλή γρίπη σας ταλαιπωρεί εδώ και δύο εβδομάδες, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και, αν είναι εφικτό, να λείψετε κάποιες μέρες απ' τη δουλειά.

Επειδή η διατροφή μπορεί να σας θωρακίσει, δείτε εδώ πώς θα αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα με το σωστό φαγητό! 

10. Έχετε γίνει... άγαρμπη!

Ετοιμάζετε τα δημητριακά των παιδιών και εκεί που κρατάτε το γεμάτο μπολ, ξαφνικά σας πέφτει κάτω. Σας θυμίζει κάτι; Σύμφωνα με έρευνες, η κούραση και η έλλειψη ύπνου μας μειώνει τα αντανακλαστικά μας, με αποτέλεσμα οι κινήσεις μας να προκαλούν... ατυχήματα!

v