Πώς να χάσετε λίπος από τα μπράτσα

Πώς να χάσετε λίπος από τα μπράτσα

Τα πεσμένα μπράτσα είναι ένα από τα βάσανα των γυναικών που, όσο μεγαλώνουν γίνεται και πιο έντονο γιατί το δέρμα «κρεμάει» εύκολα σ’ αυτή την περιοχή. Για να τους πείτε «αντίο» μια και καλή, πρέπει να κάνετε κάποιες θυσίες που αξίζουν τον κόπο. Λίγο η διατροφή, λίγο η άσκηση και… βουαλά.

Η διατροφή

Ναι στους υδατάνθρακες αλλά με μέτρο

Μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά υδατάνθρακες αλλά με σύνεση και μέτρο γιατί το σώμα μας έχει την τάση να τους αποθηκεύει ως λίπος- δυστυχώς. Προτιμήστε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αλλά και λαχανικά που τους περιέχουν όπως οι πατάτες, το καλαμπόκι και o αρακάς. Συνολικά, δεν πρέπει να ξεπερνούν το 50% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων.

Πρωτεΐνες και πάλι πρωτεΐνες



Ξέρετε πως όσοι γυμνάζονται τρώνε πρωτεΐνες για να «χτίσουν» το κορμί τους. Το ίδιο θα κάνετε κι εσείς. Από τα κρεατικά, προτιμήστε το κοτόπουλο και την γαλοπούλα ενώ από ψαρικά ο σολομός και ο ξιφίας θα σας δώσουν τις πρωτεΐνες που χρειάζεστε. Πλούσιες πηγές πρωτεϊνών είναι επίσης τα αυγά, το σπανάκι και τα φασόλια. Υπολογίστε συνολικά ότι οι πρωτεΐνες πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 20 με 30% της διατροφής σας.

Στο εργαλείο του θερμιδομετρητή του mama365, μπορείτε να υπολογίσετε πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε σύμφωνα με το βάρος και το ύψος σας.

Καλά λιπαρά

Τα καλά λιπαρά βρίσκονται σε τροφές όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο, γι’ αυτό φροντίστε να περιλαμβάνουν το 20 με 30 % των θερμίδων που προσλαμβάνετε καθημερινά.

Κακές συνήθειες

Προσοχή στο σουτιέν

Ακόμα και ένα λάθος σουτιέν μπορεί να κάνει το δέρμα κοντά ή γύρω από τα μπράτσα να «διπλώσει». Βεβαιωθείτε ότι το σουτιέν δεν σας στενεύει και ότι φοράτε το σωστό νούμερο.

Δείτε μερικές συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό σουτιέν εδώ.

Η στάση του σώματός σας

Η σωστή στάση του σώματος είναι καλή τόσο για τα κόκαλα όσο και για τους μύες σας. Αντίθετα, αν «κάνετε καμπούρα» ή σκύβετε μπροστά όταν περπατάτε, το δέρμα κάτω από τα μπράτσα μπορεί να «κρεμάσει» πολύ πιο εύκολα.

Το ίδιο ισχύει και για τη δουλειά. Αν οι ώμοι σας είναι σκυμμένοι μπροστά, το δέρμα στα μπράτσα θα επηρεαστεί αρνητικά.

Δείτε ποια είναι η σωστή στάση που πρέπει να έχετε στο γραφείο:

 Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Πιέσεις στήθους με βαράκια



Για να δείτε αποτελέσματα, εφαρμόστε: 10 πιέσεις σε αργό ρυθμό, 10 επαναλήψεις σε γρήγορο ρυθμό, 5 σε αργό και 10 σε κανονικό ρυθμό.

Push ups με το ένα χέρι μπροστά



Οι λίγο πιο προχωρημένες, μην... φοβηθείτε μία λίγο πιο δύσκολη άσκηση για σίγουρα αποτελέσματα. Εφαρμόστε 8 επαναλήψεις σε κάθε χέρι.

Ανοίγματα με βαράκια

Στις φωτογραφίες θα δείτε πώς να εφαρμόσετε την άσκηση.



Εφαρμόστε: 10 πιέσεις σε αργό ρυθμό, 10 επαναλήψεις σε γρήγορο, 5 σε αργό και 10 σε κανονικό ρυθμό.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v