6 πρωτότυποι χώροι για ατελείωτη οικογενειακή διασκέδαση

6 πρωτότυποι χώροι για ατελείωτη οικογενειακή διασκέδαση

Δεν είναι εύκολο να βρεις χώρους που ξεφεύγουν από τους κλασικούς παιδότοπους και συνδυάζουν τη διασκέδαση των παιδιών με τη δημιουργική απασχόληση αλλά και τη χαλάρωση των γονιών. Ειδικά το φθινόπωρο που μία βόλτα μέχρι το πάρκο ή μέχρι την παιδική χαρά μπορεί να μην είναι εφικτές λόγω καιρού, οι επιλογές για την οικογενειακή μας ψυχαγωγία μειώνονται. Σε αυτούς τους χώρους, όμως, τα μικρά σας θα μάθουν παίζοντας όσο εσείς χαλαρώνετε.

Δημιουργική διασκέδαση στη Σβούρα, σπίτι παιχνιδιού

Ένας διαφορετικός παιδότοπος που στεγάζεται σε μια μονοκατοικία με μια μεγάλη έκταση πράσινου, δίνει στα παιδιά πολλές δυνατότητες παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν το παιχνίδι έξω, όπου τα παιδιά μπορούν να σκαρφαλώσουν στον τοίχο αναρρίχησης, να κάνουν τραμπολίνο, να παίξουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να οδηγήσουν οχήματα στα… μέτρα τους. Μέσα στον παιδότοπο, τα μικρά μας θα ψυχαγωγηθούν δημιουργικά διαβάζοντας παραμύθια, παίζοντας με ξύλινα ποιοτικά παιχνίδια και συμμετέχοντας σε πρωτότυπες δραστηριότητες, με την επίβλεψη παιδαγωγού.

Οι γονείς μπορούν είτε να χαλαρώσουν στον ειδικό χώρο αναμονής είτε να πιουν τον καφέ τους στη βεράντα ή τον κήπο. Το εισιτήριο για κάθε παιδί κοστίζει 7 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται, εκτός από τη συμμετοχή στις δραστηριότητες και το σνακ του παιδιού (χυμός πορτοκάλι και ποπ κορν). Καλό θα είναι, επίσης, να κάνετε κράτηση (τηλεφωνικά ή μέσω Facebook) πριν πάτε στον χώρο. 



Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων στο Facebook/svoura playhouse. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα της «Σβούρας» απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω. 

Διεύθυνση: Διονύσου 46, Χαλάνδρι.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2177344650.

Παιχνίδι και άσκηση στο Kjubo Motion Arena

Τα παιδιά ψάχνουν τρόπους να εκτονώσουν  την ενέργειά τους και το Kjubo τους δίνει αυτή την ευκαιρία. Πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο, αλλά όχι με τη συνηθισμένη έννοια του όρου. Εκεί, διοργανώνονται προγράμματα για παιδιά από την προσχολική μέχρι την εφηβική ηλικία, τα οποία συνδυάζουν την άθληση, το παιχνίδι και τη δράση, φυσικά πάντα με την καθοδήγηση ειδικών προπονητών. Τα cubes, δηλαδή οι κύβοι που χρησιμοποιούνται για την εκγύμναση των παιδιών είναι ένας πρωτοποριακός εξοπλισμός, μέσω του οποίου η άσκηση γίνεται διασκέδαση. Αν κι εσείς… ζηλέψατε και θέλετε να «ξεσκουριάσετε» χωρίς να πάτε στο κλασικό γυμναστήριο, υπάρχουν και προγράμματα ενηλίκων. Διαφορετικά, όσο τα παιδιά προπονούνται , μπορείτε να απολαύσετε ένα υγιεινό σνακ ή ρόφημα στο καφέ του χώρου.

Όσον αφορά το κόστος, η μεμονωμένη «προπόνηση» στοιχίζει 10 ευρώ αλλά με τα πακέτα παρουσιών μπορείτε να πληρώσετε συνολικά όσες προπονήσεις κάνει μελλοντικά το παιδί (χωρίς κάποια προθεσμία).



Διεύθυνση: Καλιφτάκη 74, Κηφισιά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108077100.

*Καλό θα είναι να έχετε μαζί μια αλλαξιά ρούχα γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα ιδρώσουν.

Επαφή με τη φύση και όχι μόνο, στην Κηποπαιδεία

Ένας μοναδικός στο είδος του παιδότοπος, που μας κάνει να σκεφτούμε «τι κρίμα που δεν είμαστε ακόμα παιδιά για να τον χαρούμε κι εμείς». Στον εξωτερικό χώρο της Κηποπαιδείας, τα παιδιά θα σκαρφαλώσουν και θα εξερευνήσουν τις ξύλινες κατασκευές του, παίζοντας ελεύθερα, αλλά πάνω απ’ όλα με ασφάλεια. Στον εσωτερικό χώρο, θα απασχοληθούν δημιουργικά και θα κάνουν καινούριες παρέες! Μάλιστα, υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τα πολύ μικρά παιδιά, έως 3 ετών. Εσείς, μπορείτε να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας ή τα σαββατοκύριακα δοκιμάζοντας τις γεύσεις του μενού της, το οποίο φυσικά περιλαμβάνει και παιδικά γεύματα.  

Το κόστος για τη συμμετοχή στα παιδικά προγράμματα ανέρχεται στα 9 ευρώ ανά παιδί με πορτοκαλάδα και σπιτικό μπισκότο.



Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα βρείτε στην ομάδα της Κηποπαιδείας στο Facebook

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 39, Παλλήνη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106033609.

Παραμύθια στο εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας, Παραμυθοπλάστη

Τα παραμύθια, οι ιστορίες και η φαντασία έχουν φυσικά τον πρώτο λόγο στον Παραμυθοπλάστη, όπου μπορούν να διασκεδάσουν ακόμα και μικρά παιδιά από 3 ετών. Το επόμενο πρόγραμμα, «Φύσηξε φρέσκος αέρας», διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή και περιμένει τα παιδιά  (από 3-5 ετών 17.30-18.30 και από 7-12 ετών από 19.00 έως 20.00) να πουν ιστορίες, να τραγουδήσουν και να παίξουν. Η τηλεφωνική κράτηση θέσης είναι απαραίτητη ενώ η συμμετοχή κοστίζει 5 ευρώ ανά παιδί.



Διεύθυνση: Παναγή Τσαλδάρη 17, Περιστέρι.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105774599.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook

Ψηφιακές προβολές και εμπειρίες σε 3D διάσταση

*Φωτογραφία: nooz.gr

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το γνωστό σε όλους Πλανητάριο, μπορείτε να οργανώσετε μια ξεχωριστή έξοδο που θα εντυπωσιάσει όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και εσάς. Τα σαββατοκύριακα έχετε την ευκαιρία να δείτε ψηφιακές παραστάσεις, όπως το «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας» για παιδιά από 5 ετών, ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά, από 10 ετών, μπορείτε να επιλέξετε τον «Θάνατο των δεινοσαύρων». Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ψηφιακών προβολών. Το εισιτήριο για τις ψηφιακές ταινίες κοστίζει 6 ευρώ το κανονικό και 4 ευρώ το μειωμένο.

*Φωτογραφία: mybyzantine.files.wordpress.com

Εναλλακτικά, στη «Θόλο» του Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού θα έχετε την ευκαιρία είτε να δείτε ψηφιακές προβολές είτε να κάνετε ένα ταξίδι μέχρι την αρχαιότητα και να περιηγηθείτε μέσω της εικονικής πραγματικότητας στην αρχαία αγορά και την αρχαία Μίλητο- μια εμπειρία που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και σε εσάς. Το εισιτήριο για την Θόλο (το οποίο περιλαμβάνει μία προβολή και δύο εκθέσεις) ανέρχεται στα 9 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν ειδικές προσφορές για τις οποίες θα ενημερωθείτε από το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού. Οι προβολές είναι κατάλληλες για παιδιά από 5 ετών και πάνω. 

v