4 έξυπνα κόλπα για να τρώει το παιδί πιο υγιεινά

4 έξυπνα κόλπα για να τρώει το παιδί πιο υγιεινά

Η άρνηση των παιδιών να δοκιμάσουν καθετί υγιεινό, πολλές φορές μας κουράζει σε σημείο που να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και να σκεφτόμαστε: «απ’ το να μείνει νηστικό όλη μέρα, τουλάχιστον ας φάει αυτό που θέλει». Κάθε αγώνας όμως για να κερδηθεί χρειάζεται προσπάθεια και η μάχη υπέρ της σωστής διατροφής είναι από εκείνες που αξίζει να δώσουμε για να μάθουμε στα μικρά μας να τρώνε υγιεινά.

Όταν, λοιπόν, βλέπετε ότι το «αεροπλανάκι» και τα παρακάλια δεν πιάνουν τόπο, αυτές οι συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες. Είναι απλές, πρακτικές και το κυριότερο... δοκιμασμένες από άλλους γονείς που έχουν περάσει τα ίδια σας.

Πώς να πείσετε το παιδί να φάει λαχανικά

Δεν είναι εύκολο να πείσεις το παιδί να φάει μπρόκολο και κολοκύθια. Μπορείς, όμως, να κρύψεις τα λαχανικά που τόσο μισεί σε ένα φαγητό που αγαπά πολύ. Μία πίτσα με σπανάκι, για παράδειγμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε γεύση από μια κανονική πίτσα. Στην ίδια λογική, μία κις λορέν μπορεί να κρύβει μέσα της μία ποικιλία λαχανικών, που αλλιώς δεν θα κατανάλωνε το παιδί.

Το επόμενο δύσκολο στοίχημα είναι να πείσετε το παιδί να φάει τα λαχανικά χωρίς να χρειαστεί να τα καμουφλάρετε. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να κόψετε το αγγούρι, το καρότο και τις πιπεριές και να το σερβίρετε μαζί με μια σος γιαούρτι (για περισσότερη γεύση, προσθέστε λίγο αλατοπίπερο και βασιλικό).  

*Φωτογραφία: pinterest.com

Ζυμαρικά ολικής άλεσης: για ένα θρεπτικό πιάτο χωρίς εκπτώσεις στη γεύση

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: δεν «χάνουν» σε γεύση και έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η ολική άλεση είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ενδεικτικά, μία μερίδα MISKO ολικής άλεσης 100 γραμμαρίων καλύπτει το 25% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες -κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά που δεν τρώνε εύκολα φρούτα και λαχανικά!

Στην προετοιμασία και τη μαγειρική, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης δεν πρόκειται να σας δυσκολέψουν καθόλου. Μπορείτε είτε να τα συνδυάσετε με την αγαπημένη σάλτσα του παιδιού είτε να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας το παραδοσιακό τριβελάκι με πιπεριές και φουντούκια ή φτιάχνοντας μια κρύα ελληνική σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, ιδανική για το ταπεράκι που θα πάρει το παιδί στο σχολείο. Όσο για την παρουσίασή τους, μην ανησυχείτε: έχουν ανοιχτό και φωτεινό χρώμα που δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόφαση των παιδιών να τα δοκιμάσουν!

Κάντε το πιάτο του παιδιού ομορφότερο

Ποιος δεν εντυπωσιάζεται από ένα όμορφα στημένο πιάτο (συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών); Το μυστικό της επιτυχίας σε αυτή την περίπτωση είναι να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει. Όπως αυτοί οι γονείς...

Μπορείτε να μετατρέψετε τα λαχανικά σε ένα μαγικό ουράνιο τόξο:

*Φωτογραφία: eatsamazing.co.uk

Και να μεταμορφώσετε το τοστ με αγγούρι, τυρί και γαλοπούλα σε τερατάκι:

*Φωτογραφία: pinterest.com

Αυτό το λαγουδάκι μπορεί να είναι ο λόγος που το παιδί θα φάει φρούτα χωρίς διαμαρτυρίες...

*Φωτογραφία: pinterest.com

Κρύψτε το ασβέστιο και τις βιταμίνες σε milkshakes και smoothies

Ένα υγιεινό milkshake και ένα χορταστικό smoothie είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρει το παιδί το ασβέστιο και τις βιταμίνες που χρειάζεται. Σκεφτείτε ότι κύρια συστατικά τους είναι το γιαούρτι και το γάλα, βασικές πηγές ασβεστίου, αλλά και τα πλούσια σε βιταμίνες φρούτα. Τις κρύες μέρες, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα χειμωνιάτικα smoothies που δεν έχουν παγάκια και που γίνονται πανεύκολα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v