6 λόγοι που οι άντρες αποφεύγουν το σεξ

6 λόγοι που οι άντρες αποφεύγουν το σεξ

Σε πολλές ταινίες, σειρές και διαφημίσεις, συχνά η γυναίκα παρουσιάζεται να χρησιμοποιεί την πιο ανόητη δικαιολογία («έχω πονοκέφαλο») για να πει όχι στο σεξ. Στον αντίποδα οι άντρες παρουσιάζονται ως απόλυτα αρσενικά, κυνηγοί και πάντα πρόθυμοι και έτοιμοι για «περιπέτειες».

Στην πραγματική ζωή, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Λόγω των υποχρεώσεων,  η επιθυμία για σεξ κάποιες φορές θα είναι σχεδόν ανύπαρκτη και άλλες πολύ έντονη, ωστόσο αυτό συμβαίνει και από τις δύο πλευρές.

Ακριβώς επειδή υπάρχει η αντίληψη ότι ο άνδρας πρέπει να είναι κυνηγός και ποτέ να μην δείχνει την «μαλακή» πλευρά του, όταν είναι υπερβολικά στρεσαρισμένος ή δεν νιώθει άνετα με τον εαυτό του, το να αποφύγει το σεξ είναι αρκετά επιβαρυντικό για εκείνον, όμως, τέτοιοι ψυχολογικοί λόγοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική του ζωή. 

Για ποιους λόγους οι άντρες αποφεύγουν το σεξ;

Είναι αγχωμένοι

H καθημερινότητα μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική επιθυμία, ειδικά όταν είναι έντονη και περιλαμβάνει τη διεκπεραίωση πολλών υποχρεώσεων. Η δουλειά και η φροντίδα των παιδιών είναι παράγοντες που από μόνοι τους μπορεί να απομακρύνουν το ζευγάρι. Όταν λοιπόν, στην εξίσωση προστίθεται και το άγχος, είναι φυσιολογικό το σεξ να βρίσκεται τελευταίο στη λίστα προτεραιοτήτων. Επιπλέον, η ψυχολογική εξάντληση επηρεάζει και το σώμα, οπότε αρκετοί επιλέγουν να αποφύγουν να συνευρεθούν ερωτικά με τον σύντροφό τους, από φόβο ότι δεν θα καταφέρουν να λειτουργήσουν.

Δεν νιώθουν άνετα με την εξωτερική τους εμφάνιση

Δεν ανησυχούν μόνο οι γυναίκες για την εμφάνισή τους και για το κατά πόσο ο σύντροφός τους τις θεωρεί ελκυστικές. Το ίδιο άγχος αντιμετωπίζουν και πολλοί άντρες. Η αυτοπεποίθηση σχετίζεται άμεσα με τον σεξουαλικό τομέα: όταν ένας άντρας νιώθει άνετα με το σώμα του, έχει έντονη διάθεση για σεξ, σε αντίθεση με κάποιον που ντρέπεται και φοβάται ότι θα απογοητεύσει τον σύντροφό του, λόγω της εικόνας του.

Βαριούνται

Παρόλο που όσα περισσότερα χρόνια είναι μαζί ένα ζευγάρι, τόσο καλύτερο είναι το σεξ, δύσκολα θα ξεφύγει κανείς από την ρουτίνα. Και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι άνδρες αποφεύγουν το σεξ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπάει ή δεν θεωρεί ελκυστική την σύντροφό του, ένας άνδρας «βολεύεται» πολύ πιο εύκολα σε μια καθημερινότητα, γιατί πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούριο. Μάλιστα, το σεξ κάποιες φορές γίνεται μηχανικά, απλά και μόνο για να γίνει.



Δεν νιώθουν αρσενικά

Η εικόνα που έχει ένας άνδρας για τον εαυτό του τόσο για το σώμα του, όσο και για το ίδιο του το «είναι», διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική του ζωή. O ρόλος του αρσενικού έχει περάσει στην ιστορία με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Όταν λοιπόν, αυτός αμφισβητείται, η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού παίρνει την κατιούσα. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ξεφύγει από τις διάφορες στερεοτυπικές σεμνοτυφίες, όταν όμως αυτό γίνεται εις βάρος των ανδρών, κλονίζεται ο ανδρισμός τους.

Δεν έχουν όρεξη λόγω του πορνό

Σύμφωνα με τον Θάνο Ασκητή «Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανδρών, που βρίσκουν διέξοδο στον αυνανισμό, πράγμα που γίνεται εις βάρος των σεξουαλικών τους επαφών. Μάλιστα, μπορεί να συνοδεύεται από τον εθισμό στο πορνό και να καταλήξει όλο αυτό μία καταναγκαστική, εθιστική συμπεριφορά.» Όταν λοιπόν, ένας άνδρας επιλέγει τη σεξουαλική του αυτονομία και προτιμάει τον αυνανισμό, είναι αναμενόμενο ότι θα έχει χαμηλή σεξουαλική λίμπιντο.

Σεξουαλική δυσλειτουργία

Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι ίσως και ο πιο συχνός λόγος που ένας άνδρας αποφεύγει το σεξ. Μπορεί να υπάρχει κάποια στυτική δυσλειτουργία και να προσπαθεί «γλυτώσει» το σεξ και την κριτική της συντρόφου του. Άλλες φορές υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, για το οποίο δεν έχει γίνει διάγνωση όπως ο διαβήτης, οι καρδιολογικές ασθένειες, ακόμη και ο  υποθυρεοειδισμός. Όλοι οι ανδρολόγοι συμβουλεύουν πως αν παρατηρήσετε κάποιο στυτικό πρόβλημα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι.

Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας είτε προέρχεται από τον άνδρα, είτε από την γυναίκα αφορά το ίδιο το ζευγάρι και μόνο όταν είναι ενωμένοι και απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ τους θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μιλήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας, χωρίς ντροπές και δισταγμούς και εφόσον ελέγξετε ότι δεν τίθεται θέμα υγείας θα δείτε ότι η σεξουαλική σας ζωή θα έχει ανοδική πορεία.

v