5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τη ζωή σου

5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τη ζωή σου

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας όπου όλα μοιάζουν να πηγαίνουνε στραβά, να είναι στάσιμα, να μας συνθλίβουν. Η καθημερινότητα μας φαίνεται βαριά, όλα τα ίδια και τα ίδια, και νιώθουμε πως χρειαζόμαστε μια αλλαγή ουσιαστική και άμεση. Η καθημερινότητα θυμίζει ένα βαρίδι που έχει μπλεχτεί στα πόδια μας και είναι αδύνατον να το σηκώσουμε για να το βάλουμε στην άκρη.

Αυτό που μας συνθλίβει, όμως, δεν είναι το φορτίο της ζωής αλλά ο τρόπος που το κουβαλάμε. Μήπως ήρθε η ώρα να το πιάσουμε αλλιώς ώστε να το μετατρέψουμε από εμπόδιο σε γέφυρα που οδηγεί σε μία όμορφη ζωή; Και αν δεν είστε σίγουρη, υπάρχουν σημάδια που μας υποδεικνύουν ότι «πιάσαμε πάτο» . Ότι τα όνειρά μας είναι μακριά και πρέπει να αλλάξουμε διαδρομή για να τα φτάσουμε και να τα κάνουμε πραγματικά.

Δεν έχεις όρεξη να αναλάβεις τις ευθύνες σου

Οποιαδήποτε υποχρέωση σου φαίνεται τόσο ανιαρή και άσκοπη που προτιμάς να την αποφεύγεις. Ακόμα, όμως, κι όταν την διεκπεραιώνεις, το κάνεις με βαριά καρδιά. Οι ευθύνες σου δεν είναι πια το κίνητρο που κάποτε σου έδινε όρεξη για ζωή, αλλά μοιάζουν με βουνό που αδυνατείς να το ανέβεις. Μία συνθήκη που σε κρατάει στάσιμο και αδυνατείς να την διαχειριστείς και που ενδεχομένως θέλει κάτι να σου πει για τη ζωή σου. Μήπως ήρθε η ώρα να την αλλάξεις; Μήπως ήρθε η στιγμή να την αναδιαμορφώσεις έτσι ώστε να έχεις κίνητρα ισχυρά για να παραμένεις ζωντανή και ενεργητική;

Δεν κάνεις σχεδόν ποτέ αυτά που σου αρέσουν

Μπορεί η προτεραιότητά σου να είναι ο χρόνος σου με τα παιδιά, γαλήνη και ηρεμία, οι υψηλές αποδόσεις σου στη δουλειά ή να βρίσκεσαι περισσότερο με τον εαυτό σου. Η καθημερινότητα, ωστόσο, σε αναγκάζει να υποτιμάς και να παραμελείς όσα είναι σημαντικά για σένα. Οι γρήγοροι ρυθμοί και οι υποχρεώσεις ορίζουν τις επιθυμίες σου και τη ζωή σου, με αποτέλεσμα να μην ζεις όπως θα ήθελες πραγματικά. Αισθάνεσαι να είσαι έρμαιο των καταστάσεων χωρίς να ελέγχεις μόνος σου τον εαυτό σου.  

Ξυπνάς κουρασμένη και κακόκεφη

Ένα από τα πιο έκδηλα σημάδια της ψυχικής κούρασης είναι η σωματική κούραση. Όταν η ζωή μας δεν μας ικανοποιεί, όταν την βαριόμαστε ή την νιώθουμε σαν βάρος, το σώμα αντιδρά. Η διάθεσή μας κινείται ανάμεσα στην αδιαφορία και την αδιαθεσία σαν εκκρεμές κι εμείς βρισκόμαστε στη μέση ψάχνοντας τις ισορροπίες μας. Εάν παρατηρείς τον εαυτό σου να είναι κάθε μέρα, όλη μέρα, με άσχημη διάθεση και κόπωση που δεν μπορείς να εξηγήσεις, μάλλον κάτι πάει λάθος. Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, ξεκινώντας από εκείνα που σε δυσαρεστούν πιο πολύ.  

Φωτογραφία: www.videoblocks.com

Σε εκνευρίζουν τα πάντα

Σίγουρα υπάρχουν μέρες που ο εκνευρισμός μας είναι λίγο παραπάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Μας εκνευρίζει η χαμογελαστή καλημέρα του συναδέλφου μας, το παιδί μας που αργεί να βάλει τα παπούτσια του, η κίνηση στον δρόμο ή ο ουρανός που δεν είναι γαλανός. Όταν, όμως, η κατάσταση αυτή παγιώνεται και γίνεται η ρουτίνα μας, τότε συμβαίνει κάτι που ξεπερνά αυτό που λέμε «άσχημη μέρα». Τότε μοιάζει να μας εκνευρίζει ολόκληρη η ζωή μας ενώ δεν ξέρουμε τι ακριβώς μας φταίει. Και όταν κοιμόμαστε και ξυπνάμε εκνευρισμένοι, έχει έρθει η στιγμή να εφαρμόσουμε δραστικές και καίριες αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Έχεις πολύ καιρό να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή

Όταν αναρωτιέσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεβολεύτηκες από την ρουτίνα σου για να κάνεις κάτι όμορφο κι εκτός προγράμματος και δεν μπορείς να την θυμηθείς, τότε έχεις βολευτεί τόσο πολύ στην παρούσα φάση της ζωής σου που σχεδόν έχεις βαλτώσει. Ενδεχομένως να την απολαμβάνεις τόσο πολύ που να μην θες να αλλάξεις τίποτα! Ίσως, όμως, και να νιώθεις εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση που δεν έχει να σου δώσει τίποτα παραπάνω από μια μίζερη ασφάλεια. Εάν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, χρειάζεσαι μία μεγάλη αλλαγή που θα σε βοηθήσει να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα της ζωής σου.

v