«Βαρέθηκα να νιώθω κουρασμένη»

«Βαρέθηκα να νιώθω κουρασμένη»

Υπάρχουν φορές που νιώθουμε τεράστια αυτοπεποίθηση σαν μαμάδες. Θεωρούμε ότι τα καταφέρνουμε και τα κάνουμε όλα ωραία και σωστά. Και υπάρχουν κάτι άλλες στιγμές που θέλουμε να κλειδωθούμε στο μπάνιο και να κλάψουμε ή να ουρλιάξουμε. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να τρέχει από το πρωί έως το βράδυ να τα προλάβει όλα, κι όταν φτάνεις στο σημείο να χάνεις τον εαυτό σου από την εξάντληση, τότε ψιλιάζεσαι ότι οσονούπω θα καταρρεύσεις. Αυτό συνέβη και σε αυτήν τη μητέρα, που μετά από μια δύσκολη χρονιά κατέληξε ότι δεν αντέχει άλλο αυτό συναισθηματικό φορτίο, όπως και να αναβάλλει τα δικά της θέλω εξαιτίας της κούρασης.

«Πόσες φορές έχω πει ''Είμαι κουρασμένη''! Τόσες, που ο περίγυρος μου ξέρει μέχρι και πότε θα το ξεστομίσω. Η αδερφή μου μεταξύ σοβαρού και αστείου μου λέει ότι έχει βαρεθεί να ακούει αυτή τη φράση από τα χείλη μου.

Και όμως, νιώθω πολύ κουρασμένη. Τα τελευταία 9 χρόνια που είμαι μητέρα αγωνίζομαι να αντεπεξέλθω σε όλους τους ρόλους μου αδιάκοπα και καθημερινά. Αυτός ο χρόνος όμως που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολος για μένα.

Άλλαξα δουλειά γιατί έπρεπε να είμαι «περισσότερο» παρούσα στην ζωή του εξαιρετικά ζωηρού 9χρονου γιου μου. Το καθημερινό μαγείρεμα, διάβασμα, τα πήγαινε-έλα από τη μια δραστηριότητα στην άλλη με εξαντλούσαν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αρρώστησε από καρδιά ο πατέρας μου και έπρεπε να τον φροντίζω. Ναι, ήταν πολύ δύσκολη χρονιά και ναι, νιώθω κουρασμένη. Επίσης ξέρω ότι δεν είμαι η μοναδική που νιώθω έτσι.

Πριν από λίγες ημέρες όμως, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Συνειδητοποίησα ότι δεν αντέχω άλλο να μην κάνω πράγματα για τον εαυτό μου, να αναβάλλω συνεχώς μια μέρα ξεκούρασης, επειδή νιώθω τύψεις απέναντι στην οικογένειά μου. Βαρέθηκα να τα κάνω όλα μόνη μου. Βαρέθηκα να είμαι κουρασμένη!

Δεν μπορώ να λειτουργήσω άλλο με αυτόν τον τρόπο. Χρειάζεται να βάλω ένα φρένο στην αυτοθυσία μου γιατί όλο αυτό εκτός από εμένα, βλάπτει και την οικογένειά μου. Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω στον άντρα μου για να βρούμε μία λύση. Η μεγαλύτερη απόφασή μου όμως ήταν να σταματήσω να νιώθω έτσι και να θεωρώ ότι όλα μου τα προσωπικά προβλήματα, πηγάζουν από την κούραση.

Είμαι γονιός και αυτό από μόνο του σημαίνει ότι δεν θα πάψω ποτέ να ανησυχώ, να βοηθάω τα παιδιά μου. Είμαι εργαζόμενη και θα συνεχίσω να είμαι για πολλά χρόνια ακόμα. Είμαι σύζυγος και νοικοκυρά και αυτό σημαίνει ότι πάντα θα χρειάζεται να φροντίζω το σπίτι μου και την σχέση μου με τον άντρα μου.

Δεν θα σταματήσω ποτέ να νιώθω κουρασμένη. Κανένας μας! Ωστόσο, πρέπει να το καταπολεμήσω έτσι ώστε να μπορώ να είμαι καλά, να λειτουργώ ομαλά στην καθημερινότητα. Η ψυχική γαλήνη μιας μητέρας είναι σημαντικό όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τα παιδιά της.»

Πηγή: scarymommy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v