Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος!

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος!

Οι πρώτοι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές άρχισαν ήδη να εμφανίζονται στους δρόμους αφού το Τριώδιο «άνοιξε» την προηγούμενη Κυριακή. Μέχρι τις 10 Μαρτίου, λοιπόν, τα παιδιά – και μαζί τους και εμείς- θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν και να… ξεφαντώσουν τις απόκριες.

Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που οργανώνονται στην Αθήνα είναι πολλές και σίγουρα θα γεμίσουν τα επόμενα σαββατοκύριακα.

Συναυλία των Burger Project στο θέατρο Πόρτα

*Φωτογραφία: porta-theatre.gr

Το αγαπημένο συγκρότημα των παιδιών είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να γιορτάσετε τις απόκριες με τραγούδι και χορό. Μπορεί αυτή η διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση να μην είναι άκρως αποκριάτικη, όμως από τη μία τα πολύχρωμα ρούχα και από την άλλη η ανεβασμένη διάθεση του συγκροτήματος αρκούν για να διασκεδάσουν τα παιδιά. Όσον αφορά την υπόθεση του έργου, το κοινό καλείται να βοηθήσει τον Δόκτωρα Κορνίλιο να βρει ένα σπάνιο όργανο που λέγεται παρεόφωνο. Μέχρι να τα καταφέρουν, θα ζήσουν μια πρωτότυπη και άκρως διασκεδαστική εμπειρία.

Πού θα πάτε: θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59,αθήνα).

Πότε: κάθε Σάββατο στις 5.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10 ευρώ, ανέργων/ πολυτέκνων/ Α.Μ.Ε.Α 8 ευρώ. Εδώ μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας μέσω viva.

Για παιδιά από 4 ετών.

«Αποκριάτικα παιχνιδομαγέματα» στο θέατρο 104

Η παράσταση «παιχνιδομαγέματα» συνεχίζεται για έκτη χρονιά και η Λίνα η Μαγισσουλόινα αυτή τη φορά φέρνει τα πάνω- κάτω αφού έχει βάλει σκοπό να χαλάσει τις απόκριες με τη συμπεριφορά της. Η Ομάδα των 5 εποχών προσαρμόζει τα «παιχνιδομαγέματα» ανάλογα με την εποχή που παίζονται, γι’ αυτό και τώρα έχουν αποκριάτικη διάθεση.

Πού θα πάτε: θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι. 

Πότε: κάθε Σάββατο μέχρι και 9/3 στις 6.30.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 8 ευρώ με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Για παιδιά από 2 ετών.

Μουσείο Παιχνιδιών: Στο ρυθμό της παραδοσιακής αποκριάς

*Φωτογραφία: benaki.gr

Η συλλογή του Μουσείου Παιχνιδιών από αποκριάτικα παιχνίδια και αντικείμενα γίνεται η αφορμή για να μάθουν τα παιδιά πώς γιόρταζαν παλιά τις απόκριες. Παλιές φωτογραφίες, αφηγήσεις και μουσική θα ζωντανέψουν τα παλιά έθιμα της εποχής και θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με το παρελθόν. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά, γι’ αυτό καλό θα είναι να κλείσετε έγκαιρα τις θέσεις σας. Εκτός αυτού, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε το Μουσείο Παιχνιδιών αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Πού θα πάτε: Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Παλαιό Φάληρο. Εδώ θα δείτε αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβασή σας είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα Μέσα Μεταφοράς. 

Πότε: Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ τη ίδια μέρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 10 ετών.

Face painting στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

*Φωτογραφία: musicity.gr

Στον πεζόδρομο που καταλήγει στο Γκάζι θα βρείτε το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Εκεί συνεχίζεται η έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που ήδη έχει προσελκύσει πολύ κόσμο. Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη πάει, μπορείτε να το κάνετε μαζί με τα παιδιά τα ίδιο χώρο τα μικρά σας μπορούν να μεταμορφωθούν με τη βοήθεια του face painting. Μπορούν αν πειραματιστούν ζητώντας από τους ειδικούς να τους ζωγραφίσουν αποκριάτικες μάσκες ή ακόμα και γνωστά σύμβολα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Πότε: Τετάρτη – Πέμπτη- Παρασκευή 13.30-23.00 και σαββατοκύριακα 10-23.00.

Πού: παλιό αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 15 ευρώ και 12 ευρώ για παιδιά, φοιτητές, ανέργους, άτομα 65+, ΑΜΕΑ και πολύτεκνους. Υπάρχουν πακέτα εισιτηρίων για οικογένειες που ξεκινούν από 45 ευρώ για 1 ενήλικα και 3 παιδιά. Δείτε τα υπόλοιπα πακέτα εδώ.

Απόκριες με τον… Καραγκιόζη

*Φωτογραφία: facebook.com/ Φιγούρες και κούκλες

Αν θέλετε να θυμηθείτε και τα δικά σας παιδικά χρόνια, στις «Φιγούρες και κούκλες» εσείς και τα παιδιά θα δείτε πώς γιορτάζει ο Καραγκιόζης τις απόκριες. Μέχρι τις 10 Μαρτίου, λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο «καρναβάλι του Καραγκιόζη» και «Το Καραγκιοζο μασκέ πάρτι». Τις Κυριακές πραγματοποιούνται μετά την παράσταση και εργαστήρια κατασκευής αποκριάτικης φιγούρας για τα παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν και εκεί τις δυνάμεις τους.

Πού: Φιγούρες και Κούκλες, Αχιλλέως 90, Παλαιό Φάληρο.

Πότε: Σάββατο στις 5.30 και Κυριακή στις 11.30. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ, οικογενειακό εισιτήριο 20 ευρώ. Επισημαίνεται ότι το κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια κυμαίνεται από 5 – 10 ευρώ, ανάλογα με τα υλικά που απαιτούνται κάθε φορά.

Για παιδιά από 3 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v