Τι κάνεις όταν η ερωτική ζωή με τον σύντροφό σου δεν σε ικανοποιεί

Τι κάνεις όταν η ερωτική ζωή με τον σύντροφό σου δεν σε ικανοποιεί

Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού που είναι χρόνια μαζί έχει τα πάνω και τα κάτω της- αυτό είναι αναμενόμενο. Όταν, όμως, το σεξ με τον σύντροφό σου δεν σε ικανοποιεί για αρκετό διάστημα, τότε κάτι πρέπει να αλλάξει. Διαφορετικά, η έλλειψή του, η παντελής απουσία του ή η μη ικανοποίηση του ενός εκ των δύο συντρόφων κατά τη διάρκειά του, θα απομακρύνει το ζευγάρι. Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορούμε να πάρουμε την πρωτοβουλία για να… περάσουμε όλοι καλά.

Ζητήστε αυτό που θέλετε

Πολλές γυναίκες ντρέπονται να εκφραστούν ελεύθερα κατά τη διάρκεια του σεξ και να «ανοιχτούν» στον σύντροφό τους για το τι τους ικανοποιεί. Το «κλειδί» όμως είναι η ειλικρίνεια- ακόμα και στο σεξ. Αν για παράδειγμα προτιμάτε περισσότερα προκαταρκτικά, κάποια συγκεκριμένη στάση ή διαφορετικό ρυθμό κατά τη διάρκεια της επαφής, δεν είναι κακό να το πείτε. Κάποιες φορές αυτό και μόνο αρκεί για να γίνει το σεξ πιο ενδιαφέρον. Οι άντρες συνήθως βρίσκουν πολύ ερεθιστικό το να τους μιλάει μια γυναίκα για τις προτιμήσεις της στο σεξ. Γιατί να μην το κάνετε, λοιπόν;

«Συνέχισε έτσι…»

Αν δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε την πρώτη μας συμβουλή, τότε φροντίστε να επισημάνετε όλα αυτά που ήδη κάνει και σας αρέοσυν ώστε να τον ενθαρρύνετε να συνεχίσει.Έτσι, θα επισημάνετε τα θετικά του κι εκείνος θα καταλάβει τι σας αρέσει έτσι ώστε να συνεχίσει. Σε καμία περίπτωση, μην προσποιηθείτε ότι κάτι σας αρέσει ενώ δεν ισχύει και φυσικά μην προσποιηθείτε οργασμό. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε το λάθος μήνυμα και απλώς θα διαιωνίσετε μια κατάσταση που ήδη δεν σας ικανοποιεί. Αντίθετα, λέγοντάς του τι σας αρέσει από αυτά που ήδη κάνει, εκείνος θα δώσει έμφαση στις δικές σας προτιμήσεις.

Αναλάβετε δράση

Πολλές γυναίκες έχουν τη λογική ότι ο άντρας είναι ο «κυνηγός» και εκείνος που θα πρέπει να επιδιώξει τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, στηω ερωτική ζωή ενός ζευγαριού οι ρόλοι πρέπει να εναλάσσονται και οι δύο σύντροφοι να αισθάνονται εξίσου επιθυμητοί από το άλλο τους μισό. Μην μείνετε με σταυρωμένα τα χέρια επειδή ο συντροφός σας δεν κάνει την κίνηση να σας πλησιάζει ερωτικά. Κάντε εσείς το πρώτο βήμα. Ντυθείτε λίγο πιο... προκλητικά εκείνο το βράδυ ή φορέστε μόνο τα αγαπημένα σας εσώρουχα, εξασφαλίστες χρόνο αποκλειστικά για τους δυο σας και πειραματιστείτε με κάτι καινούριο- ενδεχομένως με κάτι που θέλατε καιρό. 

Μην βάζετε το πρόβλημα κάτω απ' το χαλί

Το σεξ δεν είναι ο μόνος λόγος για να μείνουν μαζί δυο άνθρωποι, όμως η απουσία του μπορεί να είναι ακόμα και αιτία χωρισμού. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια μάλλον αμήχανη συζήτηση, όμως πρέπει να γίνει αν θέλετε να βελτιωθεί η ερωτική σας ζωή. Μην διστάσετε, λοιπόν, να κάνετε το πρώτο βήμα και να μιλήσετε ειλικρινά γι’ αυτό το θέμα. Φυσικά, πρόθεσή σας δεν πρέπει να είναι να «κατηγορήσετε» το άλλο σας μισό ούτε να του προσάψετε ευθύνες αλλά να φέρετε στο προσκήνιο το πρόβλημα, χωρίς υπερβολές και μελοδράματα.

Πότε, όμως, είναι η κατάλληλη στιγμή να το συζητήσετε;

*Φωτογραφία: marketingplatform.vivial.net

Όπως είπαμε η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, έχει σκαμπανεβάσματα. Επομένως δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο γεγονός ή για μια πιεσμένη περίοδο αλλά για ένα κατ’ επανάληψη πρόβλημα που δεν υποχωρεί. Όταν μιλήσετε, συνυπολογίστε στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να έχουν επηρεάσει την απόδοση του συντρόφου σας αλλά και τη δική σας και σκεφτείτε αν πρόκειται για κάτι παροδικό ή μόνιμο.

«Θες να πάμε σ' έναν ειδικό;»

Εφόσον το πρόβλημα συνεχίζεται, ο ειδικός είναι η μόνη πρακτική λύση. Μην φοβηθείτε να προτείνετε στον σύντροφό σας να ζητήσετε βοήθεια- αυτά τα θέματα πλέον δεν είναι ταμπού. Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα ανδρολόγο, αν πρόκειται για πρόβλημα υγείας ή σε έναν ψυχολόγο αν η αιτία του προβλήματος οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Και σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να στηρίξετε τον σύντροφό σας και να του δείξετε έμπρακτα ότι είστε δίπλα του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v