10 μυστικά για να είναι πάντα ευκολοχτένιστα και λαμπερά τα μαλλιά της κόρης σας

10 μυστικά για να είναι πάντα ευκολοχτένιστα και λαμπερά τα μαλλιά της κόρης σας

Κάθε πρωί, πριν φύγετε για τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο, πρέπει να ετοιμάσετε την τσάντα του παιδιού, να το βοηθήσετε να ντυθεί και να το χτενίσετε. Αυτό το τελευταίο, όμως, μπορεί να καταλήξει σε νεύρα και κλάματα αφού, τις περισσότερες φορές, τα μαλλιά της μικρής σας πριγκίπισσας είναι μπλεγμένα και γεμάτα κόμπους. Έτσι, η διαδικασία του χτενίσματος γίνεται επώδυνη για το παιδί και δύσκολη για εσάς!

Υπάρχουν, όμως, μικρά μυστικά που θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση και θα χαρίσουν στην κόρη σας ευκολοχτένιστα και λαμπερά μαλλιά.

Χτένισμα πριν το λούσιμο

Πριν μπει το παιδί για μπάνιο, φροντίστε να βουρτσίσετε πολύ καλά τα μαλλιά του. Έτσι θα ξεμπερδευτούν και αφενός θα πλυθούν καλύτερα, αφετέρου δεν θα γεμίσουν επιπλέον κόμπους που θα σας παιδέψουν ακόμα περισσότερο μετά το λούσιμο.

Εφαρμογή του σαμπουάν πρώτα στις ρίζες και μετά στις άκρες

Για να πλυθούν καλά τα μαλλιά του παιδιού, πρέπει να εφαρμόσετε το σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών του. Ουσιαστικά, είναι το σημείο που συγκεντρώνει τους περισσότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους και χρειάζεται απαλό μασάζ για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια, απλώστε τον αφρό που έχετε δημιουργήσει και στα υπόλοιπα μαλλιά, χωρίς να τα ανακατεύετε με βιαστικές και ατσούμπαλες κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε τα μαλλιά που μπλέκονται εύκολα να παραμένουν ευκολοχτένιστα.

Χλιαρό αντί για πολύ ζεστό νερό

Το ζεστό νερό δεν κάνει καλό ούτε στο δέρμα αλλά ούτε και στα μαλλιά, αφού δεν αφήνει τα λέπια της τρίχας να κλείνουν με αποτέλεσμα να φριζάρουν, να μην χτενίζονται εύκολα και να μην είναι λαμπερά. Επιπρόσθετα, το ζεστό νερό στο τριχωτό της κεφαλής βοηθά στην έκκριση περισσότερης λιπαρότητας γιατί οι πόροι μένουν ανοιχτοί. Ξεβγάλετε, λοιπόν, με χλιαρό νερό τα μαλλιά του παιδιού για να τα  προστατέψετε από το φριζάρισμα και τη λιπαρότητα.

Χρησιμοποιείστε παιδικά spray για μετά το λούσιμο και χτενίστε τα μαλλιά όσο είναι βρεγμένα

Αντί για conditioner, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό spray για μαλλιά, το οποίο τα βοηθάει να ξεμπλέκονται αλλά και να αποκτούν λάμψη. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά τέτοια προϊόντα για μικρά κορίτσια. Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας spray, με δικά σας υλικά, εύκολα και οικονομικά:

  1. Πάρτε ένα άδειο μπουκάλι.
  2. Ρίξτε μέσα λίγη ποσότητα μαλακτικής κρέμας.
  3. Συμπληρώστε με χλιαρό νερό.
  4. Ανακινείστε καλά.
  5. Όταν η μαλακτική κρέμα θα έχει διαλυθεί τελείως ψεκάστε με το μείγμα τα μαλλιά αποφεύγοντας τις ρίζες.

 Πλέξτε κοτσιδάκια πριν τον ύπνο

Μια λύση για να μην μπλέκονται τα μαλλιά της πριγκίπισσάς σας ενώ κοιμάται, είναι να κάνετε πολλά μικρά κοτσιδάκια. Εναλλακτικά, φτιάξτε δύο μεγάλες πλεκτές κοτσίδες και βάλτε την για ύπνο. Έτσι, τα μαλλιά δεν θα γίνουν… κουβάρια ενώ στριφογυρίζει το κεφαλάκι του, αλλά ούτε και θα γεμίσει κόμπους από τον ιδρώτα.

Αλογοουρά στο σχολείο ή στις αθλητικές δραστηριότητες

Όταν τα παιδιά τρέχουν, τα μαλλιά τους ανακατεύονται, ιδρώνουν και μπλέκονται. Όταν, λοιπόν, έρχεται η ώρα να χτενιστούν, πονάνε και ταλαιπωρούνται. Με μία όμορφη αλογοουρά η δύο κοτσίδες αποφεύγετε την ταλαιπωρία, ενώ τα μαλλιά διατηρούνται λαμπερά και καλοχτενισμένα.

Extra tips για λαμπερά μαλλιά που δεν λαδώνουν

Χρήση απαλής χτένας: είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε απαλές χτένες ή βούρτσες μαλλιών στα κεφαλάκια των παιδιών σας, ώστε να μην σπάνε οι τρίχες των μαλλιών τους.

Αποφύγετε το πιστολάκι μαλλιών: ο ζεστός αέρας, όπως και το ζεστό νερό, κάνουν τα μαλλιά να φριζάρουν και να χάνουν τη λάμψη τους. Επιπλέον, τα ανακατεύει χειρότερα και τα κάνει ακόμα πιο δυσκολοχτένιστα.

Βοηθήστε το παιδί να μην πειράζει συνέχεια τα μαλλιά του: τα μικρά κορίτσια έχουν την τάση να πειράζουν και να ακουμπούν συνέχεια τα μαλλιά τους. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά τους αποκτούν επιπλέον λιπαρότητα, χάνουν την λάμψη τους και μπερδεύονται!

Καλή διατροφή: τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό για γερά και λαμπερά μαλλιά είναι η διατροφή! Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και ο σολομός, για παράδειγμα, είναι τροφές που βοηθούν στην καλή υγεία των μαλλιών. Μια καλή και ισορροπημένη διατροφή, ωστόσο, είναι ευεργετική παντού: ακόμα και στα μαλλιά τους!

v