6 αντιγηραντικές τροφές που χρειάζεται μια γυναίκα μετά τα 40

6 αντιγηραντικές τροφές που χρειάζεται μια γυναίκα μετά τα 40

Τα 40 μπορεί να είναι τα καλύτερα –άντα, ωστόσο είναι η ηλικία που παρατηρούμε τις περισσότερες αλλαγές στο σώμα μας. Λίγη χαλάρωση και μερικές ρυτίδες κάνουν έντονη την παρουσία τους για να μας θυμίζουν ότι ο χρόνος δεν κάνει εξαιρέσεις. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον «πολεμήσουμε» με φυσικό τρόπο και σωστή διατροφή θωρακίζοντας,έτσι, όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και την υγεία μας. Αυτές οι 6 αντιγηραντικές τροφές είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος!

Κόκκινη πιπεριά

Oι κόκκινες πιπεριές, εκτός του ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου, περιέχουν και ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή. Πρόκειται για φυτικές χρωστικές ουσίες που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο, τη ρύπανση και τις τοξίνες του περιβάλλοντος.

Πώς να τις συνδυάσετε

Εκτός από την παραδοσιακή τους χρήση στις σαλάτες, μπορείτε να κόψετε τις πιπεριές σε λωρίδες και να τις βουτήξετε σε ντιπ από χούμους.

Παπάγια

Η παπάγια έχει χαρακτηριστεί ως superfood και όχι άδικα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πλούσια τροφή σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που βοηθούν στην βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, E και Κ, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Επιπλέον, έχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαινη το οποίο καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης.

Πώς να τις συνδυάσετε

Κόψτε την παπάγια σε μικρά κομμάτια και ρίξτε λίγο χυμό από lime. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε χυμό από παπάγια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια.

Γλυκοπατάτες

Oι γλυκοπατάτες περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα-καροτίνη – εκεί οφείλεται και το χρώμα τους- το οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α., η οποία βοηθάει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Επιπλέον, οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και Ε που χαρίζουν στο δέρμα ελαστικότητα και φωτεινότητα. Περιέχουν, όμως, και σίδηρο που συμβάλλει στην ομαλή παραγωγή ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς να τις συνδυάσετε

Kόψτε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κυβάκια, ψήστε τις στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και απολαύστε τις με διάφορα ψητά λαχανικά.

Σπανάκι

Πολλά είναι τα οφέλη από την κατανάλωση σπανακιού καθώς όχι μόνο θωρακίζει την υγεία, αλλά συμβάλλει και στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Η κατανάλωσή του ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνει τον οργανισμό και βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, βιταμίνες A και C που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου που κάνει το δέρμα απαλό και σφριγηλό.

Πώς να το συνδυάσετε

Το σπανάκι μπορεί να καταναλωθεί ωμό μέσα σε σαλάτες ή βρασμένο με την συνοδεία αραβικής πίτας σαν σνακ.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και ιδιαίτερα τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει στην αποκατάσταση του ιστού του δέρματος και το προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Συγκεκριμένα τα καρύδια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν εξίσου στην ενίσχυση των μεμβρανών των κυττάρων του δέρματος και το βοηθούν να διατηρήσει την λάμψη του.

Πώς να τους συνδυάσετε

Εκτός από το να καταναλώσετε σκέτους τους ξηρούς καρπούς, προσθέστε τους στην φρουτοσαλάτα ή το γιαούρτι, μαζί με μία κουταλιά μέλι.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, B, C, E  και Κ, αλλά και κάλιο. Ο συνδυασμός αυτός των θρεπτικών συστατικών αποτρέπει τις αρνητικές επιπτώσεις της γήρανσης, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και ελαστικό. Επιπλέον διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας και συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων. Εκτός από αυτό, όμως, η συχνή κατανάλωσή του μειώνει την χοληστερίνη και ρυθμίζει το ζάχαρο στο αίμα.

Πώς να το συνδυάσετε

Το αβοκάντο μπορείτε να το καταναλώσετε σκέτο σαν φρούτο, αφού αφαιρέσετε την φλούδα. Αν ωστόσο σας ενοχλεί η υφή του, κόψτε το σε μικρά κυβάκια, προσθέστε το στην σαλάτα και ρίξτε πολύ λεμόνι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v