Τι θα γινόταν αν μια μέρα οι μαμάδες σταμάταγαν να κάνουν όσα κάνουν

Τι θα γινόταν αν μια μέρα οι μαμάδες σταμάταγαν να κάνουν όσα κάνουν

Μία μαμά είναι και μαγείρισσα, καθαρίστρια, σοφέρ, δασκάλα, κλόουν, γυμνάστρια, νοσοκόμα, ταξιτζής, σύζυγος, σερβιτόρα, ψυχοθεραπεύτρια, baby sitter και άλλα πολλά.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα γινόταν εάν μια μέρα οι μαμάδες έπαυαν να έχουν όλους αυτούς τους ρόλους και λειτουργούσαν ως διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο σπίτι; Ο κόσμος θα ήταν τελείως διαφορετικός ενώ θα επηρεάζονταν οι κοινωνικές και οικονομικές δομές παγκοσμίως. Η νέα τάξη πραγμάτων, λοιπόν, θα ήταν κάπως έτσι:

Οι ιδιοκτήτες  delivery θα γινόντουσαν οι νέοι μεγιστάνες

Οι ιδιοκτήτες των φαγάδικων που κάνουν delivery θα πλούτιζαν σε μία νύχτα! Θα έπαιρναν τη θέση των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και θα μετακόμιζαν στην Εκάλη. Γιατί; Μα φυσικά επειδή οι άντρες δεν μαγειρεύουν καθημερινά – παραγγέλνουν!

Τα σχολεία θα λειτουργούσαν μόνο το απόγευμα  

Η πρωινή ετοιμασία των παιδιών είναι μια δύσκολη διαδικασία στην οποία λίγοι μπαμπάδες μπορούν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους και άρα θα αργούν στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Παιδείας, αγανακτισμένο από τις πρωινές καθυστερήσεις των παιδιών, θα αποφάσιζαν να κάνουν όλα τα σχολεία απογευματινά.

Τα καθαριστήρια θα ήταν περισσότερα κι από τα σουβλατζίδικα

Μια νέα επαγγελματική ευκαιρία θα ανοιγόταν μπροστά μας αφού σχεδόν κανένας μπαμπάς δεν βάζει καθημερινά πλυντήριο ή σίδερο. Κάθε γειτονιά θα είχε το δικό της καθαριστήριο και εννοείται πως όλα θα ήταν γεμάτα.

Τα φροντιστήρια θα έκλειναν για πάντα

Μάλλον κανένας μπαμπάς και, φυσικά, κανένα παιδί δεν θα σκεφτόταν να πάει στο φροντιστήριο για να μάθει αγγλικά ή πιάνο. Τα φροντιστήρια δεν θα είχαν καμία τύχη χωρίς την ύπαρξη των μαμάδων! Μήπως αυτό θα ήταν μια λύση στην παραπαιδεία;

Η τιμή των σαμπουάν θα ανέβαινε λόγω μειωμένης ζήτησης

Το μπάνιο και η καθαριότητα των παιδιών (αλλά και των μεγάλων) θα έπαυε να είναι μια καθημερινή συνήθεια. Όλοι θα πλένονταν όταν και όποτε θα είχαν διάθεση. Τα καλλυντικά είδη που σήμερα βρίσκονται ψηλά σε ζήτηση των καταναλωτών, εάν εξαφανιστούν οι μαμάδες θα γίνουν είδη πολυτελείας. Άλλωστε, υπάρχει και το σάλιο.

Τα συνεργεία καθαρισμού θα έκλειναν ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Κανένα συνεργείο καθαρισμό ή καθαρίστρια δεν θα δεχόταν να καθαρίσει σπίτια τόσο ακατάστατα και βρώμικα όσο εκείνα τα οποία κατοικούνται από μπαμπάδες και παιδιά. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, λοιπόν, θα έκλειναν και θα άνοιγαν φαστφουντάδικα. Γιατί να πλουτίζουν μόνο οι άλλοι;

Το Play Station θα έμπαινε ως μάθημα επιλογής στις πανελλήνιες

Τίποτα δεν αγαπούν περισσότερο οι άντρες (τουλάχιστον στην πλειονότητά τους) από το να πίνουν μπύρες και να παίζουν Play Station. Αυτήν τη συνήθεια θα κληρονομούσαν και στα παιδιά, τα οποία θα διέπρεπαν σε τέτοιο σημείο στο Play Station ώστε ο Υπουργός Παιδείας (επίσης άνδτρας και μπαμπάς) θα αποφάσιζε να το αναβάθμιζε σε μάθημα επιλογής για τις πανελλαδικές εξετάσεις.  

*Bonus track: Οι μαμάδες θα είχαν ντελιβεράδικα και κάθε καλοκαίρι θα έκαναν διακοπές στην Ίμπιζα!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v