Τα κιλά της εγκυμοσύνης μπορούν να περιμένουν, το μωρό μας όχι

Τα κιλά της εγκυμοσύνης μπορούν να περιμένουν, το μωρό μας όχι

Πολλές γυναίκες αισθάνονται άσχημα για τα κιλά της εγκυμοσύνης που ακόμη δεν έχουν χάσει. Νιώθουν τόσο μεγάλη ανάγκη να επαναφέρουν το σώμα τους στα προ παιδιού κιλά, που κάνουν εξαντλητικές και επιβλαβείς για τον οργανισμό τους δίαιτες. Αν δεν καταφέρουν να...πέσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, απογοητεύονται και συχνά χάνουν την αυτοπεποίθησή τους. Αυτή η μαμά, έχοντας αγανακτήσει με τον πανικό των μαμάδων να αδυνατίσουν, καταγράφει τις σκέψεις (και την αγανάκτησή) της. 

 

«Το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου μετά την γέννηση της κόρης μου, ήταν το να χάσω βάρος. Παρόλο που ήταν δελεαστική η σκέψη να επανέλθω στα κανονικά μου κιλά, δεν ήθελα να πιέσω τον εαυτό μου. Από την στιγμή που κράτησα την κόρη μου αγκαλιά, το μόνο που με απασχολεί είναι να είμαι δίπλα της και να καλύπτω κάθε της ανάγκη.

Είναι ολόκληρος ο κόσμος μου. Όταν πεινάει την ταΐζω και όταν κλαίει και δεν μπορεί να κοιμηθεί, την νανουρίζω με τραγούδια. Κάποιες φορές είναι εξαντλητικό, όμως, δεν μετανιώνω για τον χρόνο που της αφιερώνω. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν έχω χρόνο για μένα…

Συχνά οι φίλες μου με ρωτούν αν θα πάω γυμναστήριο ή αν θα κάνω διατροφή. Η απάντηση μου είναι πάντα ''όχι ακόμη''. Η μικρή μου γεννήθηκε μερικές εβδομάδες νωρίτερα από το φυσιολογικό και δυσκολεύτηκε πολύ με τον θηλασμό και την φόρμουλα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ αδύνατη. Το μόνο βάρος, λοιπόν, που με απασχολεί είναι αυτό της κόρης μου και όχι το δικό μου.

Στις μέρες μας, οι νέες μαμάδες αντιμετωπίζουν πολλή πίεση για να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης. Υπάρχει πληθώρα άρθρων με διατροφικές συμβουλές, αλλά και με ασκήσεις που θα βοηθήσουν το σώμα να επανέλθει στην ''αρχική'' του κατάσταση. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, το παρουσιάζουν σαν την πιο εύκολη διαδικασία. Παρόλο που οι περισσότερες διασημότητες είναι σε θέση να το πετύχουν επειδή έχουν personal trainers και νταντάδες, μια μέση γυναίκα είναι αδύνατον να τα καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή η πίεση να χάσουμε βάρος δεν φεύγει, ακόμη και όταν τα παιδιά μεγαλώνουν. Ίσα-ίσα τότε είναι που όλοι μας θεωρούν αδικαιολόγητες που δεν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε. Όποια μητέρα όμως κι αν ρωτήσετε, ανεξάρτητα με την ηλικία του παιδιού της, θα σας πει ότι έχει ελάχιστο χρόνο για εκείνη-γιατί τα παιδιά της είναι η προτεραιότητά της.

Δεν πειράζει αν δεν χάσετε αμέσως βάρος. Μπορείτε να προσπαθήσετε, όταν νιώθετε έτοιμη. Το κάνετε για τον εαυτό σας και όχι για κάποιον άλλον. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι γυναίκα με τόσους ρόλους γι΄αυτό μην αγχώνεστε και για το βάρος!

Καθημερινά θυσιάζουμε κομμάτια του εαυτού μας, χωρίς να παραπονιόμαστε γιατί το κάνουμε με την ψυχή μας. Υπάρχουν γυναίκες που τα καταφέρνουν τόσο στον ρόλο της μητέρας, όσο και σε αυτόν της γυναίκας. Δεν αφήνουν τον εαυτό τους. Προσωπικά δεν είμαι μία από αυτές. Ακόμη δεν έχω βρει την χρυσή τομή, για να μπορώ να τα καταφέρω όλα. Και, κακά τα ψέματα, δεν ξέρω αν θα το πετύχω ποτέ. Να σας πω όμως κάτι; Δεν με πειράζει γιατί με έχω αποδεχτεί, όπως είμαι!»

 

Πηγή: popsugar.com

v