5 τρόποι για να ξανακερδίσετε το νεανικό σας δέρμα

5 τρόποι για να ξανακερδίσετε το νεανικό σας δέρμα

Τα χρόνια περνούν και αφήνουν πάνω μας τα σημάδια τους. Καθώς…ωριμάζουμε το δέρμα μας αντιμετωπίζει πολλές αλλαγές όπως μια σχετική χαλάρωση, ‘’δυο-τρεις’’ διάσπαρτες ρυτίδες, αλλά και κάποιες ενοχλητικές δυσχρωμίες. Η ηλικία δυστυχώς μας υπενθυμίζει ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα νέες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δείχνουμε! Πώς θα το καταφέρουμε; Ξανακερδίζοντας το νεανικό μας δέρμα με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους.

Κοιμηθείτε πολύ αλλά όχι μπρούμυτα…

…με το πρόσωπο «κολλημένο» στο μαξιλάρι. Νέες έρευνες έδειξαν ότι αυτή η στάση δημιουργεί περισσότερες ρυτίδες εξαιτίας της τριβής. Ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη! Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξετε στάση στον ύπνο και να…εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να κοιμάται ανάσκελα.



Παρόλα αυτά δεν πρέπει με τίποτα να κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο σας καθώς είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία, όσο και για την επιδερμίδα. Βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων και στην παραγωγή κολλαγόνου που επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα. Ακόμη και η πιο ακριβή κρέμα νυκτός δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ύπνο!

Βάλτε πράσινο τσάι…κάτω από τα μάτια

Από τις λιγότερο γνωστές σπιτικές θεραπείες για τους μαύρους κύκλους και το «σπάσιμο» κάτω από τα μάτια, είναι τα φακελάκια πράσινου τσαγιού. Εφαρμόστε τα κρύα κάτω ή πάνω στα μάτια σας για να ξανακερδίσετε το νεανικό σας βλέμμα. Χάρη στις ιδιότητες της καφεΐνης διευκολύνετε την κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο και περιορίζεται την ερυθρότητα, ενώ φαίνεστε και πιο ξεκούραστη.  

Βάζετε αντηλιακό όλο τον χρόνο

Στην Ελλάδα που έχει ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο είναι απαραίτητη η προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Γι' αυτό τον λόγο πρέπει να βάζετε αντηλιακό ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Έτσι, περιορίζετε την εμφάνιση διχρωμιών και κηλίδων, την πρόκληση ρυτίδων καθώς και την αφυδάτωση του δέρματος.

Μην κάνετε πολλές ώρες μπάνιο…

…και με καυτό νερό. Εκτός από το γήρας, εχθρός του δέρματος είναι και η ξηρότητα, η οποία μπορεί να αυξηθεί όταν κάνουμε πολλές ώρες μπάνιο και δε, με καυτό νερό. Αυτός ο συνδυασμός καταστρέφει την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας που κάνει το δέρμα μας σφιχτό. Επίσης, το καυτό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια και λιπίδια, τα οποία φυλακίζουν την υγρασία στο δέρμα και το διατηρούν ενυδατωμένο.

Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά και το ασβέστιο στην διατροφή σας

Η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Βάλτε πολλά φρούτα και λαχανικά στο τραπέζι σας και πίνετε πολύ νερό. Το νερό μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα και απομακρύνει τις άχρηστες τοξίνες. Άλλες υγιεινές επιλογές τροφών που συμβάλλουν θετικά στην όψη της επιδερμίδας είναι οι ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα, καρύδια, τα δημητριακά ολικής άλεσης και ο σολομός. Αποφεύγετε φυσικά το junk food, τα βαριά και πικάντικα γεύματα. Οι έτοιμες τροφές με την πλήρη ανυπαρξία σε βιταμίνες θα καταστρέψουν την ποιότητα του δέρματος, ενώ θα σας προσθέσουν κιλά και πόντους εκεί ακριβώς που δεν θέλετε.

Φωτογραφίες: brightside.me

v