Δωρεάν εξέταση μαστού και συνταγογράφηση μαστογραφίας από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν εξέταση μαστού και συνταγογράφηση μαστογραφίας από τον Δήμο Αθηναίων

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένα ευαίσθητο θέμα που πλέον συζητιέται ανοιχτά χωρίς ταμπού. Ανάμεσα στις πολλές καμπάνιες που γίνονται παγκοσμίως για τη σωστή πρόληψή του, ο Δήμος Αθηναίων δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες να κάνουν έναν έλεγχο δωρεάν!

 

Συγκεκριμένα, τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν μεταξύ άλλων δωρεάν εξετάσεις μαστού, συνταγογράφηση και ψηφιακές μαστογραφίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν κλινική εξέταση-ψηλάφηση μαστών και δωρεάν συνταγογράφηση μαστογραφίας από τους Ιατρούς Γυναικολόγους των Δημοτικών Ιατρείων. Ακόμα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνου Μαστού «Άλμα Ζωής» θα μοιράσει έντυπο υλικό προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Πού και πότε

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου του 2019, στα παρακάτω Δημοτικά Ιατρεία, κατόπιν ραντεβού:

2ο Δημοτικό Ιατρείου Νέου Κόσμου

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 210-9239865

 4ο Δημοτικό Ιατρείο Κολωνού

Διεύθυνση: Προποντίδος και Αγίας Σοφίας 110

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 210-5121921

Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων μέσω ΕΔΥΠΠΥ και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» θα πραγματοποιήσει μέσα στον Νοέμβριο ψηφιακές μαστογραφίες-που θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας- τις παρακάτω ημερομηνίες:

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ποιες γυναίκες αφορούν οι ψηφιακές μαστογραφίες

Οι ψηφιακές μαστογραφίες αφορούν γυναίκες:

·         Είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων

·         Είναι μεταξύ 40 έως 69 ετών

·         Δεν έχουν νοσήσει στο παρελθόν από καρκίνο του μαστού

·         Η τελευταία τους εξέταση είναι πριν από 12-18 μήνες

Όσες ενδιαφέρονται κατά την ημέρα της εξέτασης πρέπει να έχουν μαζί τους εκτός από ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ και την παλιά τους μαστογραφία- εφόσον διαθέτουν.

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορούν να απευθυνθούν στην κυρία Βασιλική Σκανδάλη στο τηλέφωνο: 210-2015510-512 (εσωτερικό:112), καθημερινά, μεταξύ 8.00-14.00.

Πληροφορίες: lifo.gr

 

v