Πώς να ετοιμάσετε το χριστουγεννιάτικο δείπνο πιο γρήγορα και χωρίς κόπο

Πώς να ετοιμάσετε το χριστουγεννιάτικο δείπνο πιο γρήγορα και χωρίς κόπο

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι, ίσως, το πιο σημαντικό του έτους! Ολόκληρη η οικογένεια και οι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι για να φάνε, να ανταλλάξουν ευχές και να εκφράσουν την αγάπη τους. Στιγμές που μας δίνουν δύναμη και μένουν ανεξίτηλες στην μνήμη!

Γι’ αυτό, η οικοδέσποινα θέλει να είναι όλα στην εντέλεια και να χαρίσει στους αγαπημένους της ανθρώπους μια αξέχαστη βραδιά! Οι προετοιμασίες όμως είναι πολλές και συχνά προκαλούν άγχος και κούραση. Ωστόσο, αυτό το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί με τον κατάλληλο προγραμματισμό!

Αδειάστε το ψυγείο

Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι με τα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, συνειδητοποιούμε πως είναι τόσα πολλά που δεν χωράνε ούτε στο ψυγείο, ούτε στα ντουλάπια μας! Καλό είναι λοιπόν, πριν βρεθούμε σε αυτή την δύσκολη θέση, να φροντίσουμε να έχουμε αρκετό ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.

Τις προηγούμενες ημέρες, καταναλώστε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο, πετάξτε τα τρόφιμα που έχουν λήξει και κάντε όσο περισσότερο χώρο μπορείτε. Φροντίστε να υπάρχουν κενές θέσεις για τα αναψυκτικά και τα κρασιά, αλλά και για τα φαγητά που θα περισσέψουν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Τα συνοδευτικά να είναι υγιεινά, νόστιμα και γρήγορα!

Τις περισσότερες φορές, στο τραπέζι των Χριστουγέννων πρωταγωνιστεί η γεμιστή γαλοπούλα, το ψητό χοιρινό ή το αρνί στο φούρνο. Η καλύτερη επιλογή για να συνοδεύσουμε το κρέας δεν είναι μια εξίσου βαριά και λιπαρή γεύση αλλά ελαφριές γεύσεις που εξισορροπούν το κυρίως πιάτο.

Τα λαχανικά στον ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» διατηρούν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τη νοστιμιά τους σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι αν τα βράσουμε ή τα ψήσουμε, ενώ συσκευάζονται σε κενό αέρος που σημαίνει ότι δεν έχουν πρόσθετα και συντηρητικά. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη επιλογή να συνοδεύσουμε το κυρίως πιάτο της βραδιάς από τις σαλάτες και τα λαχανικά που είναι ζουμερά, ελαφριά και υγιεινά.

Επιπλέον, γλιτώνουμε κόπο και χρόνο αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει η νοικοκυρά είναι να τα βγάλει από το ψυγείο και να τα τοποθετήσει στο πιάτο λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι της.

Κάντε σωστό προγραμματισμό

Κάτι άλλο που μας πιέζει και μας κουράζει πολύ είναι πως την ημέρα που περιμένουμε τους καλεσμένους μας οι δουλειές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και διαφορετικές! Φέτος, φροντίστε να τις μοιράσετε σωστά και μην τις αφήσετε όλες για μία μέρα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να καθαρίσετε το σπίτι, να διακοσμήσετε το τραπέζι, να κάνετε τα ψώνια σας ή να ετοιμάσετε το γλυκό από την προηγούμενη ημέρα. Έτσι, την ημέρα του τραπεζιού θα μπορείτε να αφιερώσετε τον χρόνο σας μόνο στο μαγείρεμα χωρίς ιδιαίτερο άγχος και πίεση. 

Ο φούρνος έχει την τιμητική του!

Τα φαγητά που πρέπει να ψηθούν στο φούρνο είναι συνήθως πολλά, ενώ το καθένα χρειάζεται τους δικούς του χρόνους για να ψηθεί σωστά. Εκτός από τη γαλοπούλα (ή ό,τι άλλο προτιμάτε να ψήσετε), συνήθως ετοιμάζουμε πατάτες ή κάποια πίτα. Για να προλάβετε να ψήσετε όλα όπως πρέπει και στην ώρα τους, φτιάξτε ένα πλάνο και ξεκινήστε το ψήσιμο από νωρίς.

Κρατήστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας

Η οικοδέσποινα είναι εκείνη που υποδέχεται τους καλεσμένους και πρέπει να είναι λαμπερή και όμορφη. Εάν, λοιπόν, προγραμματίσετε σωστά τον χρόνο σας, θα μπορέσετε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να παρουσιαστείτε ξεκούραστη, ήρεμη και με καλή διάθεση!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v