5 διαφορετικά είδη οργασμού που (μάλλον) δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

5 διαφορετικά είδη οργασμού που (μάλλον) δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

Αναμφίβολα ο οργασμός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας και έχει απασχολήσει- και προβληματίσει!- πολύ, τόσο την επιστημονική κοινότητα, όσο και τον ανδρικό πληθυσμό. Και είναι λογικό αφού επισφραγίζει την ηδονή και σηματοδοτεί το κορυφαίο στάδιο της απόλαυσης.

Δεν είναι, λοιπόν, και τόσο παράξενο που γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το ζήτημα- με άρθρα του τύπου μύθοι και αλήθειες, πώς να πετύχεις τον τέλειο οργασμό και τα σχετικά. Ούτε είναι παράλογο μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα πληροφοριών να σου έχουν ξεφύγει ένα-δύο πραγματάκια… όπως για παράδειγμα ότι υπάρχουν 5 διαφορετικά ήδη οργασμού.

Ναι, καλά διαβάσατε: όχι 1, ούτε 3 αλλά 5!

Ο κλειτοριδικός οργασμός

Η κλειτορίδα τουλάχιστον από άποψη λειτουργίας είναι ανάλογη με το ανδρικό πέος. Έχει περισσότερες νευρικές απολήξεις από κάθε άλλο σημείο του σώματος και κατά τη σεξουαλική διέγερση γίνεται πιο ευαίσθητη. Ο ερεθισμός της κλειτορίδας ίσως είναι και ο πιο απλός τρόπος για να φτάσουν πολλές γυναίκες σε οργασμό.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2017, 7 στις 10 γυναίκες  δήλωσαν ότι για να φτάσουν στην κορύφωση είτε ζητούν από τον σύντροφό τους, είτε ασκούν οι ίδιες πίεση στην συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να τα καταφέρουν.

Ο κολπικός οργασμός

Με τον όρο κολπικό οργασμό εννοούμε τον οργασμό που επιτυγχάνεται αποκλειστικά και μόνο από τον κόλπο, διεγείροντας το αμφιλεγόμενο σημείο G. Παρόλο που η ύπαρξή του αμφισβητείται σύμφωνα με τους ειδικούς εντοπίζεται στο άνω εσωτερικό τοίχωμα του κόλπου σε βάθος 3-5 εκατοστών και περίπου 1 εκατοστό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Μια απίστευτη πληροφορία είναι ότι μόλις το 25% των γυναικών καταφέρνει να φτάσει σε οργασμό μέσω της κολπικής διείσδυσης, με το υπόλοιπο 75% να στηρίζεται στην κλειτοριδική διέγερση.

Ο τραχηλικός οργασμός

Το αν υφίσταται ή όχι αμφισβητείται από κάποιους ειδικούς, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες και έρευνες που υποστηρίζουν ότι υπάρχει. Προϋπόθεση για να βιώσει μια γυναίκα τραχηλικό οργασμό είναι η βαθιά διείσδυση. Αυτό συμβαίνει διότι μέσω αυτής επιτυγχάνεται ο ερεθισμός ενός συγκεκριμένου σημείου που βρίσκεται κάτω από τον τράχηλο.

Για κάποιες γυναίκες ο τραχηλικός οργασμός αποτελεί περισσότερο μια επίπονη διαδικασία παρά ευχαρίστηση. Οι περισσότεροι σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι χρειάζεται ορισμένη αντοχή στο αίσθημα της δυσφορίας που μπορεί να προκληθεί από τη βαθιά διείσδυση.

Ο μικτός οργασμός

Ο μικτός οργασμός θυμίζει λίγο… χωνάκι παγωτό με διάφορες γεύσεις. Πρόκειται δηλαδή για έναν συνδυασμό οργασμών που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι η γυναίκα να βιώνει κλειτοριδικό μαζί με κολπικό οργασμό.

Ο πρωκτικός οργασμός

Για πολλά χρόνια ο πρωκτικός θεωρούταν μύθος, ωστόσο υπάρχει. Και είναι λογικό αν σκεφτούμε πόσες νευρικές απολήξεις υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο-γεγονός που προκαλεί σεξουαλικό ερεθισμό όταν διεγείρεται αυτή η περιοχή.

Και κάτι έξτρα….

Σύμφωνα με μια μελέτη υπάρχει και ο οργασμός που προκαλείται από τον ερεθισμό της θηλής. Η διέγερσή της ενεργοποιεί μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται γεννητικός αισθητικός φλοιός-και είναι η ίδια περιοχή που ενεργοποιείται από τον ερεθισμού της κλειτορίδας.

 

v